So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

resepti

Uusi lemppari: Chia-suklaavanukas

Pari viikkoa sitten Jyväskylän vierailullamme katsastimme myös Hygge messut. Hyggeilimme useamman tunnin ja parhaaksi saaliiksi messuilta jäi takataskuun resepti chia-suklaavanukkaaseen.

Vanukasmaistiaiset Sokoksen pisteellä sai mut ostamaan messualeista tarvikkeet tuohon suklaiseen superfood unelmaan.  Kookossokeria, kaakaota & chian siemeniä! Kaikki luomua, ravintorikkaita ja puhtaita raaka-aineita! Hyvää mulle ja sulle.

Nyt pari viikkoa reissun jälkeen on tullut väsäiltyä kyseistä vanukasta jo useat kerrat ja yliparhaalta se maistuu pensasmustikoiden & vadelmien kanssa! Resepti vanukkaaseen on suoraan Cocovin, mutta koska olen siihen niin ihastunut haluan jakaa sen myös täällä. 

Vanukasmaistiaiset Sokoksen pisteellä sai mut ostamaan messualeista tarvikkeet tuohon suklaiseen superfood unelmaan.

byvilma, chia-suklaavanukas, vegaani herkku, maidoton herkku
byvilma, chia-suklaavanukas, vegaani herkku, maidoton herkku

CHIA-SUKLAAVANUKAS (1-2 annosta)

2dl kookosmaitoa

3rkl chian siemeniä

2rkl kookossokeria

1,5rkl kaakaojauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota vähintään 30 minuuttia tai vaikka yön yli. Nautitaan sellaisenaan tai tuoreiden marjojen / hedelmien kanssa.

Siemenet sisältää runsaasti hyviä kasvisöljyjä, proteiinia & kuitua ja jotenkin musta tuntuu et ne tekee mun vatsalle tosi hyvää, täyttää muttei turvota

byvilma, chia-suklaavanukas, vegaani herkku, maidoton herkku
byvilma, chia-suklaavanukas, vegaani herkku, maidoton herkku

Kookossokerin makua voisi verrata fariinisokeriin ja mikä siitä tekee ylivertoa valkoiseen sokeriin verrattuna on sen alhainen glykeeminen indeksi

Chian siemenet on mulle tuttu juttu jo pidemmältä aikaa ja tykkään ripotella niitä pieniä määriä esim. jugurtin sekaan. Siemenet sisältää runsaasti hyviä kasvisöljyjä, proteiinia & kuitua ja jotenkin musta tuntuu et ne tekee mun vatsalle tosi hyvää, täyttää muttei turvota! Keväällä päivitin blogiini reseptin CHIA- KOOKOSVANUKKAASEEN ja pääsipä se silloin myös aamiaisten TOP3 listalleni. Voit kurkata ton reseptin tästä

Kookossokeri & kaakao onkin sitten uusia tuttavuuksia. Kookossokerin makua voisi verrata fariinisokeriin ja mikä siitä tekee ylivertoa valkoiseen sokeriin verrattuna on sen alhainen glykeeminen indeksi. Kookossokerin vaikutus verensokeriin on siis vähäinen. Kaakao taas on sitä itseään eli paahtamatonta kaakaopavuista valmistettua kaakaojauhetta. Oon sekoitellut tästä myös lämmintä kaakaota viileinä syysiltoina ja laittanut ripauksen kookossokeria makeutta tuomaan. Aika ihana combo sekin ♡

Onko joku näistä superfoodeista sulle jo tuttu? Olisi myös kiva kuulla, mihin kaikkeen sinä olet keksinyt chian siemeniä, kookossokeria tai kaakaota käyttää? Tai jos laitoit reseptin testiin ja ihastuit niin kerro siitä ihmeessä! 

- Vilma

ps. Tuo kuvissa vilahteleva marmoritarjotinkin on sisustuslöytö mummolasta! Jos haluat kurkkia, mitä muuta kivaa olen löytänyt mummolan aarreaitasta, niin klikkaa itsesi TÄHÄN postaukseen ! :)