So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

perhelifestyle

ARKEA MEIDÄN KANSSA

Tässä postauksessa päästän teidät sisään meidän tuiki tavalliseen viikkoon. Kaikki postauksen kuvat ovat viikon varrella napsittuja otoksia hetkistä, jolloin on ollut kiva kaivaa kamera esille.

Usein totean viikkojen menevän hurjaa kyytiä. Ehdin vain todeta viikon alkaneen ja viikonlopun saapuneen, kun on jo aika kääntää uusi aukeama kalenterista. Mutta siitä huolimatta itse arvostan arkea kovasti ja haluan rakentaa siitä mahdollisimman mieleistä ja omannäköistä elää. Tähänkin viikkoon on mahtunut paljon iloa, mutta myös niitä ei niin kivoja hetkiä.

viikko meidän kanssa, omenapuu, kukat

MAANANTAI

Laitoin pojan aamulla kouluun ja itse jäin vielä hetkeksi kotiin ennen töiden alkua. Minulla oli hyvä sauma perehtyä Lean in five weeks challengen 3 viikon ohjeistuksiin. Olin jo viikonloppuna kuunnellut ravintoluennon ja päätin kokeilla heti maanantaina vuorokauden mittaista paastoa.  Mies on koko viikon iltavuorossa, joten hänestä kuului aamulla vain kuorsaus. 

Töiden jälkeen saavuin kotiin klo 17 maissa. Tein pikaisen päivällisen pojalle, jonka jälkeen hän suuntasi kavereiden kanssa pihalle. Itse julkaisin Seitsemän syntiäni postauksen ja siivoilin kotia kuosiin. Kun poika kävi illalla nukkumaan, itse lähdin juoksemaan sprinttejä ja näinpä miehenkin silmäykseltä ennen nukkumaanmenoa.

TIISTAI

Paasto loppui ja fiilikset siitä olivat kokonaisuudessaan yllättävän hyvät. Ensi viikolla uusiksi!

Olin töissä "iltavuorossa", joten olin hälyttänyt mummin meille lapsenlikaksi. Mummi oli hemmotellut poikaa ja naapurin lapsia jäätelöllä, croisanteilla, piirakoilla ja pitsalla. Kaikella sellaisella, mitä meiltä tuskin koskaan löytyy!  Pojan koululla olisi ollut illalla myös jokin koko perheen tapahtuma, mutta jätimme sen välistä. Olisi tullut kauhea kiire töiden päätteeksi, eikä kotiin jääminen tuntunut koululaistakaan harmittavan.

Ja kuten joka päivä, siivoilin jälleen, mutta innostuin sen päätteeksi myös kuvaamaan päivän aterioita. Lauantaina julkaisen postauksen, johon kyseisten kuvien on tarkoitus tulla.

Kun poika sai illalla unen päästä kiinni toistui sama kuvio kuin maanantaina, lähdin ulos jumppaamaan. Iltajumpat sopivat minulle paremmin kuin hyvin ja ulkonakin on jo ihanan viileää, mutta silti valoisaa treenailla. Treenien päätteeksi kaappasin salaa ihanan oksan talonyhtiön omenapuusta. Se on niin kaunis ja ihanan tuoksuinen, että kumpa onnistuisin pitämään sen hengissä mahdollisimman kauan.

KESKIVIIKKO

Töiden jälkeen väsäilin päivällistä, söimme ja vein pojan sovitusti kaverin luo leikkimään. Nukuin pitkästä aikaa pienet päiväunet, joiden jälkeen sain valtavan sisustusinspiraation. Vaihtelin muutaman maton paikkaa ja noukin likaiset matot lattioilta odottamaan sunnuntain mattolaituria. Päätin myös laittaa joitakin mattoja myyntiin uusien tieltä.

Illalla pojan peliajalla kirjoitin postauksia valmiiksi ja pojan mentyä nukkumaan hengailin hetken hereillä ja suuntasin myös itse unille. 

viikko meidän kanssa, omenapuu, kukat
olohuoneen sisustus

TORSTAI

Tämä päivä ei ole ollut ihan sieltä parhaimmasta päästä. Unohdin eväät kotiin ja jotenkin olo oli koko päivän vähän nuutunut. Lisäksi poikakin oli unohtanut avaimensa sisään ja odotti minua ulkona, kun kurvailin kotipihaan.

