So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

TOP 3 & FLOP 3 | suosituimmat ja epäonnistuneimmat postaukset

Haluan vielä vähän kurkistaa vuoteen 2017 ja listata vuoden topit & flopit.

Joskus olen osannut ennustaa postauksen aiheen jo etukäteen kiinnostavaksi ja postauksen suosio ei ole tullut yllätyksenä. Toisinaan taas ennustukseni ovat menneet aivan pieleen ja ennakko-odotukseni eivät ole toteutuneet.

Myös hauskoja yllätyksiä on vuoden aikana tullut, enkä olisi koskaan osannut odottaa ruokapäiväkirjan vetävän jo ensimmäisen vuorokauden aikana sivuilleni 5000 kävijää. Nyt pääset kurkkaamaan top & flop listalta menestykset & vaille menestystä jääneet postaukset ja vähän stooria niiden takaa.

Myös hauskoja yllätyksiä on tullut, en olisi esimerkiksi koskaan osannut odottaa ruokapäiväkirjan vetävän ensimmäisen vuorokauden aikana sivuilleni 5000 kävijää

ruokapäiväkirja, top, flop
ruokapäiväkirja, top, flop

TOP 3 

RUOKAPÄIVÄKIRJA

Ruokapäiväkirja eräältä kesäkuiselta päivältä nousi ehdottomasti vuoden 2017 suosituimmaksi postaukseksi.

Ruokapäiväkirja vetää edelleen kävijöitä ja siksi ajattelin rustata pian postaukselle jatko-osan tämän lauantain lihattomista, lisäaineettomista & sokerittomista safkoista. Ruokapäiväkirjassa viehättänee puhtaat valinnat ja lisäaineettomuus. Koen pitäväni itseni terveenä ja hyvinvoivana nimenomaan ruuan avulla - ja vinkit siihen ovat kiinnostaneet. Postauksesta löydät myös ohjeen itse tehtyihin tortillalettuihin - kun teet lettuja pari kertaa itse, maistat jatkossa kaupan letuista suojakaasun ja lisäaineet niin pahasti läpi, ettei paluuta niihin enää ole. Näillä puheilla, laitahan resepti testiin! ♡

Pohtia toki sopii,  onko ruokapäiväkirjan suosiossa sittenkin kyse samasta asiasta kuin "Salkkareissa", "BB:ssä" tai " 7 päivää lehdessä" - kukaan ei katso, eikä lue - mutta silti kyseiset formaatit ja lehti tavoittavat käsittämättömän määrän ihmisiä. Yleinen heitto blogeista onkin, että ketä kiinnostaa lukea, mitä toinen syö? Ilmeisestikin....monia ;D Toivon toki, että tämä postaus on saanut suosionsa muista syistä, kuin edellä mainitsemani ohjelmat ja lehti.

Toivon toki, että tämä postaus on saanut suosionsa muista syistä, kuin edellä mainitsemani ohjelmat ja lehti

marmori fix, dc-fix, diy, sisustus
marmori fix, dc-fix, diy, sisustus

TOTAALI HULLAANTUMINEN MARMORI DC-FIXIIN

Marmori fix postauksen suosiota osasin hieman ennustaa - sillä " Meidän perheen dc-fixailut" - postaus oli jo osoittanut lukijoiden kiinnostuksen fixailuihin.  Joko sinä olet tutustunut tähän edulliseen tapaan uudistaa kodin esineitä ja huonekaluja? Postauksesta löydät ideoita & vinkkejä fixin käyttöön.

DIY: SUODATINPUSSIVALAISIN

Tämä heinäkuinen projektini nousi kolmanneksi suosituimmaksi postaukseksi, herättäen samalla paljon kysymyksiä ja keskustelua eri facebook-ryhmissä. Parasta on kuulla, kun joku on laittanut ideani tai ohjeeni testiin ja tätä ohjetta tiedän useamman lähteneen toteuttamaan.

Myös eräs iso aikakausilehti otti minuun kesällä yhteyttä valaisimeen liittyen - he olisivat halunneet tehdä siitä jutun. Voitte varmaan arvata, kuinka innoissani tästä olin? Myöhemmin juttu meni kuitenkin peruun - pettymyksen hälvennyttyä yritin ajatella, että ehkä kaikella on tarkoituksensa?

