So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kesä

Mustikassa

Vietimme tänään ihanan päivän mökillämme. Tarkoitus oli mennä vain poimimaan marjoja ja sitten kotiutua, mutta mukavaksi yllätykseksemme myös kummitätini perheineen saapui mökille saunan lämmitykseen.

Mustikkaan meno on ollut to do- listalla jo kepeät 7 vuotta, olen viimeksi käynyt marjassa ennen poikani syntymää. Eihän se nyt mitään lempihommaa ole, mutta menee ihan kelpo liikuntasuorituksesta ja parasta ovat puhtaat ja herkulliset marjat <3 Joko te olette käyneet marjassa?

Minä niin haluaisin tehdä tästä joka vuotisen perinteen, mutta en lupaa mitään ;) Mustikkamaitoa nautimme jo mökin rannassa, samalla kun putsasimme marjoja. Porukassa nämäkin puuhat ovat puolta mukavampia :) Poikani otti kaiken ilon irti rannasta ja saunasta, ja liioittelematta hän kylpi 6 tuntia taukoamatta! Kotiin päästyämme tein meille vielä kelpo mustikka-mansikkasmoothiet Huuskolan maalaisjugurtti pohjaan (hankin jugurtin reko jakeluringin kautta, ko. jakeluringistä voisin joskus rustailla lisää... ;))

Eihän se nyt mitään lempihommaa ole, mutta menee ihan kelpo liikuntasuorituksesta ja parasta ovat puhtaat ja herkulliset marjat <3

Tänä kesänä on mustikoiden lisäksi meillä säilötty jo luomu mansikoita, tilasin niitäkin suoraan tuottajalta jakeluringin kautta Rääkkylästä. Oli muuten elämäni maikemmat mansikat ja myös muut mansikoita maistaneet pääsivät marjoja kehumaan! Ensi viikolla toivon pääseväni keräämään vadelmia Viinijärvelle. Maistiaiset kesän ensimmäisistä vadelmista söimme viime perjantaina leikkikentän reunuksilta, olivathan nekin hyviä :)

 
Tälläinen kesäinen päivä meillä tänään <3 
 
Ainiin, ja aamulla kävin tsekkaamassa aiemmin postauksessa vilahtaneen balance testin tulokset. Ne olivat ihan ok, erityisen iloiseksi tulin omega3 ja omega 6 rasvahappojen suhteesta, joka oli minulla 5,3:1 (tämän pitäisi olla 1:1, Zinzinon mukaan suomalaisten ka on jtn, 11:1) En pidä testiä kuitenkaan 100% luotettavana, enemmänkin suuntaa antavana.
 
-Vilma