So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

LEAN IN FIVE WEEKS CHALLENGE | Viikko 3

Nyt alkaa olla pian 3 viikkoa Lean In Five Weeks Challengea takana. Jos viikolla 2 totesin, etten ole huomannut kropassani erityisiä muutoksia, niin nyt tilanne on aivan toinen.

Olo on kevyempi ja housujen vyötäröt ovat väljentyneet kummasti. Nämä muutokset huomattuani, en voinut myöskään vastustaa käyntiä vaalla, vaikkakaan sen lukemat eivät kerro koko totuutta onnistumisista / epäonnistumisista missään vaiheessa. Vaaka kuitenkin näytti sitä mitä odotin, kevennytty on!  Myös treeneissä olen huomannut jaksavani aivan uudella vaihteella, vaikkakin ne tarjoavat tiukkaa haastetta edelleen! 

ruokavalio lifw, Lifw, lean in five weeks challenge, aamiainen lifw, viikko kolme,
Aamiainen - kananmunaa, kasviksia ja pähkinöitä
ruokavalio lifw, Lifw, lean in five weeks challenge, aamiainen lifw, viikko kolme,

Olen pyrkinyt imemään valmennuksen verkkoalustalle päivittyneistä ravintoseminaareista ja faktoista kaiken mahdollisen tiedon itseeni

Tässä postauksessa olisi kuitenkin tarkoitus kurkistaa enemmän sinne valmennukseen liittyvän ruokavalion puolelle. Postauksen kuvat ovat tämän viikkoisista aterioista napsittuja ja ehkä niiden kautta teidän lukioiden on helpompi saada kiinni siitä, mitä sieltä lautaseltani konkreettisesti on nyt 3 viikon ajan löytynyt. Valmennuksen ruokavalio oli juuri se juttu, joka herätti alunperin kiinnostukseni Lean In Five Weeks Challengea kohtaan.

Olin perehtynyt jo ennen valmennusta jonkin verran puhtaan ruuan saloihin, mutta tämä haaste vienyt kuitenkin tietämykseni aivan uudelle levelille. Olen pyrkinyt imemään valmennuksen verkkoalustalle päivittyneistä ravintoseminaareista ja faktoista kaiken mahdollisen tiedon itseeni, että osaisin soveltaa niitä elämässäni myös valmennuksen jälkeen.

greenmonster
Tässä valmistuu greenmonster - erityisen ravinteikas vihersmoothie
greenmonster, lean in five weeks challenge, lifw, tomi kokko
Ja sama setti valmiina!

Joka aterialla panostetaan ruuan laatuun ja pyritään välttämään niin sanottuja tyhjiä kaloreja

Aamut valmennuksessa alkavat kehon nesteyksellä eli veden juonnilla ja aamiaiseksi nautitaan rasvapitoinen ravinteikas aamupala. Kuten aamiaisella, kaikilla aterioilla lautaselta löytyy proteiinin lisäksi runsaasti kasviksia. Proteiinin lähteinä olen itse käyttänyt pääsääntöisesti kalaa ja kananmunia eri muodoissa. 

Joka aterialla panostetaan ruuan laatuun ja pyritään välttämään niin sanottuja tyhjiä kaloreja. Ensimmäisten viikkojen aikana ruokavalio oli myös täysin maidoton ja gluteeniton. Valmennuksen edetessä hiilihydraatteja laadukkaista lähteistä voi lisätä esimerkiksi treenin jälkeiselle aterialle.

lifw valmennus, ruokavalio, lifw ruokavalio, tomi kokko, puhdas ruoka
Lounas - muikkuja, parsakaalia, kesäkurpitsaa, kananmunaa ja korianteria
lifw valmennus, ruokavalio, lifw ruokavalio, tomi kokko, puhdas ruoka

Itse olen lihaton, joten olen soveltanut ateriani yleisten ohjeiden kautta minulle sopiviksi lihattomiksi versioiksi

Eniten ulkopuolisissa ihmisissä hämmennystä tuottanut välipala on ollut Greenmonster. Greenmonster on super ravinteikas vihersmoothie, joka kätkee sisäänsä kasviksia, hedelmiä ja hyviä rasvoja. Omaani olen lisännyt vielä teelusikallisen spiruliinaa, eli merilevää. Oikein näpsä ja toimiva välipala töihin ja reissuun! Tämä smoothie kulkee matkassani taatusti vielä valmennuksen loputtuakin!

Minulle ruokavalion noudattaminen on ollut pääsääntöisesti helppoa. Luulen sen johtuvan siitä, että mahani on lähes koko ajan täysi, eikä nälän tunnetta useinkaan ennätä syntyä. LIFW valmennuksessa ruokavalio ei ole lappu jääkaapin ovessa määrineen mitä syön ja minkäkin verran, vaan jokainen valmennuksessa mukana oleva rakentaa päivän ruokailunsa itse yleisten linjanvetojen kautta. Tapa on mielestäni toimiva, sillä siinä jokainen tiimiläinen saa selkeät ohjeet, mutta myös palloa itselleen luodessaan uusia rutiineja omaan ruokavalioonsa. Itse olen lihaton, joten olen soveltanut ateriani yleisten ohjeiden kautta minulle sopiviksi lihattomiksi versioiksi.

puhdas ruoka, tomi kokko, lifw, valmennus, lean in five weeks challenge
Päivällinen - lohta, kananmunaa, pinaattia, paprikaa, tomaattia, kurkkua, siemeniä, öljyä ja valkosipulia

Koska kyseessä on pysyvästi kesäkuntoon valmennus, on ideana, että tämän 5 viikon aikana elämäntapoja ja ruokatottumuksia saataisiin muutettua pysyvästi sellaisiksi, jotka tukisivat kokonaisvaltaista hyvinvointia ja painonhallintaa myös tulevaisuudessa. Ruokavalion ylläpidossa on henkisellä puolella mielettömän suuri merkitys ja voisin väittää, että jopa suurin. Tähän avuksi olemme saaneet henkisen puolen valmennusta, josta koen olleen minulle hyötyä jo nyt.

Tällaisilla fiiliksillä siis suunnataan kohti valmennuksen 2 viimeistä viikkoa! Tuskin maltan odottaa, mitä mittanauha ja kuntotestin lopputulokset kesäkuussa näyttävät! Tästä pääset kurkkaamaan, mitä ne näyttivät ennen valmennuksen alkua. 

Miltä päivän ateriani sinun silmääsi näyttävät ? Löytyykö lautasilta paljon sinulle tuttuja elementtejä vai kenties aivan eri näköistä settiä, mitä sinä olet  tottunut syömään? Entä mitä luulet, pysyisikö sinunkin nälkä näillä annoksillani loitolla?

- Vilma

ps. Jos haluasit seurailla LIFW meininkejä myös instan kautta, kannattaa kurkata tili @leaninfiveweeks , joka päivittyy aktiivisesti valmennukseen liittyvillä sisällöillä

*Valmennus saatu blogin kautta