So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

ruokavalio

TAMMIKUU OHI | Sokeriton loppui, lihaton jää

Tammikuussa itselleni asettamat sokerittomuus ja lihattomuus haasteet päättyivät. Sokeriton loppui, mutta lihatonta haluan jatkaa. 

Sokerin karsiminen ruokavaliosta on ollut yksi parhaita päätöksiäni. Loppuelämä ilman sokeria tuntuisi kuitenkin liian karulta ajatukselta, kieltäydyppä joka kinkereillä kahvileivistä ja syöppä leffassa ikuisesti pähkinöitä. Ei kuullosta minun elämältä ei, vaikka terveellistähän se toki olisi.

Ei kuullosta minun elämältä ei, vaikka terveellistähän se toki olisi

raakakakut, greenstreet, joensuu, rawcakes, raw
raakakakut, greenstreet, joensuu, rawcakes, raw
raakakakut, greenstreet, joensuu, rawcakes, raw

Tavoitteeni sokerin kanssa on pitää homma hallussa, ettei sokeriövereitä tulisi vedettyä väsymykseen ja energian puutteeseen...näihin tiloihin pyrin jatkossa löytämään muut keinot. Päiväunet ja ruuan syöminen ovat tähän menessä parhaat keksintöni - niinkin konstikkaat niksit käytössä siis ;)

Lihattomuus on taas tuntunut niin luonnolliselta ja helpolta, että sen jatkaminen tapahtuu itsestään. En olisi voinut pari vuotta sitten uskoa, että minä sanon nämä sanat...mutta kyllä... liharuuat ovat mielestäni tällä hetkellä enemmän luotaantyöntäviä kuin houkuttelevia. 

Lihattomuus on taas tuntunut niin luonnolliselta ja helpolta, että sen jatkaminen tapahtuu itsestään

raakakakut, greenstreet, joensuu, rawcakes, raw
raakakakut, greenstreet, joensuu, rawcakes, raw
raakakakut, greenstreet, joensuu, rawcakes, raw

Tavoitteeni tammikuussa oli kokeilla mahdollisimman paljon uusia kasvisruokia - tämä tavoite ei ihan täyttynyt. Kokkasin paljon vanhaa ja tuttua ja sovelsin "liharuokia" kasvisversioiksi. Näistä sovelluksista Lasagne oli ehdottomasti onnistunein. Olisitteko muuten kiinnostuneita kasvislasagneni reseptistä?

Ja vaikka asetin tammikuun haasteeni terveys edellä, seuraan vähän myös vaakaa. Nämä 31 päivää ilman sokeria ja lihaa ovat saaneet oloni kevenemään ja puntarin lukemat mielestäni sinne missä niiden kuuluukin olla. Ja tärkeintähän ei ole se mitä vaaka näyttää, vaan miltä olo tuntuu! En millään haluaisi palata näihin +5kg tunnelmiin. Näin pikkaisen kevämpänä on parempi!

Tässä vielä linkkivinkit blogistani löytyviin sokerittomiin herkkuihin:

BANAANIJÄTSKI

MYSLI

CHIA-SUKLAAVANUKAS

BONNE HEDELMÄSOSEET

CHIA-KOOKOSVANUKAS

...ja psst...postauksen kuvat on otettu kesäisestä raakakakku workshopista, jossa pääsin harjoittelemaan näiden sokerittominen ja vegaanisten terveyskakkujen valmistusta! Workshopista innostuneena tilasinkin joulukuussa synttäreilleni Greensteetilta Puolukka-Kinuski raakakakun ♡

Oletko sinä ollut tammikuun sokerittomalla? Entä lihattomalla? Miten on kuukausi sujunut? Tai oletko kenties ajatellut aloittaa jonkin haasteen helmikuun kunniaksi? Minä menen nyt helmikuun haasteetta, mutta ennen kesää voisi miettiä vielä jotain puhdistavaa detoxia.

Rakkaudella 

Vilma