So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

TESTISSÄ ryhmäliikunnat

Moikka!

Sen lisäksi, että maalattiin viime viikolla koko asunto uuteen uskoon,  otin myös tavoitteeksi testata mahdollisimman montaa ryhmäliikuntatuntia Energyllä. Aika tehokas viikko siis takanapäin. Nyt koti maalattu ja monta hyvää treeniä purkissa = huojentunut voittajafiilis.

Testasin viikon aikana yhteensä 5 erilaista tuntia. Kaikki olivat minulle jokseenkin ennalta tuttuja, mutta en ollut käynyt ryhmäliikunnoissa lähemmäs 4-vuoteen. Nyt jälkikäteen ihmettelen suuresti, miksi en? Aivan älyttömän virkistävää ja erilaista treeniä salin rinnalle.

Aivan älyttömän virkistävää ja erilaista treeniä salin rinnalla

byvilma, spinning, kuntokeskus energy, joensuu spinning, rantakylän energy
byvilma, spinning, kuntokeskus energy, joensuu spinning, rantakylän energy
byvilma, spinning, kuntokeskus energy, joensuu spinning, rantakylän energy

Tässä teille pienet koosteet, millaisia tunteja testailin. Ehkä löydät niistä jonkin sinulle sopivan ryhmäliikuntamuodon tai innostuisit testaamaan jotain uutta...?

Spinning

Aloitin ryhmäliikunta viikkoni Spinnigillä eli sisäpyöräilytunnilla. Tämä jos mikä, on varma hikitreeni. Pyörän säädöt kohdilleen ja ei kun menoksi. Matkaa taitetaan musiikin tahtiin, aika-ajoin kiihdyttäen, "nousten ylämäkiä" & tasamaata ajaen. Vastusta säätämällä voit itse vaikuttaa oman treenisi rankkuuteen, mutta myös ohjaaja antaa suosituksia vastukselle treenin eri vaiheissa. 

Itse tykkäsin jatkaa Spinningistä Coreen, eli keskivartalotreeniin ja Coresta vielä venyttelyyn. Huomasin, että Energyllä on kivasti suunniteltu tällaisia yhdisteltäviä tunticomboja, jotka täydentävät toinen toisiaan. Tää spinning-core- venyttely trio oli hyvä ja tehokas startti mun keskiviikkoiselle kesäloma aamulle ! 

Energyllä on kivasti suunniteltu tällaisia yhdisteltäviä tunticomboja, jotka täydentävät toisiaan

byvilma, ryhmäliikunnat energyllä, tunticombot, tehokas aamu, joensuu ryhmäliikunta
byvilma, kahvakuula, joensuu, kahvakuulatunti, ryhmäliikunnat joensuu

Kahvakuula

Kahvakuulaan eksyin vähän yllättäen. Olin käynyt kahvakuulatunnilla  kerran aiemmin, kun asuimme vielä Jyväskylässä.Tästä kerrasta oli jäänyt jotenkin valju fiilis, niinpä annoin kahvakuulailulle viime viikolla toisen mahdollisuuden! 

Kahvakuula oli todella kokonaisvaltainen treeni, jonka liikkeet olivat simppelit. Kahvakuulan painon valitset kunkin liikkeen/liikesarjan kohdalla oman jaksamisesi mukaan. Oli kiva yllättyä kahvakuulailusta positiivisesti ja pointsit ohjaaja Suville, jonka ohjeilla pysyin todella hyvin messissä, vaikka käytännössä olin ensikertalainen.

Oli kiva yllättyä kahvakuulailusta positiivisesti ja pointsit ohjaaja Suville, jonka ohjeilla pysyin todella hyvin messissä

byvilma, body pump, ryhmäliikunnoista kokemuksia, joensuu ryhmäliikunnat
paitakin sen sanoo, just do it ;)
byvilma, body pump, body pump joensuu, rantakylän energy ryhmäliikunnat

Pitkiä sarjoja, joustoja, tempon vaihteluita ja tekemisen meininkiä. Tykkään!

Body Pump

Pumppia ei voinut testiviikolla jättää välistä, onhan se mun vanha lemppari. Ennen tuntia varasin ryhmäliikuntasalin varusteista itselleni tangon, erikokoisia levypainoja, maton sekä steppilaudan. Pumppi alkaa koko kropan lämmittelyllä, jonka jälkeen kaikki lihasryhmät käydään tunnin aikana läpi. 

Pumpissa on jotain todella koukuttavaa, enkä ole ainut pumppi-fani, sillä tunnit taitavat olla aika suosittuja. Jos et ole testannut Pumppia vielä,  nyt alkaisi olla korkea aika käydä kokeilemassa ;) Lihaskestävyyttä parhaimmillaan ja vähän erilaista ärsykettä lihaksille kuin salitreeni. Pitkiä sarjoja, joustoja, tempon vaihteluita ja tekemisen meininkiä. Tykkään!

Sellasia tunteja mun tuli hikoiltua viime viikolla. Ja postauksessahan tuli esiteltyä vain kourallinena Energyn kaikista ryhmäliikunnoista. Varasin tunnit verkosta näppärästi etukäteen.

Ja jos haasteenasi on, ettet saa aikaiseksi lähdettyä salille, vinkkaan sua varamaan joka sunnuntai seuraavan viikon jumpat etukäteen. Fiilistä hyvän treenin jälkeen ei voita lähes mikään, joten selitykset nurkkaan ja jumppaamaan ;) 

Oletko sinä enemmän sali- vai ryhmäliikunta ihminen? Entä mikä on sun lemppari ryhmäliikuntatunti? Itse voisin jatkossa yhdistää ryhmäliikuntoja enemmän osaksi treeniviikkoa sekä jatkaa erilaisten ryhmäliikuntojen testailua. Saa moikata, jos bongaat mut treenailemasta ;) 

Ja muistithan tämän...

By Vilma blogin nimellä saat 31.7.2017 saakka ostettua itsellesi Energyille kokeilukuukauden hintaan 35e. Kokeilukuukausi ei sido sinua mihinkään, vaan antaa sinulle mahdollisuuden testata Energyn saleja (Rantakylä, Keskusta & Ylämylly) & ryhmäliikuntoja kuukauden ajan. Kuvia & fiiliksiä salitreenistä Rantakylän Energyllä löydät tästä postauksesta.

Hyviä treenejä sulle toivottelee

-Vilma

* Treenit saatu blogin kautta