So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

LEAN IN FIVE WEEKS CHALLENGE | Valmennuksen aloitus

Puhkun intoa kertoessani teille, että olen aloittanut Lean In Five Weeks Challengen. Kyseessä on nettivalmennus, joka tarjoaa minulle uutta opittavaa ja haastetta. Haluan löytää lisää keinoja pitää itsestäni entistä parempaa huolta ja tavoitteena kesäkunto - pysyvästi.

Olen ollut nettivalmennuksessa mukana kerran aiemmin, eikä se se tarjonnut minulle kuin hetkittäisen "ilon", sillä tuloksia ei rakennettu kestävälle pohjalle ja valmennuksen opein olisi ollut käytännössä mahdoton jatkaa elämää, niin näännyttävä se oli.

Tämän kokemuksen varjolla olen hieman pelännyt lähteä mukaan nettivalmennuksiin, enkä ole löytänyt oikein sopivaa, sillä olen kaivannut ruokavaliooni muutakin kuin kilokaupalla maitorahkaa. Lisäksi minusta on tärkeää pitää huolta myös korvien välistä. Ainakin itse saan erilaisista laihdutusohjelmista pahoja pinttymiä mieleeni, jopa niin, että olen pelännyt sairastuvani syömishäiriöön. 

En oikein tiedä, miksi en ole koskaan aiemmin havahtunut liittymään mukaan Tomi Kokon & Lean In Five Weeks Challengen messiin. Olen arvostanut ja suorastaan fanittanut Kokon esille tuomia asioita ravinnon kulmakivistä jo parin vuoden ajan. Olen perehtynyt saatavilla oleviin materiaaleihin ja pyrkinyt korjaamaan ruokavaliossani niitä seikkoja, jotka eivät ole olleet minulle hyväksi. Viime aikoina olen kaivannut kovasti lisää infoa, tietoa ja taitoa tehdäkseni entistä parempia valintoja. Olen ollut myös harmissani siitä, että aikaa ja energiaa liikkumiseen on tuntunut olevan lähes mahdoton löytää täyteläisen arkemme keskellä.

Lean In Five Weeks Challenge lupaa, että pääsen 5 viikon valmennuksen avulla pysyvästi tiukkaan kuntoon. Valmennuksessa lähdetään rakentamaan vankkaa pohjaa niin ruokavaliolle, treeneille kuin henkisellekin puolelle. Pidän siitä, että ihminen nähdään kokonaisvaltaisesti ja koko valmennus on suunniteltu sen pohjalle. 

Jännitin etukäteen eniten sitä, miten tulen löytämään haasteen aikana riittävästi aikaa treenien toteuttamiselle. Selasin treenit  läpi heti, kun ne päivittyivät valmennuksen verkkoalustalle. Enää minua ei jännitä, sillä kaikki treenit ovat kuten luvattiin, kiireiselle ihmiselle sopivia eikä niiden tekoon ole välttämätöntä ostaa kuntosalikorttia. 

Kuvat ennen valmennuksen alkua:

lean in five weeks, tomi kokko, lifw, valmennus, pysyvästi tiukkaan kuntoon
lean in five weeks, tomi kokko, lifw, valmennus, pysyvästi tiukkaan kuntoon
lean in five weeks, lefw, tomi kokko, muutos, ennen kuvat, nettivalmennus

Valmennus lähtee liikkeelle mittauksista, jotka suoritin ennen kuin aloitin toteuttamaan valmennuksen ruokavaliota.

Lähtötason mittauksien tulokset:

Vyötärö: 76cm

Lantio: 82cm

Paino: 59,3kg

Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä painolle tapahtuu, sillä sehän saattaa vaikka nousta, kun tulen saamaan lisää lihasta. Valmennuksessa ohjeistettiin jättämään vaa'an tarkkailu vähemmälle ja keskittymään hyvään oloon! Se sopii minulle ja kuullostaa juuri siltä lähestymistavalta tähän valmennukseen kuin olin odottanutkin!

Lähtötason kuntotestin tulokset:

Juoksu 1km - 4min 47sek.

Kyykyt 35 / 1 min

Punnerrus (naisten) 20 / 1 min

Burpee 30 / 1 min

Perhosvatsat 20 / 1 min

Tavoitteeni valmennukselle:

- Löytää valmennuksesta uusia elementtejä elämääni, joita hyödyntämällä voin entistä paremmin

- Saada vinkkejä treenaamiseen ja saada juurrutettua treenit pysyvästi osaksi arkirutiinejani

- Kiinteytyä

- Oppia lisää ravinnosta ja ravita kehoani entistä paremmin ja laadukkaammilla valinnoilla

- Lisätä lihaskuntoa

-Lisätä kestävyyttä

- Nostaa vireystilaa

- Saada pysyviä tuloksia

Täytyy todeta, että siinä on tavoitetta kerrakseen 5 viikon ajalle. Mutta mulla on vahva usko siihen, että valmennuksen mukana tuomilla muutoksilla on mahdollisuus saavuttaa noista jokainen.

Ja vaikka materiaalit on viimeisen päälle hiotut, eivät muutokset tule itsestään ja tavoitteet saavutetuksi, ellen kääri hihoja ja ala hommiin. Tiedän, että aina ei tule olemaan kivaa ja omalta mukavuusalueelta on poistuttava, mutta haluan tehdä sen ja tiedän pystyväni siihen. Tämä on tärkeä juttu mulle ja haluan jakaa matkaa valmennuksessa myös teidän kanssanne. Tulen postaamaan kuulumisia valmennukseen liittyen viikottain.

Onko Lean In Five Weeks valmennus sinulle tuttu? Tai oletko tehnyt joitain muita nettivalmennuksia? Ilmiannatahan myös itsesi, mikäli satut olemaan mukana samassa valmennuksessa! Olisi hauskaa päästä vaihtamaan ajatuksia matkan varrelta 

terkuin,

Vilma

* Valmennus saatu blogin kautta