So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

tyyli

KEVÄÄN LEMPPARIOUTFIT | & kurkistus tuleviin suunnitelmiin

Kevät on jo lupaavasti aluillaan ja on aika tirkistellä vaatekaappiin ihan uudella silmällä.

Miten ihanaa onkin, kun vaatekaapista ei tarvitse enää hapuilla sitä kaikista paksuinta villapaitaa, vaan voi valita jotain kevyempää. Tän kevään luottovaatteiksi päälleni on valikoitunut lähes poikkeuksetta pidempi musta takki, farkut, Vagabondin nilkkurit ja poolokauluksinen paita.

byvilma, kevään outfit, kevät tyyli, tyyli, outfit, joensuu
kevään 2018 tyyli
byvilma, keväinen outfit, lemppari outfit, kevät 2018 vaatteet, kevään 2018 outfit

Ostin samaisen poolon myös mustana, sillä kyseessä on niin monikäyttöinen vaate

Löysin kuvien poolon Cubukselta ja ihastuin sen hieman hohtavaan pintaan. Pinta ei pääse oikeuksiinsa kuvissa, mutta se hohtaa sopivan hillitysti saaden aikaan kivan lookin.  Ostin samaisen poolon myös mustana. Kyseessä on niin monikäyttöinen vaate, että voin muunnella asuja sen ympärillä lähes lukemattomasti.

Korsin crossbody on taas viimevuotinen äitienpäivälahja itselleni. Kauniin ja siron ulkokuoren alle piiloitui kuitenkin valitettavan huono laatu, enkä voi rehellisesti sanoen suositella laukkua kenellekkään. Laukun muoviset reunat rispaantuvat ja Zalandon mukaan kyseessä on luonnollinen käytöstä aiheutuva kuluma. Aina merkki ei tosiaankaan ole laadun tae.

by vilma, kevät tyyli, vaatteet, kevään vaatteet, outfit
kevät tyyli 2018

Aina merkki ei tosiaankaan ole laadun tae

Mutta vaikka rakastan puhua ja kirjoittaa vaatteista, on sydämmelläni myös monta muuta juttua, joista haluan teille hiiskua ja yhdestä vähän avautuakin. 

Ensinnäkin blogin puolella on tulossa useampia inspiroivia yhteistyö juttuja, joista olen enemmän kuin innoissani. Lisäksi olen tänä keväänä mukana työstämässä Joensuuhun aivan uudenlaista kauneuden ja hyvinvoinnin tapahtumaa, josta kerron teille heti lisää, kun suunnitelmat on lyöty päivämääriä myöten lukkoon. 

Uutta ja jännittävää on tiedossa myös ensi viikolla, kun annan elämäni ensimmäisen haastattelun suhteellisen suurelle medialle. En paljasta aihetta, enkä mediaa vielä, mutta ilmeisestikin tämä intohimoharrastus saa sanomaan KYLLÄ yhä uudestaan ja uudestaan. Ennustan aiheen olevan mielipiteitä jakava ja keskustelua herättävä.

byvilma, kevät tyyli, kevät asu

Ennustan aiheen olevan mielipiteitä jakava ja keskustelua herättävä

YAMK opinnissakin on omat kiireensä näin keväällä, mutta koska blogi vie koko ajan enemmän mennessään, ajattelin pitää ensi vuonna koulun suhteen huilia. Haluan nähdä, miten blogini tulee kasvamaan ensi vuoden aikana ja haluan myös jatkossa sanoa uusille mahdollisuuksille KYLLÄ.  En voi kuitenkaan unohtaa omaa hyvinvointiani, enkä polttaa itseäni loppuun, joten annan itselleni ensi vuonna pienen hengähdystauon opinnoista.  

Onneksi perhe-elämä pyörii omalla painollaan tasapainoisesti. Se auttaa jaksamaan ja antaa todella hyvää vastapainoa työlle, koululle ja blogille. Tiedostan, että ilman perhettä vauhtini voisi olla liian lujaa. Näin äitinä on pakko osata hillitä ja jättää kalenteriin aikaa myös perheen keskeiselle ajalle ja tavallisille rutiineille, jotka pitävät jalat maassa, vaikka pää leijuisikin välillä pilvissä.

Se, mistä haluaisin täällä blogissa pian avautua, on kokemukseni yksinhuoltajaäitiydestä. Vaikken ole ollut yksinhuoltaja virallisesti päivääkään, koin lapsen kanssa kahdestaan asumaan jäädessäni saaneeni ikävän leiman otsaan ja samalla arvoni alentuneen ympäristön silmissä kertaheitosta. Postaus on puoliksi valmiina luonnoksissa odottaen lopullista hiontaa ja rohkeuteni keräämistä sen julkaisuun. En kirjoita useinkaan näin henkilökohtaisista aiheista, mutta tämä postaus tulisi sukeltamaan sinne ihon alaisiin juttuihin. Koen suorastaan sisäistä polttavaa tarvetta avata suuni tästä tärkeästä, tänäkin päivänä tuhansia äitejä koskettavasta aiheesta. Haluan antaa näkökulmaa ja ajattelemisen aihetta siihen, mitä se konkreettisesti on, kun olet lapsen kanssa yksin ja ympäristö reagoi sinuun kuin kakkosluokan kansalaiseen.

Kuulen miellelläni myös jo nyt teidän ajatuksia yksinhuoltajuuteen liittyen. Anna äänesi kuulua, mikäli sinulla on omakohtaisia kokemuksia leimaantumisesta ja arvon alentumisesta ympäristön silmissä, kun ydinperheenne hajosi.

Tämän postauksen pääaihe taisi keikkua kuitenkin siellä kevään lemppari outfitin puolella, joten...

Mitä pidät tästä tämän kevään lemppari outfitistani? Joko sinä olet päivittänyt vaatekaappiisi keväisiä uutuuksia?  Olisi myös kiinnostavaa kuulla, jos sinulla on kokemuksia Korsien huonosta laadusta ja rispaantuvista reunoista? ...ainakin suutari oli sitä mieltä, että ongelma on suht yleinen...

Vilma

Kuvat: Jenni Neuvonen