So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

koulu

YAMK kutsuu, jaiks!!!

Huomenna on se päivä, kun istutan takapuoleni taas koulunpenkille. Jännää ja niin mielenkiintoista!  Ajatus ylempään ammattikorkeakouluun hakemisesta kirkastui päässäni noin vuosi sitten, kun olin hetken työttömänä kotona. Sosionomi (AMK) opintojen jälkeen mietin, että joskus voisi palata ja opiskella vähän lisää, mutta että jo näin pian edellisten opintojen jälkeen, sitä en osannut arvata ;) YAMK hon vaaditaan kolmen vuoden työkokemus ko. alalta ja se tuli minulla hiljattain täyteen. Olen työskennellyt viime vuodet päivähoidossa ja tämän vuoden esiopetuksessa. 

Kävin keväällä pääsykokeissa, joihin kuului esseekoe sekä ryhmähaastattelu. Kesällä sain tietää päässeeni sisään 92/100 pistein, ei hullummin :) Linja jonne koulussa menen on sosiaali- ja terveysalan johtaminen ja kehittäminen. Se missä valmistuttuani työskentelisin, on vielä täysi arvoitus, mutta etenkin varhaiskasvatuksen kehittäminen kiinnostaa.

Fiilikset kouluun lähtemisestä ovat hyvät, mutta rehellisesti sanottuna myös hieman kauhistuttavat. Olen innoissani itse koulutuksesta ja kauhuissani siitä, miten handlaan työt, lapsiperhearjen sekä opinnot kunnialla maaliin. Koulutus on suunniteltu työnohessa toteutettavaksi ja työpaikkani on ollut joustava ja myöntänyt minulle palkatonta kontaktipäiville. Palkattomat toki tuntuvat kukkarossa ja kun kontaktipäiviä on suhteellisen vähän, se tietää hommia kotiin! 

Positiivisella asenteella kuitenkin lähdetään liikkeelle ja parhaani pyrin tekemään. Ainakin aikaisemmat AMK opinnot ovat olleet tosi mieluisia, ja nytkin aihe on motivoiva joten uskon intoa ja puhtia löytyvän. Ja ehkä näin nuorena opiskelu on kuitenkin helpompaa kuin 20 vuoden päästä? Tänä iltana minun pitäisi vielä pakata koululaukku ja etsiä tarvittavat kansiot, todistukset, kynät ja kumit valmiiksi. Torstai ja perjantai hujahtaakin sitten työpaikan sijaan opintojen parissa samalla uusiin ihmisiin tutustuen. 

Onko teillä kokemusta YAMK opinnoista? Tai opintojen tekemisestä työnohella?

-Vilma