So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Kulutustottumukseni! Mihin panostan ja mistä pihistän?

Tässä postauksessa paljastan kulutustottumuksini, eli sen mihin olen päättänyt panostaa ja mistä pihistän.

Elämme siis niinkin tavallista perhearkea perustuloilla, että meidän täytyy valita mihin satsaamme ja mihin jätämme sijoittamatta.

Nykyisin olen myös mielumin täysin ilman jotain tuotetta, kuin että menen ja ostan jotain edullista, mutta ei niin mieleistä tavaraa kotiimme pyörimään. Pisimmälle vietynä tämä tilanne meni eräänä talvena, kun kuljin lopulta koko talven kumisaappaissa, sillä en ensin löytänyt ja myöhemmin raskinut ostaa toivomiani talvikenkiä. Mutta nyt ne ovat kaapissani ja palvelevat minua toivon mukaan mahdollisimman kauan!

Nykyisin olen myös mielumin täysin ilman jotain tuotetta, kuin että menen ja ostan jotain edullista, mutta ei niin mieleistä tavaraa kotiimme pyörimään

vuokra-asunto, panostan pihistän, rahat ei riitä kaikkeen
koti, keittiö, vuokra-asunnon sisustus

PANOSTAN:

Lapsen vaatteet 

Lapsen vaatteet ensin, sitten omat. Vaatteiden on oltava sopivia, ehjiä ja siistejä. Määrällisesti 8-veellämme ei ole överisti vaatteita, mutta olen tehnyt tietoisesti valinnan sijoittaa joihinkin lastenvaatemerkkeihin toiveenani mahdollisimman pitkä käyttöikä ja hyvä jälleenmyyntiarvo. Esimerkiksi Noshin vaatteisiin olen ollut tosi tyytyväinen ja niihin onkin tullut panostettua merkeistä ehkä eniten.

Ulkovaatteet

Ostan itselleni paljon perusvaatetta käytettynä, mutta ulkovaatteet ovat sellaiset joiden haluan olevan mahdollisimman laadukkaat ja toimivat. Olen työni puolesta paljon ulkona ja hyvät varusteet tekevät puuhasta vähintään sata kertaa mukavampaa. Viime talvena sijoitin uusiin talvikenkiin ja mielestäni nämä Sorelit voittavat muun muassa vieläkin hinnakkaammat UGGit. 

Ruoka

Pyrin syömään mahdollisimman puhtaasti ja laadukkaamman ruuan hankkiminen on hintavampaa kuin eineslihapullien ja makaroonin osto. Olen panostanut jonkin verran myös super foodeihin ja myös pähkinöitä ja siemeniä tulee ostettua viikottain. En kuitenkaan näe vaihtoehtoa, etten panostaisi ruokaan. Olen saanut ruokavalion muutoksilla elämääni niin paljon lisää hyvinvointia ja energiaa, että mielestäni ruoka on ykkösasioita, johon panostaa. Jos haluat kurkata kauppakassimme sisältöön, tsekkaa tämä postaus ( nykyisin  maitotuotteiden määrä kauppakassissamme on entistä pienempi ja maidon tilalla ostan usein kauramaitoa )

Unet

Hyvä sänky ja hyvät tyynyt maksoivat sievoisesti, mutta päivääkään ei ole kaduttanut. Nukumme niin paljon paremmin laadukkaalla jenkkisängyllä kuin aikaisemmalla hetkula runkopatjalla. Myös sängystä ja tyynyistä johtuneet selkävaivat ja niska-hartiakivut jäivät samantien pois, kun päätimme sijoittaa laadukkaisiin uniin.

Lapsen synttärit

Tykkään panostaa niihin ja ne ovat vuoden aikana oikeastaan ainoat juhlat, jotka järjestän. Kerran vuodessa annan siis mopon karata käsistä, enkä tuijottele hintalappuja, kun teen hankintoja lastenjuhlille. Voihan se olla, ettei ole enää montaa vuotta, kun poika tuumaa, ettei haluakaan enää vastaavanlaisia juhlia. Sitten täytyy miettiä uudestaan, minne kanavoin juhlien järkkäily intoni. Tästä voit kurkata viimeisimmille Minecraft kemuille ja Star Wars synttäreille.

