So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustus

KODIKASTA HYGGE-TUNNELMAA MAKUUHUONEESEEN | & pieni onnellinen matto

Hygge tarkoittaa pehmeitä elementtejä, skandinaavista linjakkuutta, intiimiä kotoilua, kynttilöitä, tunnelmaa ja onnea kodista.

Tätä tunnelmaa halusin tuoda lisää makuuhuoneeseemme, kun aloitin sen uudistamisen vuosi sitten. Nyt voisin todeta olevani lähes valmis. Projektit tuppaavat ottamaan aikaa, sillä haluan löytää makuuhuoneeseen vain ne parhaimmat jutut - aika kiva ei riitä. 

sukhimatot, hygge-tunnelmaa kotiin, makuuhuoneen sisustus
hygge-tunnelmaa

Hygge tarkoittaa pehmeitä elementtejä, skandinaavista linjakkuutta, intiimiä kotoilua, kynttilöitä, tunnelmaa ja onnea kodista

Maalasimme makuuhuoneen takaseinän kesällä harmaaksi antamaan muuten vaaleille elementeille kontrastia. Yöpöytänä toimii lyötämäni arkku mummolasta, jolle on kiva asetella kauniita esineitä fiiliksen mukaan. Puhtaanvalkeat orgaanista puuvillaa olevat lakanat, muhkeat peitot ja pehmeä viltti kutsuvat lokoilemaan. 

Sängyn viereen asetin pienen onnellisen maton, jonka tuntu paljaiden varpaiden alla saa suuni hymyyn kerta toisensa jälkeen. Matto tuli minulle Nepalista ja se on valmistettu käsityönä sadoista huopapalloista. Löytämäni huopapallomatto on osa Sukhimattojen valikoimaa, jossa kaikki matot on valmistettu eettisesti kestävien periaatteiden mukaisesti. 

sukhimatot, huopapallomatto, koti, hyggeily, hygge-tunnelma, sisustus
sukhimatot, huopapallomatto, koti, hyggeily, hygge-tunnelma, sisustus
sukhimatot, hygge-tunnelmaa, kotoilu

Sängyn viereen asetin pienen onnellisen maton, jonka tuntu paljaiden varpaiden alla saa suuni hymyyn kerta toisensa jälkeen

Sukhimaton valmistus aloitetaan vasta, kun tilaan tuotteen - tuo pieni pyöreä mattoni on siis minua varten ja toiveideni mukaisesti tehty. Jokaisen maton mukana tulee lappu, jossa on tekijän terveiset & allekirjoitus - ja tällainen oli myös minun mattoni mukana ♡. Minulle tulee hyvä mieli siitä, että tiedän maton valmistuneen ihmisten käsissä, jotka saavat työstään kunnollista palkkaa & joilla on hyvät työolosuhteet. TÄSTÄ voit katsoa videon mattojen valmistuksesta Intiassa.

Sukhimatoilla on aina käytössä vain parhaat raaka-aineet ja esimerkiksi minun huopapallomattoni on valmistettu 100% Uuden Seelannin villasta, joka on täysin myrkytön luonnonmateriaali. Sukhi mattojen omilta sivuita voit selata laajaa mattovalikoimaa sekä lukea lisää tarinaa mattojen takaa. Matoista jokainen on tehty paikallista käsityöläiskulttuuria vaalien - lopputuloksena toinen toistaan upeampia mattoja, jotka kestävät katseiden lisäksi aikaa sekä kulutusta.

sukhimatot, hygge-tunnelmaa, kotoilu

Seuraavaksi haaveilen makuuhuoneeseemme paksusta valkeasta päiväpeitosta sekä muhkeista sisustustyynyistä. Sukhimatoilta silmääni miellytti kovasti huovutettu kivimatto sekä palmikoitu huopamatto - molemmat matoista sopisivat loistavasti rakastamaani hygge-tunnelmaan, jota tahtoisin tuoda lisää myös muihin tiloihimme. Jään pohtimaan, minne matot sijoittaisin...

Mitä pidät makuuhuoneemme uudistuneesta tunnelmasta? Oletko sinä tuonut kotiisi palan hyggeä? Entä oliko Sukhimatot sinulle uusi tuttavuus?

Onnea päivääsi toivoen

-Vilma

ps. Suhkimattoja voit seurata myös intagramissa @sukhimatot - sieltä löydät paljon ihania kuvia erilaisista matoista sekä terveisiä mattojen tekijöiltä.

*) Matto saatu blogin kautta