So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

resepti

Lehtikaalisipsejä, nam!

Kun ketoilin pari viikkoa oikein tiukasti ja jätin ruokavaliosta hiilarit täysin nolliin, myös perinteiset herkut vaihtuivat uusiin.

Lehtikaalisipsit herkutteluhetkiin toivat mieluisaa vaihtelua muuten pitkälti salaatista, kananmunista ja kalasta koostuneeseen ruokavalioon! Ohjeen lehtikaalisipseihin bongasin netistä. Mainittakoon vielä, että tämä ohje on täysin käyttökelpoinen ja maistuva ihan kenelle vaan, mutta sopii myös ketogeenistä, eli hiilihydraatitonta ruokavaliota noudattaville.

lehtikaalishipsit, terveelliset herkut
lehtikaalishipsit, ketogeeninen dieetti
lehtikaalishipsit, ketogeeninen dieetti

Nämä ohjeet ovat täysin käyttökelpoisia ja maistuvia ihan kenelle vaan, mutta sopivat myös ketogeenistä, eli hiilihydraatitonta ruokavaliota noudattaville

LEHTIKAALISIPSIT

1 lehtikaali

2-3 rkl oliiviöljyä

suolaa oman maun mukaan

Huuhtele lehtikaali ja leikkaa sen lehtiruoti pois. Pieni lehtiä hieman ja levitä ne pellille ( huom. lehtikaali kutistuu uunissa vielä hiukan). Pyörittele oliiviöljy ja suola tasaisesti lehtiin ja paista 150 asteessa noin 25-30 minuuttia. Kannattaa seurata shipsejä tarkasti, etteivät ne kärähdä, mutta rapsakoituvat mukaviksi suupaloiksi. 

Kun sipsit ovat jäähtyneet, ne ovat valmiita herkuteltavaksi!

lehtikaalishipsit, ketogeeninen dieetti
lehtikaalishipsit, ketogeeninen dieetti

Tämän terveellisen herkun myötä voin toivottaa teille kaikille ihanaa viikonloppua!

Itsehän olen suuntaamassa tänään perheineni American Dineriin, joten aavistatkin varmaan otteen ruokavaliosta hiukan löystyneen! Paikka on perheemme miesväen mieleen ja löytyipä listalta tosi maukkaan kuuloisia salaattejakin, joten odotukset korkealla!

terkuin,

Vilma

ps. Tässä muuten vielä pari muutakin ihanaa terveellistä herkkua:

PIENTÄ HYVÄÄ JA TERVEELLISTÄ

SIEMEN-PÄHKINÄPALLOT