So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Purentalihasten hoitoa sähkön avulla

Sain blogini kautta huipun mahdollisuuden päästä hoidattamaan kireitä purentalihaksiani sähkön avulla fysioterapeutti Henri Lomulle.

Voin myöntää, että jännitin käyntiä jonkin verran etukäteen, sillä kyseessä oli ensimmäinen kertani fysioterapeutilla ja pelkkä ajatuskin purentalihasten hoidosta tuntui kivuliaalta. Nyt jälkikäteen ajateltuna voin todeta, että jännitys oli täysin turhaa. Koko hoitokokonaisuus oli erittäin rentouttava, miellyttävä ja en tuntenut kipua kertaakaan 60 min käsittelyn aikana.

fysioterapeutti, hoitohuone, purentalihastenhoito
hoitohuone, fysioterapeutti, purentalihashoito

Mutta mistä tässä on oikein kyse ja mitä hoito piti sisällään?

Hoito sisälsi noin 30min niska-hartia-rintaranka seudun hieronnan, jossa lihaksia rentoutetaan ja venytetään. Käsittely oli todella miellyttävää, eikä sisältänyt lainkaan lihasten kovakouraista käsittelyä. Lomu perusteli hienosti sen, miksi hän ei näe lihasten "pakottamista" tarpeelliseksi. Ainakin minulle ensimmäinen kerta hieronnassa, kun en odottanut milloin tämä loppuu. Itse sain suositukseksi lisätä liikkuvuusharjoittelua, sillä muun muassa rintarankani oli aika jäykkä.

Triggerpisteitä eli hermopäätepisteitä painetaan sähköhoitokynällä ja sain itse vaikuttaa sähkönvoimakkuuteen.

Tämän jälkeen siirryttiin käsittelemään kasvojen alueen triggerpisteitä sähköhoitokynällä. Triggerpisteitä eli hermopäätepisteitä painetaan sähköhoitokynällä ja sain itse vaikuttaa sähkönvoimakkuuteen. Ideana sähkön käytössä on, että se laittaa ikäänkuin lihakset triggerpisteen ympärillä väreilemään, joka löysyttää lihaskalvoa, kiivastuttaa aineenvaihduntaa alueella ja vapauttaa hermopisteen pinteestä.

purentalihashoito, purentalihashoito sähköllä, fysioterapeutti
sähköhoitokynä, purentalihastenhoitosähköllä

On kiva mennä hoitoon, joka samalla rentouttaa, mutta on myös 100% hyödyllinen ja palvelus omalle keholle

Hoidosta avun voivat löytää purentalihasoireista kärsivät. Muun muassa narskuttelijat, hampaiden yhteen purijat, leukojen naksumisesta tai rahinasta kärsivät, suun avaamis- ja sulkemisongelmista kärsivät, suosittelen! . Tässä on linkki Henrin omille sivuille, jos haluat lukea lisää faktaa purentalihasten hoidosta.

Itse kuulun hampaiden yhteen purijoihin, jota teen tiedostamattani stressaavissa tilanteissa. Leukani olivat kireällä ja hoito oli minulle todella tarpeen, sillä uskon kärsiväni hiipivästä päänsärystä juuri kireiden purentalihasteni vuoksi. Tehostaakseni ensimmäisen hoidon vaikutukset varasin itselleni ajan myös parin viikon päähän. On kiva mennä hoitoon, joka samalla rentouttaa ja on jopa hemmotteleva, mutta myös 100% hyödyllinen ja palvelus itselle ja omalle keholle. Tässä kehossa ajattelin asustaa optimistisesti ajateltuna ainakin 70-vuotta, joten tuleehan tätä "temppeliä" hoitaa ja hemmotella. Eikä oman ajankaan ottaminen välillä ole pahitteeksi.

Isona plussana haluan vielä mainita, että Henri Lomulla on hoitohuoneessaan lämpöpöytä, eikä minunkaan vilukissan tarvinnut palella hoidon aikana tai saatikka sen jälkeen. Oli aika luksus <3 Pidin myös huoneen tunnelmasta, muun muassa valaistus oli ihanan pehmeä ja rauhoittava. 

Kärsitkö sinä purentalihasoireista? Oletko kuullut ennen tämän tyyppisestä mahdollisuudesta hoidattaa omia purentalihaksia? Suosittelen lämmöllä kokeilemaan ja haluan ehdottomasti kuulla mitä pidit :) Ainakin minä odotan tiistain käyntiäni jo nyt!

-Vilma

*Purentalihasten hoito saatu blogin kautta yhteistyössä