So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

vaatteet

Kurkistus vaatekaappiini

Blogien parasta antia on saada inspiraatiota sekä päästä kurkistelemaan toisen, mahdollisesti vieraankin ihmisen yksityisyyden verhon taa oikein luvan kanssa.

Niinpä halusin päästää teidät tällä kertaa tirkistelemään vaatekaappiini, joka saattaa yllättää omanlaisellaan tyhjyydellä.

Rakastan vaatteita, mutta olen yrittänyt valkata kaappiini vain ne yksilöt, jotka tuntuvat eniten minulta, sopivat tyyliini sekä löytävät käyttötarkoituksia useamminkin kuin kerran vuodessa. 

Rakastan vaatteita, mutta olen yrittänyt valkata kaappiini vain ne yksilöt, jotka tuntuvat eniten minulta

vaatekaappi, vaatekaappi järjestykseen, vaatekaapin järjestys
vaatekaappi, vaatekaappi järjestykseen, vaatekaapin järjestys

Ostan noin puolet vaatteistani kirppareilta. Edullisten hintojen turvin olen voinut kokeilla rohkeammin erilaisia tyylejä ja hankkia jotain yllättävääkin, kuten minun tapauksessani isoja kuoseja tai väriä. Perusvaatteiden ja yllättävien kokeilujen lisäksi metsästän kirppareilta merkkivaatteita sekä merkkejä, joita Suomesta ei saa, kuten Pull & Bearia, Bershkaa ja Stradivariusta.

Tämän hetken lempparein vaatteeni on liene Noshin kutsuilta tilaamat leveät mustat Groove housut, jotka sopivat niin kotona hiiviskelyyn, että tyylikkäämpäänkin menoon ja ovat kaiken lisäksi aivan liian mukavat jalkaan. 

Vähiten käyttökertoja kerännyt vaatteeni on taas Tommy Hilfigerin mekko, jonka ostin vuosi sitten eräille rippijuhlille ja olen pitänyt sitä sen jälkeen vain kerran poikani synttäreillä. Ajattelin juhlia mekon kanssa vielä tämän kesän ja sitten se joutanee kirpparille muiden kiertoon menevien kaveriksi.

Mutta se, että vaatekaappini on aika vähäsisältöinen, ei kuitenkaan pääsääntöisesti tarkoita sitä, ettei minulla olisi mitään päälle pantavaa. Ehkä vähemmän on enemmän, sillä tiedän tasan tarkkaan mitä kaappini sisältää, sillä näen sen oikeastaan jo yhdellä silmäyksellä. Lisäksi tiedän tarkasti mitä sieltä uupuu ja usein huomaan myös nopeasti, jos jokin vaate lakkaa nappaamasta ja joutaa täten kiertokulussaan eteenpäin. Perinteistä kirpparipaikkaa varaan enää harvoin, mutta Facebookissa toimivat kirppariryhmät ovat taas aika-ajoin kovassakin käytössä.

Ostan noin puolet vaatteistani kirppareilta

vaatekaappi järjestykseen, vaatekaappini, vaatteet

Vaatteet ovatkin mielestäni loistavaa kierrätystavaraa ja laadukas vaate kestää käyttäjältä toiselle. On arvojeni mukaista sekä ostaa, että myydä vaatteita käytettynä ja tekee tästä niiden ympärillä pörräämisestäni eettisesti hieman kestävämpää. Ja kun näin jälkikäteen oikein tarkasti mietin, niin vain erään ihanan Hilfigerin kevyt untsikan myyminen on jäänyt jäkikäteen kaihertamaan ja sille olisi löytynyt varmasti käyttöä vielä tässäkin osoitteessa.

Tältä näyttää siis minun vaatekaappini uumenissa: paljon mustaa, valkeaa ja harmaata, joitain kuoseja, paljon kirpparilöytöjä mutta myös uutena ostettuja ketjuliikkeiden vaatteita.

Miltä sinun vaatekaapissasi näyttää? Tiedätkö sinä tarkalleen mitä se pitää sisällään ja mitä sieltä uupuu?

terkuin, 

Vilma