So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

terveys

Yksilölliset tukipohjalliset jalkojen virheellistä asentoa korjaamaan

Olen ollut pitkään tietoinen jalkojeni lievästä virheasennosta, jota korjatakseni halusin teettää tukipohjalliset. 

Kuullostaako ikäihmisten touhulta? Sitä se ei nimittäin ole, vaan pikemminkin järkevää ennakointia tulevaisuutta ja tulevaisuuden terveyttä silmällä pitäen.

Tällä hetkellä jalkani eivät oireile kuin tiukasta rasituksesta. Kymmenen vuoden päästä tilanne voisi olla kuitenkin toinen ja ratkottavat haasteet suurempia, mikäli asian annettaisiin vain olla. Jo jalkojen armoton väsyminen seisaalla olosta voi olla merkki, ettei kaikki ole kunnossa ja tukipohjalliset voivat tällöin toimia ratkaisuna ja helpotuksena tilanteeseen.

Jo jalkojen armoton väsyminen seisaalla olosta voi olla merkki, että kaikki ei ole kunnossa ja tukipohjalliset voivat tällöin toimia ratkaisuna ja helpotuksena tilanteeseen

footcare, yksilölliset pohjalliset, jalkojen skannaus, kuntokeskus energy joensuu, kuntokeskus energy fysioterapia, fysioterapia joensuu
footcare, yksilölliset pohjalliset, jalkojen skannaus, kuntokeskus energy joensuu, kuntokeskus energy fysioterapia, fysioterapia joensuu
footcare, yksilölliset pohjalliset, jalkojen skannaus, kuntokeskus energy joensuu, kuntokeskus energy fysioterapia, fysioterapia joensuu

Pohjallisten avulla on mahdollista korjata jalkojeni hieman sisäänpäin taittuvaa ja polviani jatkuvasti rasittavaa virheasentoa. Korjaan jalkojeni asentoa mielelläni jo nyt ennen varsinaisia kivuliaita ongelmia. Oikeanlaiset, yksilöllisesti teetetyt pohjalliset ohjaavat jalkaa oikeaan asentoon, vahvistavat jalan omia lihaksia ja korjaavat tätä kautta jalkojen virheellistä asentoa. Tukipohjallisten säännöllisellä käytöllä on mahdollisuus saavuttaa ajan kanssa ( joissain tapauksissa jopa muutamissa kuukausissa ) tilanne, jossa pohjallisia ei enää edes tarvittaisi.

Varasin ajan pohjallisten teettoon netin kautta fysioterapeutti Mika Kopposelle Kuntokeskus Energylle. Jokaisen asiakkaan kohdalla tukipohjallisten tarve arvioidaan aina yksilöllisesti ja tilannekohtaisesti. Tutkimuskäynnille olisi hyvä saapua kenkien kanssa, joihin pohjalliset haluaa teettää tai ainakin kenkien merkki ja malli on hyvä olla tiedossa. Itse halusin teettää pohjalliset kävelykenkiin, joissa vietän päivästäni suuren siivun niin töissä kuin vapaa-aikanakin.

Tukipohjallisten tarpeen arvioon Energyllä kuuluu aina jalkojen kolmiosainen tutkimus, jossa tutkitaan jalkaterä, sen liikkuvuus sekä skannataan jalkapohjat erityisesti pohjallisten teettoa varten suunnitellulla laitteella. Jalkapohjien kuva analysoidaan välittömästi tietokoneohjelmalla. Minulle valittiin pohjalliset, jotka koostuvat 3 eri kerroksesta. Kerroksien paksuuksia muuntelemalla pohjallisista muokattiin jaloilleni sopivat. Pohjallisille on valittavana erilaisia pintamateriaaleja eri käyttötarkoituksiin. Itse valitsin kävelykenkiini tuntumaltaan mokkaisen beigen pinnan. 

Käytännössä toimenpiteet veivät aikaa noin puoli tuntia, jonka jälkeen pohjalliset laitettiin tilaukseen. Pohjalliset saapuvat Energyn vastaanotosta noudettavaksi noin viikon sisällä, eli kokonaisuudessaan aika nopea prosessi. Pohjalliset muuten teetetään Savonlinnalaisessa Footcare yrityksessä ja mikäli teetetyt pohjalliset kaipaavat muokkausta, on pohjallisilla 3kk takuu, jonka aikana pohjalliset voidaan lähettää takaisin uudelleen muokattavaksi ja hienosäädettäväksi.

Käytännössä toimenpiteet veivät aikaa noin puoli tuntia, jonka jälkeen pohjalliset laitetaan tilaukseen ja ne saapuvat viikon sisään Energyn vastaanotosta noudettavaksi

yksilölliset pohjalliset, kuntokeskus energy, joensuu fysioterapia
fysioterapia joensuu, kuntokeskus energy, yksilölliset pohjalliset
yksilölliset pohjalliset, kuntokeskus energy, joensuu fysioterapia

Nyt täällä siis odotellaan pohjallisia saapuvaksi, että pääsen ottamaan ne joka päiväiseen käyttööni! Olisipa kerrassaan mahtia, jos saisin pihtikinttuni oikenemaan näiden avulla ja kovasta rasituksesta tulevat polvien oireet minimiin.

Oletko sinä kärsinyt jalkojen virheasennosta? Jos olet, niin oletko koskaan harkinnut tukipohjallisia, jotka voisivat tuoda avun tilanteeseesi?

terkuin,

Vilma

ps. Olen käynyt Energyllä myös salilla, testannut ryhmäliikuntoja, ulkosalia sekä hierontaa

*) Pohjalliset saatu blogin kautta