So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Kesätreenit ohi: pohdintaa armollisuudesta & tuloksellisesta kuntosaliharjoittelusta

Kesä alkaa tehdä loppuaan ja ajan kanssa tehdyt kesätreenit Energyllä muuttuvat pian arkeen soviteltaviksi kuntosalikäynneiksi. Aion palata syksyllä jo aiemmin hyväksi todettuun systeemiin: treenaan aina aamuvuoropäivinä & viikonloppuisin = 3 x viikko.

Näin 7 viikon treenien jälkeen mun oli tarkoitus tehdä tsekkaus siitä, mitä näinkin lyhyessä ajassa voi saada aikaan. Joskus erilaisilla dieetti- & treenihaaste systeemeissä mukana olleena tiedän, että 7 viikossa saa kutistettua itseään melkoisesti. Se ei ole kuitenkaan se tie, jota tällä kertaa haluan kulkea, vaan etsin kokonaisvaltaista hyvinvointia, tasapainoa ja pidempi aikaisia tuloksia. 

kuntokeskus energy, kuntokeskus energy rantakylä, kuntosalit,
kuntokeskus energy, kuntokeskus energy rantakylä, kuntosalit
kuntokeskus energy, kuntokeskus energy rantakylä, kuntosalit
kuntokeskus energy, kuntokeskus energy rantakylä, kuntosalit

Se ei ole kuitenkaan se tie, jota tällä kertaa haluan kulkea, vaan etsin kokonaisvaltaista hyvinvointia, tasapainoa ja pidempi aikaisia tuloksia

 7 viikon treenien tulokset:

- Vyötäröltä, reisistä & käsivarsista senttejä pois

- Paino pysyi samana

-Lihasvoima lisääntyi ja etenkin käsivarsien voimat kasvoivat

- Kymmeniä hyviä treenejä, hyvää mieltä ja onnistumisen kokemuksia

- Salilla käynti on vaikuttanut myös positiivisesti itsetuntooni

- Hyvä alku vahvemmalle ja hyvinvoivammalle kropalle

En ole kesän aikana pitänyt sen kummempaa ruokavaliota, mutta silti syönyt mielestäni aika ok. Näin kesäisin kuitenkin erilaisia kinkereitä, synttäreitä ja kesäjuhlia tuppaa olemaan, joten uskon salilla käyntien kivasti tasoittaneen noita höttösistä kertyneitä kaloreita, sillä juhlista huolimatta ei kesäkiloja ole päässyt kertymään. Painoni on myös edelleen pysynyt samana, mutta voimani ovat kuitenkin viime aikoina selkeästi lisääntyneet. Tämä taitaa olla iloinen viesti siitä, että läskistä on tehty lihasta, jippii!

Sovittelin äsken erilaisia kroppakuva kollaaaseja varmaan tunnin, mutta totesin, että ei ole vain mun juttu postata paljasta pintaa, eikä edes paljasta vatsaa tänne blogiin...vaikka sinänsä kuvissa ei mitään vikaa ollutkaan. Joka tapauksessa kollaaseista oli nähtävissä pientä kiinteytymistä, etenkin vatsan ja käsivarsien seuduilla, joista tunnen itsekseni hyvää fiilistä.

kuntokeskus energy, kuntokeskus energy rantakylä, kuntosalit
kuntokeskus energy, energy ylämylly, treenit, kuntosaliharjoittelu
kuntokeskus energy, kuntokeskus energy ylämylly, ylämyllyn kuntosali

Ja vaikka kesäloma tai pikemminkin vapaat kohdaltani pian loppuvat, en ajatellut lopettaa salilla käyntiä

Ja vaikka vapaat kohdaltani pian loppuvat, ei ole käynyt mielessäkään lopettaa salilla käyntiä, nyt kun on taas mukavasti alkuun päästy. Vaikeinta tässä lajissa taitaa olla treenien aloittaminen ja se, kun täytyy olla itse itsensä pomo! Kuinka paljon minultakin kului energiaa parin vuoden ajan miettiessäni jatkuvasti "pitäisi mennä, pitäisi tehdä, pitäisi treenata, no ens kuussa, ens vuonna, no ens kesänä, no joulu jälkeen...."  

Jos kuntosalit on sulle ihan uus paikka, niin yksikin ohjattu personal trainer tunti voi saada sut mukavasti alkuun ja saat samalla itsellesi räätälöidyn treeniohjelman. Näin minäkin aikoinani aloitin ja noita treeniohjelmia hyödynnän osittain edelleen. TÄÄLTÄ voit kurkkia lisää siitä, mitä muun muassa Energyn Personal Trainer palvelut sisältävät.

Täällä jatketaan itselleen armollisuuden opettelua, joka ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sallisi itselleen valehtelun tai asioiden tekemättä jättämisen. On tärkeää, ettei vertaile itseään muihin, eikä treenaa muiden takia, tai pyri älyttömiin tuloksiin lyhyessä ajassa. Kuntosalilla käynti ei ole minulle projekti, vaan tapa ylläpitää lihaskuntoa ja kropan & mielen hyvinvointia. Kannustan suakin siis pienillä hyvillä valinnoilla eteenpäin, siten, että niistä voi tulla elämäntapa, eikä mikään pika pyrähdys parempaan.

Kun ulkonäön takia treenaaminen on jäänyt itselleni viime aikoina toissijaiseksi, ja olen jumpannut siksi, että se on hetki omaa aikaa omissa ajatuksissa, hyvää musiikkia kuulokkeista, hikoilua ja jälkikäteen tosi hyvä fiilis, sitä mieluisammaksi salille lähteminen on muuttunut ja sitähän oikein odottaa.

Plussana päälle saan jalkaan mahtuvat farkut ja lihaskunnon lisääntymisen. Tällaisia piristäviä onnistumisen fiiliksiä toivon teille jokaiselle <3 Ja jos etsit mahtavia puitteita kuntosalikäynneillesi, niin en voi olla suosittelematta joensuulaisille Kuntokeskus Energyä ja etenkin Rantakylän sali on vienyt mun sydämmen. 

Onko täällä muita, jotka harjoittelevat itselleen armollisuutta ja hyvällä mielellä treenaamista ilman jatkuvia ulkonäköpaineita? Oletko sinä koskaan testannnut Personal Trainer palveluita? Entä millaisia kokemuksia sinulla niistä on? Saiko Pt:n ohjaus sinut yhtä mukavasti alkuun kuntosaliharjoittelussa kuin minut aikoinaan? 

Ps. Nyt sulla on viimeiset päivät aikaa hyödyntää blogini alekoodi Kuntokeskus Energyille. 35e / kk saat itsellesi kokeilukuukauden ja pääset testaamaan rajattomasti Rantakylän, Ylämyllyn ja Keskustan saleja & ryhmäliikuntoja. Mainitse kassalla by Vilma, ja olet oikeutettu alennukseen ;) Alekoodi voimassa 31.7.2017 saakka.

-Vilma 

IG @byvilmablog | FB By Vilma

ps.

Täällä lisää kesätreeneistäni Kuntokeskus Energyllä:

TÄSTÄ, voit lukea esittelyn kotisalistani & ottaa jalkatreenini testattavaksesi

TÄSTÄ, pääset kurkkimaan, kun testasin Energyn ryhmäliikuntoja viikon ajan

TÄSTÄ, pääset kanssani treeneihin Ylämyllyn ulkosalille

* Treenit saatu blogin kautta