So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

Ajatuksia

10 ajatusta nyt

Kirjoittaminen on mukavaa ja välillä omien ajatusten sanoiksi pukeminen selkeyttää näkemyksiä.

Sivusin edellisessä päivityksessä tunteita ja ajatuksia. Tässä 10x minun tällä hetkellä pinnalla olevaa tunnetilaa ja ajatusta elämästä. Pieniä ja suuria asioita, jotka tämän ikäinen minäni ymmärtää sisäisesti tästä maailmasta. Toivottavasti myös sinä lukijana löydät samaistumispintoja tai mahdollisesti uusia näkökulmia.

❤ ❤ ❤


1. Tulevaisuus on tuntematon
-siitä huolimatta, että siihen yrittää parhaalla mahdollisella tavalla jatkuvasti itse vaikuttaa. Vaikka kuinka kontrolloisi omia tekemisiään, yllättäviä tilanteita tulee aina.

2. Onnellisuus tulee sisältä
-kukaan muu ei ole siitä vastuussa. On erotettava itsensä ympäristöstä, sillä vain itse tietää todelliset ajatuksensa ja mahdollisuuden hallita tunteita. Jokaisella on kyky rakentaa ajatteluaan sellaiseksi, että oman pään sisällä on hyvä olla.

3. Kaaoksen voi oppia hallitsemaan
-vaikka toisinaan tuntuu, että se vie aikaa. Kaaos ympärillä on useimmiten kaaosta ajattelussa. Kumpikin asia on muokattavissa, kontrolloitavissa.

4. Itsevarmuus on itsensä tuntemista ja hyväksymistä
-tutustu, mutta älä tuomitse. Itsensä syyllistäminen ei vie mihinkään, mutta itsensä kannustamisella on lähes poikkeuksetta mahtavia vaikutuksia elämään.

5. Musiikki on taikavoimaa
-tunnetilan pystyy muuttamaan sekunneissa musiikin avulla ja hyödyntämään sitä tunnemuistin avulla jatkossakin. Soittimien soittaminen ja siihen keskittyminen on keino rakentaa uusia tunnetiloja, kuin myös purkaa vanhoja ulos.

6. On turhaa pelätä hetkeä
-hetki on kuitenkin pian ohi, ja siitä ei todennäköisesti muista kukaan mitään viikkojen tai vuosien päästä. Tai jos muistaa, niin kuvat eivät ole tarkkoja ja muistot ovat ajan kultaamia. Esillä olemisesta on siis turhaa tehdä rakettitiedettä.

7. Olemalla oman kuplan luoja, luot tulevaisuutesi
-"Fake it until you make it" -on omien halujen ennakointia visualisoinnin avulla. Jo lapsena elimme monissa erilaisissa mielikuvitusmaailmoissa, joten aikuisenakin on yhtä sallittua kuvitella olevansa mitä tahansa.

8. Kliseet toimivat
Kliseet ovat kliseitä, mutta usein moninkertaisesti testattuja, eli hyväksi todettuja. Erilaiset Quotes -tyyppiset kuvat esimerkiksi motivaatiosta ovat harvoin väärässä, mutta ovat vain saaneet klisee -leimansa aikojen saatossa.

9. Seinien kaatumista voi katsella kaukaa
-pahan olon vallitessa tai pahan tilanteen tullessa eteen, kannattaa sitä vilkaista ikäänkuin ulkopuolisen katseella ja arvioida: 'kannattaako minun hermostua tästä ja ketä äärimmäinen ärsytys ja valitus loppupeleissä hyödyttää?'

10. Vallalla olevat ajatukset ja tunteet rakentavat tulevaisuutta
-hyvät päivät ja pahat päivät rakentavat tulevaisuutta: pääasiassa sen kautta, mitä itsestään ja omista kyvyistään ajattelee. Kenelläkään ei ole jatkuvasti täydellistä elämää tai hyvää mieltä, eikä niin kuulu ollakkaan. Kaikkia tunteita ja ajatuksia on hyvä oppia sietämään ja suodattamaan haluamaansa suuntaan itselle sopivalla tavalla.

❤ ❤ ❤

"You have brains in your head. You have feet in your shoes. You can steer yourself in any direction you choose" -Dr. Seuss