So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

gluteeniton

"Riisikakkunalleja" gluteenittomalle

Saimme alkuviikosta vieraaksemme pienen miehen, joka kokeilee gluteenitonta ruokavaliota. 

Halusin kattaa kahvipöytään tarjottavia, joita myös hän voisi syödä. Olisihan se ollut kurjaa istua yhdessä pöytään ja kieltää häntä ottamasta, kun toiset herkuttelevat ympärillä.

Onneksi olin bongannut kuvan näistä hauskoista "riisikakkunalleista" jo aiemmin ja nyt, jos joskus oli hyvä aika kokeilla nallejen väsäilyä myös itse.

Saimme alkuviikosta vieraaksi pienen miehen, joka kokeilee gluteenitonta ruokavaliota 

gluteeniton herkku lapselle, riisikakkunalle, nalleja riisikakuista
gluteeniton herkku lapselle, riisikakuista nalleja, lapsen juhlille gluteenitonta
riisikakkunalleja

Nallet oli helppo tuunailla kahvin keiton lomassa. Riisikakulle sipaisin hasselpähkinä-kaakaolevitettä, korvat ja kuono aseteltiin banaanisiivuista ja silmät sekä nallen nenänpää pensasmustikoista. Pensasmustikat olivatkin nalleihin tavan mustikoita parempia, sillä ne eivät tuhraa ja ehkä niiden makukin sopi kokonaisuuteen paremmin.

Mutta arvatkaas kuinka hassusti kävi! Nämä nallet maistuivat kaikille muille paitsi tälle gluteenittomalle pojalle, jonka innoittamana näitä söpistelin! Hän valitsi mielumin riisikakun täysin ilman päällisiä :D Mutta ei se mitään, sillä ilman häntä olisin tuskin koskaan tullut kokeilleeksi, miten syntisen hyviä nämä nallukat ovatkaan. Ja helppoja! Juuri sellaisia, joita voi väsäillä yllätysvieraille milloin vain, kunhan tarvikkeet löytyvät kaapista!

Nallet oli helppo väsäillä kahvin keiton lomassa

gluteeniton herkku lapsille, riisikakuista gluteenittomia nalleja, gluteeniton lapsi

Vieraiden lisäksi viikkomme on vierähtänyt muuten jokseenkin työntäyteisissä tunnelmissa. Huomaan, että lukuvuoden starttaaminen töissä on veroittanut energiaani siten, että iltaisin olen kaatunut sänkyyn heti lapsen perässä. Tiedän vaiheen olevan vain väliaikainen ja varmaan jo parin viikon päästä kaivelen totutusti läppäriä esille, kun talo on hiljentynyt. 

Mutta näille nalleille lähtisi täältä siis iso suositus, maistuivathan ne myös meille aikuisille ! ( ...vähän liiankin hyvin...! )

Ja mainittakoon vielä, että jääkaappia nämä söpöläiset eivät kuitenkaan kestä eli nallet kannattaakin tehdä juuri ennen tarjoilua ja syödä viimeistä murua myöden ♡

Mitä sinä tarjoat gluteenittomille vieraille? Ja hihkaisehan, jos ajattelit kokeilla nalleja omaksi iloksi tai vieraille tarjottaviksi!

terkuin,

Vilma