So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruoka

Salaatti inspis & kurkistus lapsen lautaselle

Tehtiin eilen lounaaksi ihanan kesäiset salaattiannokset, jotka haluan jakaa ehdottomasti myös teille. Kuten tänne aiemmin kirjoittelin, me suurkulutetaan vesimeloneita. Tänä kesänä vesimelonia on eksynyt poikkeuksetta myös salaattiin ja sama toistui myös eilen.

Poimi siis tästä ohje meidän perheen kesän 2017 suosituimpaan salaattiin. Olen tehnyt tätä nyt myös 2 kertaa brunssille, ja salaatti on aina saanut hyvän vastaanoton. Toivottavasti maistuu siis myös sulle :) Postauksen lopusta löydät kuvat, miten tarjoilin saman salaatin myös 7-veelle (ei niin innokkaalle salaattejen ystävälle).

Poimi tästä ohje meidän perheen kesän 2017 suosituimpaan salaattiin

salaatti, kesä salaatti
salaatti, salaatti inspis, resepti, salaatti resepti, by vilma, kesän hitti salaaatti,
salaatti, salaatti inspis, resepti, salaatti resepti, by vilma, kesän hitti salaaatti,
höpsöä kuvata tyhjää pulloa, mut kantsii laittaa korvan taa: tajuttoman hyvä salaatinkastike!

Vesimeloni-feta-kanasalaatti

Vesimelonia kuutioina /kuvioina

Kesäsipulia 

Kurkkua

Tomaattia

Viinirypäleitä

Kanafileitä

Patros Fetaa ( paras feta, jos minulta kysytään <3)

Yrtti-Balsamico salaatinkastiketta (uusin suosikki!)

Kokoa salaattiannos suoraan lautaselle tai isommalle porukalle kulhoon. Viimeistele salaatti Yrtti-Balsamoco salaatinkastikeella, joka sopii melonin kanssa kuin nenä päähän <3

salaatti, salaatti inspis, resepti, salaatti resepti, by vilma, kesän hitti salaaatti,
salaatti, salaatti inspis, resepti, salaatti resepti, by vilma, kesän hitti salaaatti,

Jonkun verran on saanut tehdä töitä ja keksiä jippoja, että salaatti on saatu poitsulle maistumaan

Niin ja sitten tää 7-veen annos. Jonkun verran on saanut tehdä töitä ja keksiä jippoja, että salaatti on saatu poitsulle maistumaan. Työ on tuottanut tulosta, ja kun kokoan lihat & salaatit erikseen ja jätän sipulin, fetan & kastikkeen pois, maistuu annos paremmin kuin hyvin.

On kiva, kun voidaan syödä pitkälti samoja ruokia, eikä lapselle tarvitse hämmentää tyyliin makaroonia & jauhelihaa erikseen. Käänteentekevä kohta salaatin syöntiin taisi olla alunperin se, kun otin lapsen mukaani pilkkomaan kurkkua & muita salaattiaineksia. Itse tehty, kun tuppaa maistumaan aina paremmin ja näin lapsi myös konkreettisesti tietää, mitä salaatissa on. Joskushan salaatin syömättä jättämisessä on kyse maun sijaan lähinnä epäluuloista uutta ja erikoista kohtaan.

Muita peukun arvoisia salaattejani:

Tonnikalasalaatti

Avocado-kanasalaatti

Oletko sinä ottanut vesimelonin osaksi kesäisiä salaattejasi? Ja entä miten teidän perheessä lapsille maistuu salaatti? Olisi myös hauska kuulla, jos omistetaan sama lemppari feta ta salaatinkastike :)

Mukavaa torstai-iltaa toivoo

-Vilma

ps. Ja vaikka kannustankin teitä väsäilemään salaattia, niin tulevaksi viikonlopuksi me itse kylläkin saadaan unohtaa kokkailut. Suunnataan nimittäin Tampereelle viettämään parisuhdeviikonloppua. Ollaan tiukasti pidetty kiinni siitä, että edes kerran vuodessa kävisimme kahdestaan jossain ja keskittyisimme vain toisiimme. Luvassa ainakin shoppailua, Särkänniemeä & ulkona syömistä. Niin kivaa!!