ruoka

Sipuli-fetapizza salaatilla || silkkaa rakkautta ensipuraisulla

Täytyy todeta, että taas yksi ihana viikonloppu alkaa olla loppusuoralla! Huomenna on hyvä suunnata arkeen rentoutuneena ja akut ladattuina.

Mietinkin äsken saunassa istuessani sitä, kuinka onnellinen juuri nyt olen. Te, jotka tunnette minut, tiedätte ettei elämä ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista ja etenkin vuodet 2010-2014 olivat melkoista haparointia eroineen kaikkineen. Onneksi olen tässä ja nyt tällaisena kun olen. Tietyllä tavalla olen vaikeuksista myös kiitollinen, sillä ne ovat kasvattaneet minusta ihmisenä niin paljon vahvemman.

Mutta tässä postauksessa ei ollut tarkoitus lähteä syväluotaamaan sen enempää elämäni vaiheisiin, vaan esitellä maanmainio resepti pitsaan, johon rakastuin kaksi viikkoa sitten!

byvilma, pitsa, pizza, sipuli-fetapitsa, ohut pitsapohja, pitsanpohja, pizzapohja

Mutta tässä postauksessa ei ollut tarkoitus lähteä syväluotaamaan sen enempää elämäni vaiheisiin, vaan esitellä maanmainio resepti pitsaan, johon rakastuin kaksi viikkoa sitten!

Pitsa on yksinkertaisen ihana: pelkkää fetaa, sipulia & juustoa! Lämpimän pitsan päälle levitetään vihersalaatti ja maukas valkosipulisalaatinkastike! Parhaimmat asiat taitavat tosiaan olla niitä yksinkertaisimpia, niin elämässä kuin kokatessakin!

Pitsapohjan teen aina vuosia sitten italialaisesta kokkikirjasta löytyneellä reseptillä. Kirjaa en enää muista, enkä kirjailijaa, mutta ohje on onneksi tallessa! Tällä ohjeella olen onnistunut aina saamaan täydellisen ohuen ja rapsakan pohjan! Kokeileppas, jos kipuilet pitsapohjiesi kanssa!

Tällä ohjeella olen onnistunut aina saamaan täydellisen ohuen ja rapsakan pohjan! Kokeileppas, jos kipuilet pitsapohjiesi kanssa!

byvilma, pitsa, pizza, sipuli-fetapitsa, ohut pitsapohja, pitsanpohja, pizzapohja
byvilma, pitsa, pizza, sipuli-fetapitsa, ohut pitsapohja, pitsanpohja, pizzapohja

Feta-sipulipitsa

(2 uunipellillistä)

2 pkt Patros fetaa

3 sipulia renkaiksi pilkottuna

2 tuubia tomaattisosetta

1 pss juustoraastetta

Päälle:

Salaattisekoitusta & valkosipulisalaatinkastiketta

Ohut & rapsakka pitsapohja 

(2 uunipellillistä)

1/2 pussillista kuivahiivaa

3dl haaleaa vettä

2 tl sokeria

1 tl suolaa

2 rkl oliviöljyä

6dl (durum)vehnäjauhoja

Sekoita kuiva-aineet & hiiva, lisää vesi ja öljy ja vaivaa taikinasta kiinteä. Anna taikinan turvota tovi. Alkuperäisessä ohjeessa suositeltiin käyttämään durum vehnäjauhoja, mutta olen onnistunut myös tavallisilla vehnäjauhoilla. Kun taikina on kohonnut, jaa taikina 2 osaan ja kaulitse leivinpaperin päällä ohuiksi pitsapohjiksi.

Levitä tomaattisose, juustoraaste, fetat ja sipulit ja päälle vielä vähän lisää juustoraastetta. Paista pitsat kypsiksi. Kun pitsat ovat hieman jäähtyneet leikkaa pitsa lautaselle, levitä salaattisekoitus pitsapalan päälle & lisää valkosipulisalaatinkastiketta makusi mukaan! Ja sitten tärkein, nauti ♡

Mikä on sinun lempparipitsasi? Oletko myös sinä huomannut, että elämässä ja keittiössä juuri ne pienet ja yksinkertaisimmat asiat tuovat usein iloa kaikista eniten?

Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa juuri sulle toivoo

-Vilma

ps. IGssä lähti pari päivää sitten arvontaan hauska Mr. Robert säästölipas, kurkkaappas lisää tililtäni @byvilmablog ♡

comments powered by Disqus