So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruokavalio

RUOKAOSTOKSET | & puhdas ruokavalio

Paremmat valinnat ruokavalion suhteen tehdään jo kaupassa. 

Olen tuutannut blogissani nyt pari vuotta, miten puhdas ruoka on auttanut minua ja oikeastaan koko meidän perhettä voimaan paremmin. Osviittaa siihen mitä sieltä lautaselta mielestäni kannattaa löytyä ja mitä ei, löydät ruokapäiväkirjoistani heinäkuulta -17 ja tammikuulta -18

Tässä postauksessa näät, millaisia tuotteita valikoin ostoskärryyn, että kotonamme olisi aina puhtaita raaka-aineita tarjolla. Puhtaan eli lisäaineettoman ruokavalion toteuttaminen ei ole vaikeaa, mutta toki alkuun meni hetki, ennen kuin löysin tutun reitin sijaan uusille urille etsiskelemään puhtaampia vaihtoehtoja.

Puhtaan eli lisäaineettoman ruokavalion toteuttaminen ei ole vaikeaa

puhdas ruokavalio, kauppakassin sisältö
detox tee, puhdas ruokavalio, ruokavalio

Tein tällä kertaa ostoksia loppuviikkoa ja viikonloppua ajatellen ja rahaa n. 4 päivän ruokiin kului 75e. Kokonaisuudessaan nämä ostokset ovat hyvä perusotos siitä, mitä sieltä kaupasta mukaan lähtee.

Nämä tuotteet löytyvät poikkeuksetta kauppakassistamme:

- Maito -  aina Luomua ja rasvaisena. Nykyisin en allekirjoita ajatusta siitä, että ihminen tarvitsisi maitoa ylensäkään mihinkään. Siispä maitoa lähtee matkaan nykyisin hyvin paljon vähemmän kuin ennen. 

- Turkkilainen jugurtti - Ja 10% rasvaa ! Olemme vaihtaneet pitkälti kaikki sokeroidut lisäaineiset välipala hässäkät ( niin ja tuhottoman määrän maitorahkaa) turkkilaiseen jurgurttiin. Jugurttia syödään pähkinöillä, marjoilla, hedelmillä, hedelmäsoseilla, tzatzikissa, smoothieissa... 

- Kauraleipä - Lisäaineeton Joen Leipureiden kauraleipä lähtee matkaan joka viikko! Niin hyvä valinta mun herkälle vatsalle.

- Lohta -  Kun jätin lihan pois, on kalaa tullut ostettua huomattavasti enemmän. Suosin tuoretta ja marinoimatonta. Tällä kertaa ostin lohta tiskistä, sillä se oli hyvässä tarjouksessa.

-Kaurahiutaleet - Kaurahiutaleissa Luomun valitseminen ei tee isoa lovea lompakkoon.. Puuroa syödään joka arkiaamu, joten tätä saa kantaa kaupasta lähes aina!

-Hedelmiä & marjoja - Hedelmistä mukaan lähtee aina banaania ja banaanin kaveriksi jotain muuta, mitä mieli tekee.  Marjoja ostamme monipuolisesti, mutta etenkin pensasmustikat ovat tällä hetkellä parhautta!

ja lisäksi...kasviksia, avocadoja, kananmunia, kermaa, pähkinöitä, Oivariinia, perunaa, riisiä, pastaa, bataattia, sieniä, juustoa....

Kaurahiutaleissa Luomun valitseminen ei tee isoa lovea lompakkoon

puhdas ruokavalio, ruokavalio, ruokaostokset
puhdas ruokavalio, ruokavalio, ruokaostokset
puhdas ruokavalio, lisäaineettomat ruuat, ruokaostokset, perheen ruokaostokset, parempia valintoja, pirkka

Herkkunälkää taltuttamaan nappasin matkaan myös Green Datesin laksitsijauheella päällystettyjä taateleita

Aina on myös kiva, jos löytää jotain uutta testiin. Tällä kertaa nappasin kokeiluun Urtekramin Luomu omenasoseen ja mango-omenasoseen! Nämä sokeroimattomat soseet sopinevat erinomaisesti puuroon, jugurtin kaveriksi ja smoothieihin....

Toinen testiin lähtenyt tuote oli Clipperin Detox tee. Innostuin vihreästä teestä sen ainutlaatuisten terveysvaikutusten vuoksi noin kuukausi sitten ja nyt silmääni osui tämä kehoa puhdistava vaihtoehto. Kokeiluun menee!

Herkkunälkää taltuttamaan valikoin Green Datesin laksitsijauheella päällystettyjä taateleita. Ne ovat kerrassaan loistavia karkin korvikkeita! Jos et ole vielä testannut, niin testaappa!

Ja koska lapsi toivoi, ostettiin myös Paula vanukkaita. Ne ovat juuri sellaisia seoksia, joita yritän välttää, mutta toisaalta en halua olla liian tiukkis. Jos suuret linjat ovat kunnossa, niin ei vanukas tai kaksikaan terveyttä eikä hyvinvointia lähde vaarantamaan. 

detox tee, puhdas ruokavalio, ruokavalio

Miltä ostoksemme sinun silmääsi näyttäävät? Onko matkassa paljon sinulle tuttuja tuotteita? Olisi myös kiva kuulla, jos sait inspiraatiota tuleville kauppareissuillesi?

Terkuin,

-Vilma