So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Viikko meidän kanssa

Tässäpä olisi pieni vilautus meidän viime viikon puuhiin!

Viikko oli kokonaisudessaan hyvin tavanomainen -  iloa ja eloa siis riitti!

Tuleva muutto  on pyörinyt mielessä tiuhaan ja siihen liittyvät järjestelyt ovat kuuluneet päivittäisiin askareisiin. 

Viime viikko oli hyvin tavanomainen - puuhaa, iloa ja eloa riitti!

kotoilu

MAANANTAI

Työpäivän päätteeksi kummipoikani tuli meille kylään. Samalla, kun lapset syventyivät omiin hommiinsa, minä kipaisin kauppareissulla maanantain iloksi torttutarvikkeita sekä glögiä ja  käänsin jouluradion oikeille taajuuksille. Muutamat kynttilät, glögin tuoksu ja rauhallinen musiikki toivat iltaan ihanan tunnelman, joka karkotti arkisen huiskeen.

TIISTAI

Kävimme purkamassa kirpparipaikkamme, jonka olin varannut jo ennen ainuttakaan muuttosuunnitelmaa. Kirppistely on kuulunut harrastuksiini jo vuosia ja aina aika-ajoin tulee pakottava halu tyhjentää sinne kaikki ylimääräinen. Tavara oli liikkunut kivasti, eikä kotiin tarvinnut kantaa takaisin kuin yksi nyssäkkä tavaraa.

kotoillu, by vilma
by vilma, koti

KESKIVIIKKO

Sen lisäksi, että möin kirpparilla pientä irtaimmistoamme, olen karsinut myös huonekaluja muuton tieltä. Keskiviikkona sanoimme heipat eteisessämmekin olleille lipastoille, kun fb:n kirpparin kautta löytynyt ostaja nouti ne kotiinsa. Töiden jälkeen järjestelin lipaston tarvikkeita kaappeihin ja kirjoitin postauksen itse tehdystä joulukalenterista.

TORSTAI

Pojalleni tuli illaksi kaveri ja sillä aikaa, kun pojilla oli omat juttunsa, minä otin pienet tirsat ja heräsin mieheni soittoon. Hän oli löytänyt työpaikaltaan juuri sopivia pahvilaatikoita muuttilaatikoiksi. Hain laatikot autolla varastoomme pakkauspuuhia odottamaan. Kun pojan kaveri suuntasi kotiinsa, me heitettiin ulkovermeet niskaan ja lähdimme pulkkamäkeen. 

PERJANTAI

Tulin töistä vasta klo 17.30 maissa ja koko perhe (kissaa myöten) odotti minua Simpsoneja katsellen. Tuntui luksukselta, kun mies oli tilannut meille pitsat, eikä minun tarvinnut miettiä ruokapolitiikkaa tippaakaan. Liienneellä "vapaa-ajalla" innostuin ottamaan kuvia ja somettelin samalla, kun mies katseli leffaa ja poika rakenteli omia juttujaan. Tuntui, kuin kaikki olisivat kaivanneet viikon jälkeen omaan kuplaan sukeltamista. Ja vaikka kaikki teimme omia juttujamme, toi koko perheen läsnäolo mukavan fiiliksen olemiseen.

by vilma, kotoilu, joulukuu
by vilma, kotoilu, joulukuu

LAUANTAI

Joulukuun 1 päivä. Heräsimme aivan liian aikaisin avaamaan kalenterin ensimmäistä luukkua. Sieltä paljastui arpa, joka ei kuitenkaan tuonut toivottua voittoa.  Minulle oli varattu aika klo 9 viuhkaripsien huoltoon Kauneushuone Tiinamarille ja mies suuntasi parturiin klo 11. Lähdimme aamulla keskenämme keskustaan, sillä 8-v oli sitä mieltä, että vietti aamunsa mielumin kotosalla. Ripsihuollon jälkeen odottelin miestäni parturista Coffee Housessa lattea juoden ja kävimpä joenrannassa ottamassa muutamat kuvatkin. Päivällä ulkoilimme koko porukalla yhdessä ja veimme pojan yökylään kaverilleen. On suorastaan outoa, kuinka iso tuosta lapsosesta on tullut, eikä se olekaan enää 24/7 tässä läsnä. Kun mies lähti illalla pikkujouluilemaan, minä suuntasin salille jumppaamaan. 

SUNNUNTAI

Heräsin aamulla aikaisin, mutta löntystin peittoni kanssa teeveen ääreen katsomaan Suomen Kauneinta Kotia. Kuinka pöhköiltä omat nurkat tuon ohjelman jälkeen näyttävätkään? Koin hetkellistä alemmuuskompleksia ja tartuin imuriin. Siivouksen päätteeksi innostuin napsaamaan muutamat kuvat tähän postaukseen ja kaivoin koneeni esille. Mies kuorsasi ja pojan olin luvannut hakea päivällä. Aikaisemmin ei kuulemma ollut lupa mennä. Myös mummi soitteli meitä kylään ja poikkesimme hänen luokseen päiväkahville. Illalla paistoimme pipareita ja harjoittelin pikeerin valmistusta. Eksyin  myös salille ja salilla treenin päätteeksi Body Balance tunnille.

Miten sinun viikkosi on sujunut? Joko olet aloittanut jouluvalmistelut? 

- Vilma