resepti

VOHVELEITA HERKKUSUILLE x 3

Mikä olisikaan juhlallisempi tapa aloittaa talvilomaviikko kotosalla, kuin paistaa annos vohveleita!

Kuten jo aiemmin mainitsin, olemme viime aikoina löytäneet itsemme vohveliraudan äärestä useamman kerran. Vohvelit ovat siitä kivoja, että perustaikina on helppo tehdä ja paistamisessa onnistuu aina! Kiitos tästä kuuluu hänelle, joka keksi liittää vohvelirautoihin merkkivalon ilmoitukseksi valmiista vohvelista. Kyseinen valo pelastaa tällaisen multitaskaajan tuotokset poikkeuksetta, kun eksyn kesken vohvelinpaiston muihin puuhiin!

Vohvelit ovat siitä kivoja, että perustaikina on helppo tehdä & paistamisessakin onnistuu aina!

vohvelit

Vohvelitaikinan olen tehnyt tällaisella ohjeella:

VOHVELITAIKINA

2 kananmunaa

4dl maitoa

3dl vehnäjauhoja 

1/2 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

2 rkl sulaa Oivariinia

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää maito. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja yhdistä muna-maitoseokseen. Sulata 2rkl Oivariinia ja sekoita taikinan joukkoon. 

Anna taikinan turvota n. 15min ja kuumenna vohvelirauta valmiiksi. Vohveleiden paistamiseen et tarvitse erikseen rasvaa.

Erityisen hauskaa vohveleissa on niiden täyttäminen erilaisilla mixeillä. 

vohvelit, kinuski, täytetyt vohvelit, by vilma
vohvelit, kinuski, täytetyt vohvelit, by vilma

VOHVELIT PENSASMUSTIKOILLA & VANILJAISELLA TUOREJUUSTO VAAHDOLLA

2dl kuohukermaa

100g vaniljatuorejuustoa

pensasmustikoita

kinuskia /vaahterasiirappia

Kermavaahdon joukkoon sekoitettu vanilja tuorejuusto tuo vaahtoon lisää rakennetta & hienostuneen maun. 2dl kermavaahtoa joukkoon tykkään lisätä itse 100g vaniljatuorejuustoa. 

Kokonaisuuden kruunaa tuoreet pensasmustikat & vaahterasiirappi tai itse tehty kinuski.

Kinuskin tekeminen itse on helppoa

KINUSKI:

2dl kuohukerma

2dl fariinisokeria

Kiehauta 2dl kermaa & 2dl fariinisokeria kattilassa. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 15minuuttia välillä sekoittaen. Valmis kinuski jähmettyy muotoiltavaksi palloksi, jos tipautat sitä teelusikallisen kylmään vesilasiin.

vohvelit, kinuski, täytetyt vohvelit, by vilma
vohvelit, kinuski, täytetyt vohvelit, by vilma

VOHVELIT VADELMILLA & MARIANNE CRUSH RAHKA-KERMAVAAHDOLLA

2dl kuohukermaa

1/2 -1 prk rahkaa

Marianne crush rouhetta

vadelmia

Raikkaat vadelmat ja piparminttuinen Marianne crush rahka-kermavaahto syntyvät niin ikään käden käänteessä. 

Sekoita vatkatun kerman (2dl) sekaan 1/2- 1prk rahkaa & Marianne crush rouhetta makusi mukaan. Täytä lämmin vohvelisi jäisillä vadelmilla &  piparminttuisella vaahdolla ja herkuttele! ♡

Itse tykkään kinuskista eniten hieman lämpimänä

byvilma

VOHVELIT BANAANILLA, ITSE TEHDYLLÄ KINUSKIKASTIKKEELLA & KERMAVAAHDOLLA

kuohukermaa

banaania

kinuskia

Tämä kombo on sokerihiiren unelma. Pehmeä banaani ja itse tehty kinuski sopivat täydellisesti toisilleen.

Siivuta banaani, vatkaa kerma ja valuta lämmin kinuski kruunaamaan kokonaisuutta. 

vohvelit, kinuski, täytetyt vohvelit, by vilma

Nyt kun nämä herkut on herkuteltu, voin todeta sokerikiintiön olevan hetkeksi täynnä!

Vohveleiden paistamisen lisäksi olemme lomalla ulkoilleet ja vietettäneet rentoa aikaa perheen kanssa. Olen myös jatkanut hyvällä mallilla olevaa kaappien siivousta.

Seuraavan kerran postailen tunnelmia Lahdesta, ensimmäisestä messupäivästä. Kyseistä reissua voinee pitää loman "kohokohtana", sillä muuten loma kuluu pitkälti kotosalla.

Miltä vohvelikattaus sinun makuusi näyttää? Tykkäätkö itse mixailla vohveleille erilaisia täytteitä?

Terkuin,

-Vilma

comments powered by Disqus