So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kesä

Poneja hoitamassa

Olimme poikani kanssa 4 päivää Viinijärvellä hoitamassa vanhempieni farmia. 6 ponia, 2 koiraa ja 2 kissaa, huhhuh sanon minä. Tänään palasimme kotiin, ja voin todeta rakastavani omaa elämääni, kotiani ja perhettäni todella paljon...minusta ei olisi ponifarmariksi.

Aamut alkoivat ponien syötöllä ja ulos viennillä, päivällä huolehdimme, että poneilla oli riittävästi raikasta vettä ja heinää ja viimeistään illalla siivosimme tallit, teimme iltaruuat ja toimme ponit yöksi talliin. Joka päivä sama rumba uudestaan. Olin 9-vuotias, kun lapsuuden perheeseeni tuli ensimmäiset ponit ja olen varttunut niiden kanssa aikuiseksi saakka.

Olin 9-vuotias, kun lapsuuden perheeseeni tuli ensimmäiset ponit ja olen varttunut niiden kanssa aikuiseksi saakka

Minulla on ollut oma poni, Turo, ja olen aikoinani kilpaillutkin aika paljon ympäri Suomea. Hevoskärpänen ei ole kuitenkaan puraissut minua todella, ja ajattelen, että hevoset ovat enemmänkin elämäntapa, ja hevosenomistajien täytyy olla hevoshulluja. Pelkkänä harrastuksena laji on aivan liian rankka :D

Vaikken ole hevostyttö enää, ajattelen ponien opettaneen minulle paljon ainakin työstä ja työnteosta

Vaikken ole hevostyttö enää, ajattelen ponien opettaneen minulle paljon ainakin työstä ja työnteosta. Hommat tehdään, kun ne pitää tehdä, laistaa ei voi. Olen myös saanut lajin parista muutaman elinikäisen ystävän, joiden arvoa ei voi korvata. Poikani 6v on ollut poneista yllättävänkin innoissaan, ja jaksaa aina yllättää minut tieto-taidollaan, onhan hän ollut mummonsa poni-opissa. Viikonlopun aikana hän halusi harjoitella itse ajamaan kärryillä ja ajoipa ensikertalaisena pitkät pätkät raviakin!

Oli mukava päästä auttamaan vanhempiani lauman hoidossa, auttavathan he minua usein poikani hoidossa. Ja näin kesällä ja lomalla ollessamme 4 päivää pärjäimme mainiosti. Ponien hoidon lisäksi kävimme keräämässä metsästä muutamaan otteeseen vadelmia, ja kävipä tilalla harviisvieraitakin, joille annoimme ponikyytiä. Tänään lähtiessämme nappasin vielä muutaman kuvan paikasta :)

Huomenna meillä alkaa arki ja työt kutsuvat. Syyskuussa minulla alkaa myös ylempi ammatikorkeakoulu, jota alan käymään työni ohessa. Toivon, että osaan yhdistää työn, koulun ja lapsiperhearjen toimivaksi komboksi :) Poikani aloittaa 16.8 esikoulun, nämä pari viikkoa hän on vielä päiväkodissa.

 
-Vilma