So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvinvointi

Testissä bulletproof kahvi

Miltä kuullostaisi kuppi kahvia, josta saat 500 kcal? Voisin kuvitella, että aika pahalta. Meidät suomalaiset on opetettu laskemaan kaloreita. Minäkin osaan laskea kaloreita, aika hyvinkin ja ulkoa.  Bulletproof kahvi sisältää jo noin puolet normi naisen päivän kaloreista. Nyt lähtee kahvi kokeilu kuitenkin käyntiin ja viis veisaan kahvin sisältämistä kaloreista. Miten tähän on tultu?

Nyt lähtee kahvi kokeilu kuitenkin käyntiin ja viis veisaan kahvin sisältämistä kaloreista

Palaan ajassa vähän taaksepäin, ja siihen miten tähän kahvi juttuun(kin) olen päätynyt. Olen ollut pitkään ollut kiinnostunut ravinnosta, ja pitkälti tavoitteena on ollut vain pysyä hoikkana. Olen ollut mukana Fitfarmissa, laskenut kaloreita kalorilaskurilla ja aika ajoin olen yrittänyt relata asioiden suhteen, kun olen jo alkanut miettiä, onko minulla joku syömishäiriö. Olo ei ole ollut kovin hyvä, mitä tiukempaa ruokavaliota olen pitänyt, sen kireämpänä pää on ollut. Ruokavalioiden päätyttyä olen kokenut itseni turvonneeksi.
 
Tuntuu, että vasta viimeisen vuoden aikana olen alkanut pikkuisen saamaan punaisesta langasta ravinnon suhteen kiinni
 
Uskon etten ole ainut, joka tätä rataa on vetänyt? Tuntuu, että vasta viimeisen vuoden aikana olen alkanut pikkuisen saamaan punaisesta langasta ravinnon suhteen kiinni. Olen alkanut kiinnostua enemmänkin saamani ruuan laadusta enkä sen sisältämistä kaloreista. Olen ottanut käyttöön omega 3 set, luomu tuotteita ja pyrkinyt olemaan eineksittä. En ole piiruakaan yrittänyt laihduttaa, mutta paino on pudonnut ja uskotteko,että olonikin on ollut parempi, kun ei turvota, eikä mahaan koske.
 
Hiljattain televisiosta on tullut myös erittäin mielenkiintoiset ohjelmat Armanilta aiheesta ravinto ja Tomi Kokolta 30 päivän ihmiskoe. Ihmiskokeessa Kokko syö kuukauden THL:n ravintosuositusten mukaisesti ja hänen arvonsa romahtavat ja hänelle tulee painoa useampi kilo lisää. Nämä ohjelmat ovat laittaneet miettimään syömääni ravintoa ja antaneet uskallusta toimia vastoin yleisiä suosituksia. Suosittelen kyseisten ohjelmien katsomista kaikille! Tai jos olet katsonut ohjelma, mitä ajatuksia ne sinussa herättivät? 

Halusin kertoa taustaani, että te ymmärrätte miksi tämmöiseen "hullutukseen" lähden. Ja oikestaan minusta olisi enemmänkin hullua olla kiinnostumatta ja kokeilematta ;) Tämä minun bulletproof kahvi innostus on yhtälö omista hyvistä kokemuksista, joita olen saanut ruuan laatuun panostamalla.

 
Mitä bulletproof kahvilta odotan?
 
*Helppoa, nopeaa ja terveellistä aamun aloitusta, ilman turvonnutta oloa
 
*Energisempää oloa koko päiväksi, ilman vireystilan laskuja ja äkillisiä nousuja. Mct öljyn olen lukenut varastoivan kofeiinia itseensä ja vapauttavan sitä hiljalleen päivän mittaan.
 
*Aivoille lisäenergiaa ja hyvinvointia hyvistä rasvoista. Enemmän muistia, vähemmän kömmähdyksiä.
 
*Kahviin lisättävien hyvien rasvojen odotan lisäävän rasva-aineenvaihduntaa
 
 
Kuinka bulletproof kahvin teen?
 
1. Keitän 2dl luomu kahvia
 
2. Kaadan kahvin blenderiin ja lisään joukkoon 1-2 rkl kookosöljyä, 1rkl mct- öljyä ja 1 rkl  luomu kirnuvoita
 
3. Hurautan blenderillä kaiken sekaisin ja kaadan kuppiin
 
4. Nautin ja aloitan päivän askareet
 
Ohje mukailee Tomi Kokon blogista löytämääni : http://tomikokko.com/bulletproof-kahvi/
 
 
 
Eilisen perusteella kahvi piti minulla hyvin nälkää lounaaseen, eikä päiväuni tarvetta päivän aikana ilmennyt
 
Tänään on toinen aamu, kun kahvin hurautin ja join. Eilisen perusteella kahvi piti minulla hyvin nälkää lounaaseen, eikä päiväuni tarvetta päivän aikana ilmennyt. Kokeilen kahvia ensin kaksi viikkoa, ja arvioin jatkanko kokeilua. Kirjoittelen kokemuksistani myös tänne blogin puolelle :) Myös lukijoiden mahdollisista kokeiluista olisi mukava kuulla lisää!