Mutta jotenkin päivällisen jälkeen fiiliksetkin kohenivat. Poika sai seuraa naapurin lapsista ja itse tein pari tuntia tehokkaasti hommia tietokoneella. Julkaisin myös tämän postauksen ja loppuviikon tunnelmat ennakoin postaukseen kalenteriin kurkistelemalla.

Illalla haen vielä täydennystä jääkaappiin ja jotain spessua viikonlopun vapaasyöntipäivään ja tarpeet Banoffee kakkuun, jonka leivon lauantaille nimpparieni kunniaksi. 

Viimeistään pojan mentyä unille haluan haastaa itseni myös uudella LIFW treenillä, joka päivittyi alustalle viikon 3 alkaessa.

PERJANTAI

Perjantaina toinen isomummini hakee poitsun meiltä koulupäivän päätteeksi mukaansa ja he ajelevat yhdessä Ylämyllyllä sijaitsevalle mökillemme. Itse suuntaan töistä suoraan hiustenlaittoon ja tuskin maltan odottaa, että hiukseni saavat vähän uutta sävyä. 

Illalla treenaan pojan mentyä unille ja haaveilen myös yhteisestä ajasta miehen kanssa. Näinä hänen iltavuoroviikkoinaan emme näe lähes ollenkaan...joten jospa nyt perjantain kunniaksi myös minä jaksaisin vähän valvoa, vaikka yhteistä ohjelmaa katsoen.

viikko meidän kanssa, omenapuu, kukat

LAUANTAI

Mies suuntaa aamusta golfkentälle ja me kotoilemme pojan kanssa. Julkaisen postauksen ruokavaliosta ja suunnittelen tulevan viikon blogihommia.Vietän vapaasyöntipäivää ja leivon kakun nimppareideni johdosta. Saattaapa olla, että muutamat sukulaiset tulevat käymään kahvilla.

Illalla suuntaan työkaverini läksiäsijuhliin Toreroon ja en ole tarkemmin suunnitellut, jatkanko yöhön vai en. Olen avoin kaikelle ja menen fiiliksen mukaan. Sen olen kuitenkin päättänyt, että alkoholia en haasteen aikana ota, sillä 5 viikkoa on suht lyhyt aika rasvanpolttoon ja alkoholi ei siihen kuvioon oikein sovi.

SUNNUNTAI

Sunnuntaina kalenteri näyttää lähes tyhjää. Sovimme kuitenkin, että menemme mökillemme koko porukalla pesemään mattoja ja grillailemaan. Jos ennätän ja hyvältä tuntuu, haluaisin käydä myös mummolassa lyhennyttämässä useammat housut nilkkamittaan.

Haaveilen myös laittavani taas tavaraa myyntiin FB:n kirpparille ja sunnuntai voisi olla hyvä päivä tähän puuhaan. Lisäksi ajattelin houkutella miehen mukaan puistoon treenaamaan, sillä yhdessä tekemällä treeneistä saa enemmän tehoja irti... ja onhan se myös mukava tapa viettää aikaa yhdessä.

Mutta sellainen tavallinen, touhukas viikko meillä! Usein kello herättää 6.00 ja pää painuu tyynyyn viimeistään 23.00. Harvoin tulee löhöilytä, vaan nautin tekemisestä ja aikaansaamisen tunteesta. 

Jonkin verran ajatukseni alkavat harhailla myös kesäsuunnitelmissa, sillä lomaani on enää pari viikkoa aikaa. On niin kiva jäädä pojan kanssa yhtäaikaa lomalle ja päästä viettämään vapaa-aikaa kelloon katsomatta. 

Millainen viikko sinulla on ollut? Näyttääkö viikkomme silmiisi liian täyteläiseltä vai elätkö kenties vieläkin täydempää arkea? Miten sinä onnistut tasapainottamaan arjen niin, että siinä on sopivasti aikaa niin palautumiselle kuin harrastuksillekin?

-Vilma