So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

luomu

Luomuruokaa suoraan tuottajilta, nam

Tänään oli taas se päivä, kun tuottajat ja kuluttajat kohtasivat toisensa Joensuun torilla.

Kyseessä on REKO Jakeluringin jakelupäivä, joka järjestetään joka toinen viikko Joensuun torilla. Itse löysin kyseisen ringin lopulta paikallislehdestä. Olin jo aiemmin tietoinen, että täällä Joensuussa sellainen mahdollisesti olisi, mutta sen löytäminen osoittautui yllättävän haastavaksi. Jakelurinkiin kuuluminen edellyttää facebookissa REKO Jakelurinki -ryhmään kuulumista. 

Jakelurinkiin kuuluminen edellyttää facebookissa REKO Jakelurinki -ryhmään kuulumista

Ryhmän toimii siten, että järjestäjä luo joka toiselle viikolle tapahtuman: Jakelupäivä. Tapahtumaan eri luomutuottajat ilmoittavat tuotteitaan myytäväksi. Kommenttikenttään voi jättää oman tilauksensa. Meidän perheeseen on jakeluringin kautta ostettu koko kesän ajan kaikki jauhelihat Virtalan tilalta. Myös mansikoita, pensasmustikoita ja maalaisjugurttia on maisteltu :) Jotenkin saan tästä jakeluringistä ja siinä tehdyistä ostoksista merkillistä hyveellisyyden tunnetta. Tiedän tekeväni hyvää itselleni, perheelleni, luonnolle ja tukevani paikallisia tuottajia. Kun ostan ruokaa ringistä, tiedän mitä syömme ja kuka ruuan on valmistanut.

Tuotevalikoima jakelupäivässä on yllättävän monipuolinen, tänäänkin tarjolla oli vaikka mitä mansikkamehusta viiriäisenmuniin ja luomu pizzoihin

Tänään jauhelihan lisäksi tilasimme näitä mahtavia pensasmustikoita Kiteeltä. Myös salaattijuustoa, jäätelöä ja maalaisjuguttia oli tilauslistallamme, mutta tuottaja estyi valitettavasti tulemasta paikalle. Tuotevalikoima jakelupäivässä on yllättävän monipuolinen, tänäänkin tarjolla oli vaikka mitä mansikkamehusta viiriäisenmuniin ja luomu pizzoihin. Myös kanttarelleja olisi ollut tarjolla, ja jäin harmittelemaan, etten laittanut niitä tilaukseen.

Jos olet innostunut paikallisista tuotteista, niin suosittelen lämmöllä jakelurinkiä myös sinulle <3

-Vilma

ps. REKO Jakelurinki ei edellytä tuottajien olevan luomutuottajia, mutta rinkiin on valikoitunut useita luomutuottajia seudultamme :)