So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Paljastuksia blogin takaa

Kuinka paljon hyödyn blogista? Onko kirjoittaminen aina kivaa? Tai onko koskaan tullut vastaan yhteistyötä, johon en olisi halunnut lähteä?

Nämä ovat blogistani useimmiten esitetyt kysymykset ja tässä postauksessa ajattelin raottaa hieman verhoa tänne blogin taa.

Olen kirjoittanut blogia nyt 2,5 vuotta ja postauksia on tullut julkaistua yli 250. Kirjoittaminen ja postausten luominen on pääsääntöisesti kivaa ja mukavaa vastapainoa arjelle. Kaikesta mukavuudesta huolimatta minulla on ollut myös ajanjaksoja, kun olen joutunut pakottamaan itseni koneen äärelle tai olen ollut innostuneisuuden sijaan lähinnä ahdistunut kaikesta blogiin liittyvästä.

Ensimmäisen puolen vuoden aikana häpeilin uutta harrastustani

paljastuksia blogin takaa, mitä hyödyn blogista

Ensimmäisen puolen vuoden aikana häpeilin uutta harrastustani ja vaikka kovasti pidin siitä, mietin, ajatteleeko joku minun olevan tyrkky, kun nyt noin vain aloitin julkaisemaan nettiin tekstiä, kuvia ja asioita elämästäni. Ehkä häpeilyyn liittyi myös epävarmuutta omaa tekemistä kohtaan ja kun katson vanhoja postauksia nyt, huomaan kehittyneeni bloggaajana noista ajoista kovastikin. Muistatko muuten vielä tämän ihan ensimmäisen postauksen, jonka julkaisin täysin extempore.

Enää en häpeile blogiani, mutten useinkaan nosta sitä keskustelunaiheeksi tai kerro siitä uudelle ihmiselle tutustumisvaiheessa. Aiheen välttely ei johdu siitä, ettenkö tykkäisi keskustella bloggaamisesta, mutten halua luoda vaikutelmaa, että kerskuisin blogillani.

Kun blogi alkoi kasvaa ja yhteistyöt viriämään, olin huikean innostunut, mutta otin blogista myös aika paljon stressiä, kun halusin kasvattaa sitä suuremmaksi ja suuremmaksi. Tällä hetkellä blogissani vieraillaan kuukausittain noin 15 000 kertaa ja koen blogini aika mukavan kokoiseksi, näin päivätyön ohella pyöritettäväksi paketiksi. Juuri nyt minulla ei ole nälkää kasvattaa blogistani suurempaa, mutta haluan ylläpitää "jo saavutettua" ja tämä vaatii koneen ääreen palaamista myös niinä "ei millään jaksaisi" hetkinä.

Juuri nyt minulla ei ole nälkää kasvattaa blogistani suurempaa

paljastuksia blogin takaa, mitä hyödyn blogista

Yhteistöiden ja kävijämäärien summana hyödyn blogista kuukausittain noin 100-300e/ kk. Käytettyyn tuntimäärään nähden summa on pieni ja puhdasta rahaa siitä on usein vain noin 50e ja loput hyödystä olen saanut tuotteina ja palveluina. Jos ja kun nälkäni blogin kasvattamisen suhteen vielä viriää, haluaisin alkaa muokkaamaan sivustostani sellaista, joka toisi minulle enemmän myös passiivista tuloa. Blogini tällä hetkellä ainoa affiliate linkki ( eli linkki, jonka kautta tehdyistä tilauksista myös minä saan tuloja) löytyy postauksesta, jossa esittelen Artic Puren ravintolisiä.

Yhteistyötarjouksia tulee lähes viikottain ja suurin osa niistä on ollut tosi inspiroivia ja innostusta herättäviä. Yhteistöiden kautta olen päässyt testaamaan monipuolisesti erilaisia juttuja ja on ollut mukavaa saada jakaa kokemuksiani niistä myös teille!

Aluksi tartuin lähes kaikkiin tarjouksiin, mutta ainakin viimeisen vuoden olen jättänyt sivuun kaikista heikoimmat tarjoukset, joiden hyötysuhde työmäärään nähden olisi ollut kannaltani liian pieni (esimerkiksi jokin alennus tai yksittäinen n. 10e tuote postausta ja somekuvia vastaan). Voin myöntää, että juuri niinä "ei kiinnosta" hetkinä yhteistyöt ja rahapalkkiot ovat toimineet porkkanoina jatkaa hommaa. 

Vuoden vaihteessa tein päätöksen, että yksi postaus per viikko riittää ja nutturan löysentäminen on tehnyt hyvää! Kun annoin itselleni luvan tehdä vähemmän, olenkin ollut tuotteliaampi ja postauksia on syntynyt vähemmällä vaivalla aivan yhtä paljon kuin ennenkin. 

Niin ja iso kiitos kuuluu myös teille, kun vierailette sivuillani, kommentoitte julkaisujani ja seuraatte someani! ♡♡♡ Olette tärkeitä motivaattoreita jokainen ja yksi mahtavimmista fiiliksistä on ollut huomata, että olen onnistunut jakamaan inspiraatiota ja olette testailleet reseptejäni, löytäneet sivujeni kautta uusia palveluja sekä rohkaistuneet kokeilemaan joitain diy juttua! 

Millaisia ajatuksia paljastukset blogin takaa sinussa herättivät? Yllätyitkö jostain?

terkuin,

Vilma

ps. Huomenna postaan teille muuten taas yhden tosi mieluisan yhteistyön, jonka kuvia kuvasimme jo viime viikonloppuna! Ainakin kaikki lapselliset ja lapsenmieliset pysykääs kuulolla!