So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

sisustus

Sisustuksen uudet elementit

Kotimme sisustusta on päivitetty hiljattain muutamilla uusilla elementeillä.

Osa elementeistä on harkiten valittuja, osa päivän varoitusajalla kotiutettuja, mutta kaikkia niitä yhdistää tietynlainen särmäkkyys. 

Makuuhuoneeseen hankimme laivastonsinisen päiväpeiton. Sopiva päiväpeitto oli etsinnässä vuosia ja pallottelin useiden eri värivaihtoehtojen välillä. Vielä vuosi sitten olin tilaamassa valkeaa päiväpeitettä, kunnes aloin mieltyä hieman tummempiin sävyihin. Lopulta tämä Luhdan laivastonsininen samettiunelma osui ja upposi sydämeeni. Niin kliseistä kuin onkin sanoa nämä sanat, mutta kyllä sen näköjään vain tietää, kun se oikea osuu kohdalle, myös päiväpeitoissa.

Kyllä sen näköjään vain tietää, kun oikea osuu kohdalle, myös päiväpeitoissa.

luhta, uusi päiväpeitto, laivastonsininen päiväpeitto, koti, makuuhuoneen sisustus
luhta, uusi päiväpeitto, laivastonsininen päiväpeitto, koti, makuuhuoneen sisustus
luhta, uusi päiväpeitto, laivastonsininen päiväpeitto, koti, makuuhuoneen sisustus

Kun saapumisilmoitus tuosta odotetusta päiväpeitosta kilahti puhelimeeni, halusin hakea paketin heti. Ainut sillä hetkellä tarjolla ollut kulkuväline oli polkupyörä, joten roudasin tuon muhkean täkin valtavassa pahvilaatikossa kotiovellemme parin kilometrin matkan pyöränsarvessa kiikuttaen. En tiedä, kuinka sen oikeasti tein, mutta ilmeisen paljoon sitä pystyy, kun oikein kovasti haluaa.

Päiväpeiton materiaali on ylellistä samettia ja se asettuu kauniisti pedatessa. Päiväpeite tuo olemassaolollaan huoneeseen ihanaa pehmeyttä, särmää ja tietynlaista mystisyyttä. Kaipaan päiväpeitteen kaveriksi vielä muhkeita sisustustyynyjä ja olemme vakavasti miettineet myös sängynpäädyn hankintaa ( tai nyt voisi puhua pikemminkin yksikössä - MINÄ olen miettinyt...miehelle en ole välttämättä muistanut näistä mietteistä vielä mainitakaan...)

Muuten makuuhuoneensisustus on edelleen ( ja näillä viimeaikaisilla näytöillä kuvaten: ikuisesti) kesken, mutta nyt tämä uusi päiväpeite saa toimia suunnannäyttäjänä kohti uusia hankintoja. Etenkin IKEAN Lack hyllyn ja sängyn vierellä keikistelevän tikashyllyn aika alkaa olla taas puolestaan ohi ja niistä luovumme heti, kun keksimme tilalle jotain mieluisampaa. 

Ja vaikka huone on vieläkin keskeneräinen, tuo päiväpeite olemassa olollaan huoneeseen ihanaa pehmeyttä, särmää ja tietynlaista mystisyyttä.

kodinsisustus, vanha kirjoituskone, remington kirjoituskone, kodinsisustus
kodinsisustus, vanha kirjoituskone, remington kirjoituskone, kodinsisustu
kodinsisustus, vanha kirjoituskone, remington kirjoituskone, kodinsisustu

Uudenlaista särmää kotiimme tuovat myös meille yllättäen rantautuneet aarteet mummolasta: musta lankapuhelin sekä Remingtonin kirjoistuskone. Serkkuni tyttöystävä oli ne joutessaan putsannut ja tarjosi niitä sitten minulle. Olisin ollut hullu, jos olisin kieltäytynyt, niin upeita kapistuksia molemmat! Nämä aarteet hakevat vielä hieman paikkaansa, mutta vaikuttavat jo nyt läsnäolollaan sisustuksemme yleisilmeeseen. Olemme sisustaneet aiemminkin mummolasta löytyneillä aarteilla, niistä kirjoitin lisää sisustusaarteita mummolasta postauksessa.

luhta, uusi päiväpeitto, laivastonsininen päiväpeitto, koti, makuuhuoneen sisustus

Tällaiset uudet sisustuksen syystuulet täällä meidän osoitteessamme ovat puhaltaneet. Loppuviime hyvin pieniä juttuja, mutta kuitenkin sellaisia, joilla on yllättävän suuri vaikutus koko kodin yleisilmeeseen ja tunnelmaan. Kuten jo joskus aiemmin mainitsin, selkeästi sisustuksessa oma mieltymykseni valkoiseen on saamassa rinnalleen hieman rouheutta ja uusia kerroksellisempia sekä tunnelmallisempia elementtejä. 

Ja vaikka välillä tuntuu, että "mikään ei koskaan muutu", on kotona tullut myllättyä parin vuoden aikana itseasiassa aika paljonkin. Tämän päivän sisustustamme on hyvä verrata esimerkiksi näihin vuoden 2016 kuviin! Onhan täällä tapahtunut!

Yritin etsiskellä blogista kuvaa myös makuuhuoneesta, mutta se ei nyt tähän hätään sattunut silmään. Vuonna 2016 makuuhuoneemme oli aika romanttinen ja beige. Ja katsokaa tuota eteistäkin! Niin se maku muuttuu! Eteisemme näyttää nyt tältä - huomattavasti pelkistetymmältä siis!

Oletko sinä tuonut syksyn myötä kotiisi uusia elementtejä? Tai oletko kuten minä ja yllättänyt itsesi kaipaamastakin astetta tummempia ja kerroksellisempia juttuja sisustukseen kuin ehkä aiemmin?

- Vilma