So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

kirjat

Voittavat tavat

"Jos haluat muuttaa elämääsi, sinun täytyy muuttaa jotain, mitä teet päivittäin. Menestymisen salaisuus piilee jokapäiväisissä rutiineissa"

Tämä ja monta muuta puhuttelevaa viisautta on tullut luettua viime aikoina kirjasta nimeltä "Voittavat tavat". Sain kirjan luettavakseni antaakseni siitä palautetta kirjan tekijöille. Opus on kuitenkin sen verran ainutlaatuinen, että haluan ehdottomasti vilauttaa sitä vähän myös teille.

Opus on kuitenkin sen verran ainutlaatuinen, että haluan ehdottomasti vilauttaa sitä vähän myös teille

voittavat tavat, itsensä johtaminen, unelmien tavoittelu, luo omat voittavat tapasi
voittavat tavat, itsensä johtaminen, unelmien tavoittelu, luo omat voittavat tapasi
voittavat tavat

Kirja on tarkoitettu tukemaan omien unelmien toteuttamista. Kirja on pysäyttänyt minut pohtimaan omia valintoja ja sitä mitä oikeasti tavoittelen elämässäni. Itse olen tänä päivänä hyvin arka kertomaan haavestani ja vähän arka haaveilemaankin. Joskus koin toiveideni toteutuneen, mutta pian otinkin niiltä sen verran rajusti "turpaan" ( mm.  jäädessäni lapsen kanssa yksin ) että sen jälkeen olen usein tuudittautunut ajattelemaan, että annan asioiden mennä niin kuin ne sattuvat menemään. Olen ajatellut, että kun en tavoittele liikoja, en voi myöskään haavoittua.

Tämä kirja kuitenkin haastaa minua tekemään asioita ja pyrkii lennättämään ajatuksiani oman "turvallisuus kenttäni" ulkopuolelle. Kirjan tarkoitus on tehdä unelmista tavoitteita ja tavoitteisiin pyritään joka päiväisiä, pieniä arkisia asioita muuttamalla. Jokainen luo omat voittavat tapansa itse.

Kiitollisuudesta, arvoista, tavoitteista, menestystekijöistä ja rutiineista kertovan alun faktaosuuden jälkeen alkaa varsinainen "lukijan oma puuhamaa". Kirjaa täytetään päivittäin kohta kohdalta 2 kuukauden ajan. On tutkittu, että uusia tapoja juurruttaakseen on niitä harjoiteltava vähintään 2 kuukauden ajan ja siksi Voittavat tavat- kirja tukee minua uusien, itselleni parempien valintojen tekemisessä juuri tuon 60 päivää.

On tutkittu, että uusia tapoja juurruttaakseen niitä on harjoiteltava vähintään 2 kuukauden ajan

voittavat tavat, voittavat tavat kirja
voittavat tavat, itsensä johtaminen, unelmien tavoittelu, luo omat voittavat tapasi
voittavat tavat

Huomasin, että aluksi kirjani sivut alkoivat täyttyä hyvin tutuilla ja turvallisilla päivän askareilla, mutta kirjan edetessä ajatukseni ovat alkaneet laukkailla aiheisiin, jotka liittyvät niihin pitkäaikaisiin, syviin toiveisiini.  Oman kodin osto ja lainatarjousten kysyminen, perheenlisäyksen pohtiminen, yamkn opinnäytetyön aihe ja palautumiseen & perheen kesken vietettävään aikaan panostaminen ovat alkaneet kirkastumaan mielessäni aivan uudella tavalla.

Myös blogin kehittämisen suhteen otin muutaman askeleen eteenpäin ja olen uskaltautunut leikittelemään ajatuksella, että tämä olisikin ihan oikea sivutyö harrastelun sijaan. Tälläkin hetkellä minulla on useita postausideoita mielessäni ja tuntuu niin hyvältä saada niitä kirjaimiksi tänne omalle, näköiselleni sivustolle. Kun syyslomani alkaa, taidan ottaa syysloman voittavaksi tavakseni postata joka aamu yhden mielessäni pyörineen aihion.  

Voittavat tavat - kirja on siis kirja ihmiselle, joka haluaa lähteä tavoittelemaan näköistään elämää yhä ahnaammin ja suunnitelmallisemmin ja toivoo tuekseen päivittäistä kaveria, jonne merkata onnistumiset ja kompastuskivet. 

Itse ainaisten listojen, perinteisen kalenterin ja muistikirjojen ystävänä lämpenin opukselle todella. Ja kun 10-vuotta sitten täytin "Itsekuri päiväkirjaa", tuntuu tämä "Voittavat tavat" hieman kauaskantoisemmalta ja lempeämmältä lähestymistavalta joka päiväisten ja pidempi tähtäimisten onnistumisten tavoitteluun.

Koska tavoitteenani on hyvä elämä, jota kukaan ei voi tarjoilla minulle valmiina tai mitä en voi mennä ostamaan kaupasta valmiiksi muoviin pakattuna, minun on itse luotava omat voittavat tapani, kehitettävä itseäni, muokattava ajatuksiani, opittava hyväksymään rajallisuuteni ja oltava valmis näkemään vaivaa omien toiveideni eteen...silläkin uhalla etteivät ne toteutuisi pinnistelyistäni huolimatta.

Se mitä minä olen tästä kirjasta saanut, on etenkin rohkeutta unelmoida jälleen ja tehdä niistä unelmista näkyviä, konkreettisia tavoitteita.  

"Onnea matkaan! Ellemme varmuudella tiedä, kuinka tulee käymään, olettakaamme, että kaikki käy hyvin!" -Mauno Koivisto

Omien voittavien tapojen luontia jatkaen ...

-Vilma

ps. Mulla on ilo laittaa teille mun lukijoille vielä pienet alet kirjaan: -15% VOITTAVAT TAVAT -kirjasta saat, kun klikkailet itsesi sisään tästä - hinta päivittyy ostoskorissasi. Tai menet perinteisesti VOITTAVAT TAVAT - kirjan sivuille ja syötät koodin VILMA15 kassalla ♡

Voittavat Tavat kirjan löydät myös instagramista @voittavattavat

* ) Kirja saatu