So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

KESÄSUUNNITELMIA ♡

Kesä 2018 tulee olemaan hyvin erilainen kuin viimeisimmät kesämme. 

Siinä missä olen ollut nyt 3 viimeisintä kesää kotona, niin tänä kesänä lomaa käytettäväni on 2 viikkoa. Täytyykin miettiä tarkasti mitä tekee ja mitä ei.

Kun vapaata oli käytettävänä useampi kuukausi, tuli lähes kaikkeen lähdettyä mukaan ja joskus huomasin olevani kiireisempi kuin töissä käydessäni. Nyt kun kuvio on toinen, täytyy osata rajata rankalla kädellä lomaviikkojen menoja. Tarkoitus olisi, että loman jälkeen olo olisi rentoutuneempi, eikä päinvastoin.

Kesä 2018 tulee olemaan hyvin erilainen kuin viimeisimmät kesämme

kesä2018, kesäsuunnitelmia, kesä, summer, joensuu, joensuunkesä, joensuun kesä

Lomani alkaa heti kesäkuun alussa. Toivoin ajankohtaa alkukesään, että olisin pojan kanssa lomatunnelmissa heti, kun hänen ensimmäinen kesälomansa koulusta alkaisi. Kesän ensimmäisille viikoille olisi ollut myös haastavinta järjestellä kuvoita niin, ettei hänen olisi tarvinnut olla pitkiä päiviä kotona aivan yksin. Palapelihän tämä koko kesä nytkin on, mutta onneksi meillä on hyvät tukiverkot käytettävänämme.

Kesäsuunnitelmamme eivät ole kovinkaan suureellisia, vaikkakin äkkilähtö esimerkisi Etelä-Eurooppaan maistuisi ihan sika hyvältä. Sen sijaan olemme päättäneet suunnata Savonlinnaan tutkimaan Olavinlinnaa ja viettämään rentoa kesäpäivää tuohon ihanaan kesäkaupunkiin. Tämä suunnitelma piti toteuttaa jo viime vuonna, mutta se jotenkin jäi. Nyt kalenteroimme ajankohdan, ettei tämän kesän visiitille kävisi samoin.

Toinen pitkään mielessäni pyörinyt kesäkohde on aivan tässä lähellämme sijaitseva Outokummun Lastenkaivos. Emme ole vierailleet siellä koskaan aiemmin, mutta olen ymmärtänyt sen olevan tosi kiva kohde lapsiperheille. Tänne voisimme suunnata vaikka joku arkipäivä välttääksemme suurimmat ruuhkat. 

Toinen pitkään mielessäni pyörinyt kesäkohde on aivan tässä lähellämme sijaitseva Outokummun Lastenkaivos

kesä2018, kesäsuunnitelmia, kesä, summer, joensuu, joensuunkesä, joensuun kesä
kesä2018, kesäsuunnitelmia, kesä, summer, joensuu, joensuunkesä, joensuun kesä

Heinäkuussa pääsen myös järkkäilemään 8-vuotis kemuja. Pirskeiden suunnittelu on jo aloitettu ja koristeet tilattu. Teemana on tänä vuonna Star Wars ja juhlapaikkana SuperParkin sijaan sittenkin koti. 

Muita mahdollisia kesänmenoja tulevat olemaan Ilosaarirock, Jyväskylässä piipahtelut ja parisuhdeviikonloppu jossain. Helsinkiin olisi tosi kiva mennä, mutta pelkän viikonlopun viettoon se tuntuu olevan asteen verran liian kaukana täältä Joensuusta. Myös Nurmeksen uudistettu Bomba omalla tavallaan houkuttelisi. Viime vuonna suuntasimme yhteisen viikonlopun viettoon Tampereelle.

Mutta sellaisia suunnitelmia ja ajatuksia meillä olisi kesälle 2018. Pääasia, että se kesä tulee ja olisipa vielä parasta, jos saisimme nauttia kesällä samanlaisista säistä kuin viime viikonloppuna. Rantsuilua, hengailua, grillailua, mökkeilyä, ystäviä...♡

Miltä sun kesä 2018 tulee näyttämään? Lähdettekö reissuun vai nautiskeletteko kesästä lähiympäristössänne kuten me teemme? Entä mitä juttuja sä priorisoisit, jos käytettävänäsi olisi vain 2 viikkoa lomaa?

- Vilma