So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

juhlat

Vilma 27v

Huomenta lauantai 10 joulukuuta<3 

Eilen vietin 27-vuotis syntymäpäivääni ja taisin lupailla teille pientä postausta tarjoiluista :)

Juhlistimme ikääntymistäni suvun kesken kahvitellen ja kakkua syöden. Ilta venyi pitkälle, kahvia keitettiin aina vain lisää, katselimme yhdessä Uunoa ja 6:veekin oli silmät ristissä menossa mukana..."ei väsytä yhtään" - oli vastaus, kun kyselin, joko olisi aika yöpuulle. Kiitos vielä kerran kaikille vieraille ja kiva, kun viihdyitte <3 Jouluna sitten seuraavan kerran samalla lössillä mummoineen päivineen <3

Viime aikoina on tullut postattua paljon erilaisia herkkuja, vaikka pääsääntöisesti pyrimme syömään mahdollisimman terveellisesti...ehkä vuoden vaihteen jälkeen on sitten hyvä palata peruslinjaan tässä asiassa myös postausten osalta ;) Ruoka kun on yksi lempiaiheistani...etenkin terveellinen sellainen! Mutta, ajattelen, että...henkiselle terveydelle on erittäin hyväksi relata ja osata juhlia silloin, kun siihen on syytä (...en  kyllä tiedä milloin tämä väistämätön ikääntyminen muuttuu juhlapäivästä suru-päiväksi :D) 

Mutta jospa nyt olisi aika siirtyä tsekkaamaan, mitä me eilen oikein herkuttelimme. Visioni tarjoilulle oli aika mahtipontinen...mutta laskin rimaa ja pöytään lopulta päätyi:

-Jäätelökakku (piparilla, pensasmustikoilla, vaahtokarkeilla ja suklaakastikkeella höystettynä)

- Savulihatäytteisiä ruisshipsejä

-Juustolautanen ( sis: aurajuustoa, alppijuustoa, viinirypäleitä sekä piparkakkuja)

.-Joulutorttuja

-Piparkakkutalo

Juomaksi olimme varanneet perus kahvin, teen, novellea sekä mehua.

Tässä kakku hieman ennen tarjoilua. Irrotin reunat kuumaan veteen kastetulla veitsellä.

Etenkin tämä jäätelökakku oli yksi parhaista oivalluksistani juhlille. Etsin kuvia jäätelökakuista instagramista ja kehittelin niiden perusteella tämän oman versioni. Pohjaksi murskasin piparkakkuja, johon sekoitin sulatetun voin. Painelin massan vuoratun kakkuvuuan pohjalle. Päälle latasin 2 litraa vaniljajäätelöä ja eikun pakastimeen yöksi. Koristelu hoitui hetki ennen kakun pöytään nostoa.

Etukäteen hieman jännitin miten tämä kakku osaa käyttäytyä pöydässä, onko se liian kova vai sulaako se samointein. Yllättävän hyvä käytöksinen tapaus oli kyseessä, eikä onnistunut aiheuttamaan harmaita hiuksia emännällekään. Välillä kakku kävi jäähdyttelemässä ulkona, kun myöhemmin saapuvia vieraita odoteltiin. Jouluksi olisi kiva viedä tämä kakku nextille levelille, lisäillä ehkä kastikkeita, keksimurskaa ja makujäätelöitä kakun sisään. Tämä versio oli suhteellisen perustapaus, mutta hyvä ja kaunis sellainen. 

Toinen pöydän lemppareistani oli savulihatäytteiset ruisnapit. Sisään tuli 200g tuorejuustoa sekä 1/2 maustekurkku, 1/2 punasipuli, 50g savulihaleikkelettä kuutioituina. Kannattaa täyttää ruisnapit vasta hetki ennen tarjoilua, näin shipsit pysyvät rapsakoina. Ohjeen bongasin Kinuskikissalta, ohjeen löydät täältä ;)

Tarjottavat tekivät kivasti kauppansa, ja kerrankin olin osannut aika hyvin suhteuttaa määrät niin, ettei meille jäänyt överi paljon tähteitä syötäväksi :) Lahjaksi sain muun muassa äitini maalaaman taulun,jota olin kauan ihaillut. Anoppi antoi kauniin harmaan huivin, joka varmasti tulee vilahtelemaan jatkossa myös täällä bloginkin puolella. Mieheni antoi hauskan huovan, jossa on hihat ja mahatasku. Voin kuulemma vuorautua siihen ja somettaa sohvannurkassa kaikessa rauhassa :D

Onhan se ihan kivaa aikuisenakin viettää syntymäpäiviä. Tärkeintä synttäreissä minulle oli kiireetön yhdessäolo ja lämmin tunnelma, asioita, joita ei voi rahalla ostaa :)

Vietättekö tekin synttärijuhlia vielä aikuisiällä? Mikä sinusta on juhlissa parasta? :)

Mukavaa lauantaita teille kaikille toivottelee

-Vilma

    

Follow my blog with Bloglovin