So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruokavalio

RUOKAPÄIVÄKIRJA 2 | Sokeriton, lisäaineeton & lihaton ruokavalio

Kun julkistin aloittavani lihattoman, sokerittoman ja tipattoman ruokavalion, herätti se kummastusta siitä, mitä nyt söisin? Joku  myös kysyi, mitä järkeä tällaisissa jaksoissa oikein edes on? Itse ajattelen sen aikakaudeksi, kun harjoittelen aktiivisemmin parempia valintoja.

Otsikoin postauksen lihattoman, sokerittoman ja pitkälti lisäaineettoman ruokavalioni mukaan. Lisäaineita on lähes mahdoton välttää kokonaan, mutta olen pyrkinyt karsimaan ne minimiin. Kesällä postasin ensimmäisen ruokapäiväkirjani, ja kun tsekkaan tuon kesäisen päivän syömisiä, niin aika pitkälti samoja elementtejä sieltä löytyy kuin tästäkin ruokapäiväkirjasta.

Ehkä se kertookin juuri siitä, ettei kyse ole mitään hetkellisestä tammikuun dieetti kuukaudesta, vaan aidosta kiinnostuksesta aiheeseen ja pyrkimyksenä syödä sellaista ruokaa, jolla voin mahdollisimman hyvin. Tammikuun haasteestani haen nimenomaan lisäboostia tavoitella terveellisempää elämää.

Ehkä se kertookin juuri siitä, ettei kyse ole mitään hetkellisestä tammikuun dieettikuukaudesta, vaan aidosta kiinnostuksesta aiheeseen

 

ruokapäiväkirja, puhdas ruokavalio, puuro, luomu, lisäaineeton ruoka, cocovi
kasvissosekeitto, ruoka, puhdasruoka, luomu, resepti

... mutta näillä saatesanoilla, olisi aika kurkata tammikuisen lauantain ruokapäiväkirjaani ...!

RUOKAPÄIVÄKIRJA 6.1.2018

8.00 Lasillinen vettä tyhjään mahaan ja kuppi kahvia maidolla. 

10.00 Luomu kaurapuuroa, 1 rkl Cocovin kylmäpuristettua kookosöljyä ja kourallinen Luomu Super 5 siemenet & marjat sekoitusta (loistava tapa saada omega- 3, kuitua, rautaa & proteiinia)

13.00 Kahvi maidolla SuperParkissa 

15.00 Kasvissosekeittoa (reseptin löydät postauksen lopusta ♡  )  & 1/2 rouhepala Oivariinilla, Karelia juustolla, tomaatilla & kurkulla

kasvissosekeitto, ruoka, puhdasruoka, luomu, resepti

17.00 Kourallinen Green Datesin raakakaakaojauheella maustettuja taateleita  ( nää on taivaallisia, kun tekee mieli jotain hyvää! ♡ ) 

18.00 Soija-makaroonilaatikkoa  ( kirsikkatomaatit, tomaattisose & maistuva juusto tekevät tästä ruuasta herkkua!)

21.00 Turkkilaista jugurttia & pensasmustikoita pakkasesta

luomu, lisäaineeton, ruokavalio, puhdas ruoka, linjat kuntoon

Tässä olisi vielä resepti tuohon pehmeän tuliseen kasvissosekeittooni, jonka valmistaminen käy iisisti keneltä vain

Aika simppeliä meinikiä siis tälläkin kertaa! On myös kiva, ettei tätä "ruokavaliota" noudattavana tarvitse tyytyä syömään mautonta tai yksipuolista ruokaa. Musta tuntuu myös siltä, että jotain olen tehnyt oikein - selätin tällä ruokavaliolla mahavaivani- olen ollut useamman vuoden terveenä ( ja kun lähden hehkuttelemaan tällä, sairastun taatusti !! ;D)  - oloni on kokonaisvaltaisesti energinen - mieli valoisa ja lisäksi mahdun kivasti edelleen housuihini.

Ainakin mulle lisäaineeton ja puhdas ruoka sopii niin hyvin, etten voisi kuvitellakaan paluuta einesosastoille, kevyttuotteisiin tai sokeroituihin välipaloihin. Uskon, että myös sun kroppasi kiittää, kun valitset puhtaita, lisäaineettomia ja sokerittomia ruoka-aineita! 

Tässä olisi vielä resepti tuohon pehmeän tuliseen kasvissosekeittooni, jonka valmistaminen käy iisisti keneltä vain. 

 PEHMEÄN TULINEN KASVISSOSEKEITTO  ( 4 henk)

1 Bataatti ( n. 650g)

5 perunaa

3 porkkanaa

3 valkosipulinkynttä

2dl kermaa ( itse suosin ihan kuohukermaa - edullista ja lisäaineetonta vrt. mm. Floran erilaiset lisäainepommit, joissa nopeasti aineosaluettelosta laskettuna 16 eri ainesosaa....miettikää 16 !!! - epäsuosittu mielipiteeni onkin, että ihmisten suolisto-ongelmat johtuvat ainakin osittain näistä valtavista lisäainemääristä! )

2tl suolaa 

0,5 tl mustapippurirouhetta

0,5-1tl caynne-pippuria jauhettuna (maun mukaan - mitä enemmän - sitä tulisempaa keitosta saat...)

Kuori ja lohko kasvikset. Keitä kasvislohkoja n.30min, jonka jälkeen voit valuttaa lähes kaiken keitinveden pois ( itse jätän vain tilkan pohjalle). Lisää pehmeiden juuresten sekaan kerma ja soseuta sauvasekoittimelle. Lisää mausteet. Tarkista maku ja tarjoa esim. turkkilaisen jugurtin ja auringonkukansiementen kanssa ♡

Jos laitoit reseptin testiin, olisi kiva kuulla mitä pidit siitä ♡

Toivottavasti tämä postaus innosti sinua näkemään, millaisia vaihtoehtoja sinulla on, jos noudatat lihatonta- sokerintonta ja/tai lisäaineetonta ruokavaliota. Seuraavan kerran, kun olet kaupassa, kurkkaappa muutaman perustuotteesi ainesosaluettelo, voisitko korvata ne mahdollisesti jollain puhtaammalla tuotteella? Itse suorastaan säikähdin, kun tajusin millaista sotkua muun muassa tuo Floran ruokakerma hässäkkä on...

Jaatko kanssani ajatuksen puhtaan ruuan puolesta? Tai oletko aktiivinen ainesosaluetteloiden tutkija? Olisi myös kiva kuulla, jos sinä olet saanut ratkaistua jonkin terveyspulmasi ruokavalion avulla?

Hyvinvointia sinulle toivoen

-Vilma