So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

liikunta

Mistä motivaatio liikkumiseen?

Tarkkasilmäisimmät lukijani varmasti huomaavat treenipostausten loistaneen poissaolollaan nyt tovin. Täällä on kieriskelty motivaatiomontussa ja koko sen aiheuttamassa tunneskaalassa. 

Välillä ei ole kiinnostanut tippaakaan, ettei ole tullut liikuttua, välillä olen taas miettinyt alituisesti, että "pitäisi mennä ja pitäisi treenata ja huomenna aloitan"... sitten on ollut päiviä, kun olen harrastannut hyötyliikuntaa, ulkoillut perheen kanssa ja lenkkeillyt pitkin järvenrantaa ja ajatellut, että tämä on ihan fine ja tämä riittää minulle. 

treenimotivaatio hukassa, treeni ei kulje, treenit

Täällä on kieriskelty motivaatiomontussa ja koko sen aiheuttamassa tunneskaalassa

Luonnollisestikaan tuon minut imeneen montun pohjalta ei ole tullut postailtua liikkumisen ilosta. Myöskään hyviä fiiliksiä onnistumisen kokemuksista tai itsensä ylittämisestä ei ole ollut jaettavaksi saakka. Nyt, kun koen näkeväni taas valoa tuolta montun pohjalta, on kiva jakaa näitä viimeaikaisia fiiliksiä ja toivottavasti vaikka inspiroida myös joku muukin sieltä motivaatiomontusta kaverikseni hikoilemaan. Ja vaikka nyt intoni tavoitteellisempaan harjoitteluun on taas palannut, tiedän, ettei se tule välttämättä kestämään ikuisuuksia ja motivaatiota treenaamiseen on haettava jälleen uudestaan.

Lyhyesti kuvailtuna aikuisikäni treenihistoriani on ollut kausittaista. Aloitin lenkkeilyllä ja juoksinkin jossain vaiheessa aika paljon, kauteen liittyi painon vahtaamista ja todella pieniä kaloreita. Ikää taisi olla 17? 18? 19? 20? ... Päälle pari kymppisenä innostuin fitneksestä, liityin Fitfarmiin, treenasin ja söin maitorahkaa. Nämä kaksi kautta olivat sekä keholleni ja mielelleni ihan hulluja, enkä suosittele kenellekkään. Sen jälkeen on haettu balanssia, käyty salilla ja ymmärretty ruokavaliosta ja sen puhtaudesta isoja asioita. 

Viime keväänä osallistuin Lean in Five Weeks Challengeen , joka toi treeneihin juoksun ja perinteisen salitreenaamisen lisäksi omalla kehonpainolla tehtävät harjoitukset sekä tehokkaat sykettä nostattavat HIIT-treenit. LIFW oli kokonaisuudessaan tosi hyvä juttu ja olen tehnyt sieltä kautta saamiani harjoituksia oikeastaan koko vuoden epäsäännöllisen säännöllisesti.

treenimotivaatio hukassa

Nyt kuitenkin kaipasin jotain uutta ja jotain joka syventäisi harjoittelua entisestään

Nyt kuitenkin kaipasin jotain uutta ja jotain joka syventäisi harjoittelua entisestään. Kokeilin muutamia kertoja joogaa, kävin salilla silloin tällöin ja ihailin ( ja ihailen edelleen!) ympärilläni olevia naisia, jotka olivat löytäneet oman juttunsa liikunnan saralta. Ikävöin treenaamisen tuomaa itseluottamusta, hyvää fiilistä, energisyyttä ja kokonaisvaltaista tyytyväisyyttä itseeni ja tietoa siitä, että tämä mitä teen on hyväksi minulle. Myös terveellisesti syöminen on motivoivampaa, kun ruokailut saavat rinnalleen fyysistä aktiivisuutta.

Kun treenimotivaatiomontussa rimpuilu alkoi riittämään, avasin googlen ja etsin aktiivisesti sitä uutta juttua, joka iskisi minuun. Lopulta päädyin ostamaan ikuisen käyttöoikeuden Method Makian sivustolle, joka on räätälöity treeniohjelma ja se kehittyy jatkuvasti mukanani. Kyseessä on mielestäni ihan huikea sivusto, sillä se räätälöityy juuri minun kuntotasoni mukaan ja tarjoaa minulle ja keholleni uuden tyyppistä kehonhallintaan ja liikkuvuuteen satsaavaa harjoittelua.

Ette uskokaan, kuinka hyvä tunne oli tämän kaiken tuskastelun jälkeen löytää juttu, josta voin taas oppia uutta, haastaa kehoani mieleiselläni tavalla, vahvistua ja saada ne hikikarpalot otsalle. Kuten LIFW, myös tätä ohjelmaa voi suorittaa kotona, sillä harjoitukset eivät vaadi välttämättä välineistöä. Itse olen tykännyt kuitenkin lähteä salille, sillä siellä voin keskittyä vain itseeni ja meneillään olevaan harjoitukseen. 

Minulla kävi Method Makian kanssa myös tuuri, sillä oikeasti 350e maksava käyttöoikeus sattui olemaan tarjouksessa vain 50 euroa. Jos kiinnostuit sivustosta, niin suosittelen kurkkaamaan olisiko tarjous edelleen voimassa? Ilmeisesti tämä systeemi on nyt isossa kasvussa ja sitä viedään myös maailmalle, jonka vuoksi kohdalleni osunut tarjous oli määritelty jatkettavaksi päivä kerrallaan, siihen saakka, kun ulkomaiset paketit on myyty loppuun. 

Mutta tällaisia hyvinvoinnin kuulumisia sekä puhdasta ajatuksen virtaa tällä kertaa!

Mitä sinun hyvinvoinnillesi kuuluu? Ja oletko sinä löytänyt sen oman juttusi, joka motivoi sinua harjoittelemaan yhä uudestaan ja uudestaan?

terkuin, 

Vilma