So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ihonhoito

Parempi iho?

Viime vuoden kesällä havahduin, että olen 25- vuotias ja iho on edelleen kuin teini-ikäisellä. Mitään merkittäviä ongelmia ei ollut, mutta kiusallisia näppyjä ilmaantui aika-ajoin. Koin ihoni paksuksi ja tunkkaiseksi. Tiesin ettei iho parane päivittelemällä ja pakkelia päälle kasaamalla, joten aloitin pienin askelein miettimään omia valintojani paremman ihon puolesta. Tähän postaukseen kokosin kokeilemiani sisäisiä keinoja vaikuttaa oman ihonkuntoon. Toisen postauksen paikka on ehdottomasti ihon ulkoinen hoito, jossa olen viime aikoina yrittänyt myös kunnostautua.

Tiesin, ettei iho parane päivittelemällä ja pakkelia päälle kasaamalla, joten aloitin pienin askelein miettimään omia valintojani paremman ihon puolesta

VEDEN JUONTI - Tätä olen jo pitkään harrastanut, mutta otin viime vuoden syksynä tavaksi juoda lasin vettä tyhjään mahaan aamuisin. Olen lukenut sen puhdistavan elimistöä  yön aikana kertyneestä kuonasta. Helppoa, nopeaa ja enää en osaisi olla ilman vesilasillista aamuisin. Plussaa, jos se todella vaikuttaa ihoni kuntoon positiivisesti.

OMEGA3- Nämä öljyt tupsahtivat yllättäen elämääni vanhan koulukaverini kautta. Kävin muutamalla terveysluennolla aiheeseen liittyen ja vakuutuin siitä, että kroppani kärsii omega3 rasvojen puutteesta. Öljyjen luvattiin myös parantavan ihoa, joten tottakai laitoin tilausta menemään. Nyt olen juonut Zinzinon öljyjä vuoden. En ole tiedemies, en todellisuudessa tiedä ovatko ne parempia, kuin apteekista löytyvät, mutta näin ainakin luvattiin ainutlaatuisen koostumuksen ansiosta. Öljyt ovat hyvän makuisia ja tulevat postissa, kun entinen pullo alkaa loppua. Se sopii, sillä epäilen tulisiko uutta pulloa apteekista kuitenkaan haetuksi?

Kävin muutamalla terveysluennolla aiheeseen liittyen ja vakuutuin siitä, että kroppani kärsii omega3 rasvojen puutteesta.

PUHDISTUSKUURI- Ostin luontaistuotekaupasta keväällä Bio Dryn nimisen puhdistuskuurin. Myyjä lupasi sen puhdistavan elimistöäni kuonasta ja heleyttävän ihoani. Alkuun oli mahdollista, että iho huononee hetkeksi, ja niin kävikin. Nyt ihoni on palautunut normaaliksi. Puhdistuskuureja olisi ilmeisesti hyvä syödä aina vuodenajan vaihtuessa. Itsellä tullut vähän liikaakin taukoa kuurien välissä, tässä selvä ryhdistäytymisen paikkaa.

RUOKAVALIO- En noudata mitään tiettyä ruokavaliota, mutta olen huomannut mitä enemmän elimistöni on puhdistunut omega3sten, puhdistukuurien ja vedenjuonnin ansiosta erilaisista kuona-aineista, sitä vähemmän mieleni tekee rasvaista ja epäterveellistä ruokaa. Viimeinen niitti arkkuuni oli Armanin jakso ravinnosta. Hyi helvetti mitä paskaa me syömme. Mitä puhtaampaa ruokaa sitä parempi olo ja parempi iho! Olemmehan me kokonaisuus :)

Tässä nyt joitain steppejä, joita oon viimeisen vuoden aikana pohtinut ja yrittänyt laittaa kuntoon. Vaikka kaikki vuosi sitten lähti liikkeelle paremman ihon puolesta, olen huomannut kokonaisvaltaisen oloni olevan parempi. Näistä valinnoista haluan pitää kiinni! Ja mitä ihoon tulee, koen sen paremmaksi, tasaisemmaksi ja kuulaammaksi. Edelleen aika-ajoin kiusallisia näppylöitä ilmaantuu, mutta kokonaisuutena en koe ihoani yhtä tukkoiseksi.

Mitkä ovat sinun ihosi salaisuudet?