Myös eräs iso aikakausilehti otti minuun kesällä yhteyttä valaisimeen liittyen

diy valaisin, paperipussivalaisin
diy suodatinpussivalaisin, diy, valaisin, diy valaisin

...mutta eihän tämä yhtä voittokulkua ole aina ollut...ja joskus kivaksi ajattelemani postaus ei tavoita kuin osan lukijoita etukäteen kaavailemastani. Mietin myös, voisiko postauksen onnistuneisuutta mitata jollakin toisellakin mittarilla, kuin kävijämäärillä? Eniten "kiva postaus" - kommentteja ovat keräneet aivan tavalliset kuulumiset, faktat elämästämme ja listaukset ajatuksistani - eli postaukset, joissa päästän lukijan lähemmäksi meitä ja minua. Ovatko ne sittenkin niitä vuoden onnistuneimpia postauksia?

FLOP 3

.. listaan flopeiksi 3 itselleni suurimman pettymyksen tuonutta postausta, sillä aivan tarkkoja kävijämääriä näiden osalta minulla ei ole (saamme listauksen top-10 kerran viikkoon...) Nämä ovat siis postauksia, joilta odotin enemmän - ja joista jäi jotain hampaankoloon.

DIY: MAAILMAN HELPOIN PIPARIMAAILMA

Ajattelin piparimaailman olevan kiinnostava kaikille kiireisille äideille, kuten itse olen tänä syksynä ollut. Jostain syystä postauksen vastaanotto jäi laimeaksi - tottakai pohdin miksi, sillä on tyhmää nähdä vaivaa ellei idea tai postaus ole kiinnostava.

Ehkä ajatus piparimaailmassa oli liiankin yksinkertainen? Tai postaus jäi kaikkien superpipariluomusten jalkoihin? Myös postauksen ajankohtaa sopii miettiä? Olisiko pitänyt julkaista se jo aiemmin, ehkäpä jo marraskuussa, kun kukaan ei ollut vielä piparitaloaan rakentanut?

Ehkä ajatus piparimaailmassa oli liiankin yksinkertainen?

dymo
dymo

I ♡ DYMO 

Koska dc-fixit ylsivät menestykseen, odotin myös dymoilun vetävän ideoita kerääviä enemmän puoleensa. Uskon, että postaus olisi kaivannut enemmän dymottuja tuotteita noustakseen menestykseen. Hätäilin - ja postasin heti, kun olin saanut ensimmäiset dymo jutut valmiiksi. FLOPPI.

Vaateintoilua & uusia asusteita Pono Designilta

Kun postauksen otsikkoon on eksynyt yhdyssanavirhe - jonka tajusin & korjasin vasta äsken, ei postauksesta voi jäädä kuin murusia hampaankoloon. Postasin Ponon tuotteista keväällä ollen niistä todella innostunut. Huomaan, että olen kehittynyt bloggaajana noista ajoista kovin - enkä toteuttaisi postausta enää samalla tavalla. Harmittaa, että hyvät tuotteet eivät saaneet ansaitsemaansa postausta. Myöskään kävijämäärät postauksessa eivät huimanneet päätä. Ilokseni Ponoa voi nykyisin ostaa myös Joensuusta Kaarto Kids & lifestylestä ja itse tuotemerkki kasvaa hurjalla vauhdilla!! Keväällä Ponosta tiesi tuskin kukaan ja nyt bongaan tuotteita jatkuvasti!

Keväällä Ponosta tiesi tuskin kukaan ja nyt bongaan tuotteita jatkuvasti!

pono design

Olisitko arvannut, että kyseiset postaukset ovat vuoden TOP 3 ja FLOP 3? Olivatko ne myös omia lemppareitasi / inhokkejasi? Entä löytyikö listauksesta postaus, johon et ollut aiemmin tutustunut? Huomaan, että äskeisen listauksen tekeminen oli itselleni terapeuttista ja etenkin hampaankolojen puhdistus vuodelle 2018 oli tarpeellinen. Nyt onnistumisista & epäonnistumisista viisastuneena pyrin tuottamaan teille blogiini vuonna 2018 entistä laadukkaampaa ja parempaa sisältöä ♡

Täällä aletaan seuraavaksi työstämään ruokapäiväkirjan osaa 2 - keitän kaurapuuroa ja hujautan sekaan vaikka mitä ihanaa & terveellistä! Parin päivän sisään pääset lukemaan, mitä sinne sujahtikaan! ♡ 

- Vilma