Kauneudenhoito

Muutamat laadukkaat tuotteet korvaavat ison kasan keskiverto tuotteita. Etenkin Anastasia Beverlyhillsin kulmaväri on ollut panostuksen arvoinen! Lisäksi liputan Lumene seerumin ja puuterin puolesta. Olen tykännyt tavallisesti panostaa myös ripsienpidennyksiin, joista kuitenkin nyt pidän vähän taukoa. 

Ulkona syöminen ja kahvittelu

Rakastan ravintoloissa käyntiä ja kahviloissa istuskelua. Tämä on yksi lempparijutuistani, josta en vain halua pihistellä, vaikka voisinkin. Kun asuimme Jyväskylässä söin ulkona viikottain, mutta Joensuussa ravintolatarjontakin on pienempi, joten kerrat ovat kutistuneet noin pariin / kk. Lisäksi haluan syödä paikoissa, joissa tarjoillaan mahdollisimman laadukasta ruokaa. Local Bistro on yksi tämän hetken lempparipaikoistani Joensuussa!  Myös kahviloissa tulee käytyä noin 2-6 kertaa kuussa.  

Tämä on vain yksi lempparijutuistani, josta en halua pihistellä

koti, vuokra-asunnon sisustus, seitti leikkuulauta
koti, vuokra-asunnon sisustus, seitti leikkuulauta
koti, vuokra-asunnon sisustus, seitti leikkuulauta

PIHISTÄN

Sisustus

Pihistän sisustuksesta. Tämä voi olla teille lukijoille yllätys, sillä tiedätte minun tykkäävän laitella kotia. Pitkälti kaikki sisustuksemme on kuitenkin edullista, alennuksista ja kierrätettynä hankittua. Olen tuunaillut myös paljon itse ja kolunnut mummolan vintiltä aarteita kotiimme. Haluaisin panostaa sisustukseen vähän enemmän ja etenkin valaisimia tekisi mieli päivittää, mutta ne panostukset saavat vielä toistaiseksi odottaa.

Perusvaatteet

Ostan perusvaatteita paljon kirpparilta, t- paitaa, housuja, neuleita... Kirpputorit ovat pullollaan kivoja vaatteita, joten miksi maksaa niistä täyttä hintaa. 

Matkat

Matkailemme tuskin koskaan Jyväskylää pidemmälle. Kerran vuodessa vietämme parisuhdeviikonloppua jossain päin Suomea, mutta muuten matkoista tulee pihisteltyä aikalailla. Haaveissa olisi, että voisimme matkustella joskus enemmän niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kivaa ja edullista puuhaa on onneksi paljon lähelläkin, joten olemme iloinneet niistä.

Pesuaineet  & muut

Valitsemme edullisimmat pesuaineet, vessapaperin, lamput, suodatinpussit, vanupuikot, laastarit.... ym. tuotteet. Raibow tuotteet ovat siis tuttu näky kodissamme. Poikkeuksen tekee tiskirätti, sillä sen kanssa minulla on jokin fiksaatio. Tiskirätin täytyy olla tyylikäs, eikä hinnalla ole niin väliä ( arvatkaa vain ymmärtääkö mies... :D )

Tietyt meikit

Muun muassa Essencen eye-liner 2,5e on ollut hyvä kohde pihistellä! Ajaa asiansa siinä missä hinnakkaammat verrokkinsakin!

Miltä panostan & pihistän listani sinun silmääsi näyttää? Onko siellä kummastuttavia valintoja tai onko oma listasi kenties täysin identtinen?

Postauksen kuvat ovat muuten randomilla keittiöstämme räpsittyjä. Keittiömme pinnat eivät ole erityisemmin mieleeni, joten niitä ei ole tullut kuvailtua varmaan vuoteen. Tältä meidän ei niin mieleisessä keittiössämme kuitenkin nyt näyttää...ehkä vähän parempi kuin vuosi sitten  :)

terkuin, 

Vilma