So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

lifestyle

Miljoona persoonaa, sekaisin tavoitteista

Heitän ensimmäiseksi vaatimattomuuden nurkkaan. Sitä ei tässä postauksessa tarvita. Sekä häpeän myös, koska miksi häpeäisin suuruudenhulluuttani ?

Ura ja työ on yksi suurin ajan imuri elämässä. Ja sen olisi syytä olla juuri jotain, mitä itse haluaa saavuttaa. Jotain, mikä tuntuu merkittävältä.

Miksi haaveita tarvitsisi piilotella ? Todennäköisesti vastakommenttien pelossa, mutta täytyy muistaa jokaisella olevan oma ainutlaatuinen elämä. Toisen elämään ja maailmankatsomukseen voi vaikuttaa hyvällä tai pahalla, mutta kritiikkiä pitää aina  pystyä käsittelemään ja kääntämään hyödylliseksi tiedoksi itselle, tulevaisuutta varten. 

Okei, vedetään syvään henkeä.. Minua ja kaikkia muitakin on varoiteltu siitä, että unelmia ei saa sanoa ääneen tai ne eivät toteudu. Ilman unelmia ihminen kuitenkin pyörii yhteiskunnan pyörissä kartta kädessään, ilman päämäärää. Varsinkin elokuva-alalla unelmistaan kertominen on tärkeää yhteistyöprojektien kannalta, sillä kukaan ei tee elokuvaa yksin. Luulisi siis universumin haluavan tietää mihin suuntaan tässä ollaan matkalla? Erään teorian mukaan tavoitteistaan kertominen on ainoastaan sosiaalisen median luomaa illuusiota siitä, että jotain olisi jo saavutettu, vaikka ei olisikaan. Teorian kumoaa kuitenkin oma ajatus siitä, että matka on vielä pitkä ja kesken. 

Elän yhä urahaaveideni ensiaskeleita ja välillä tuntuu, että haluaa liikaa kaikkea. Ja omistaa sen vuoksi miljoona erilaista, toisistaan poikkeavaa persoonaa, jotka tappelevat ajasta keskenään. Ne sisältävät herkkyyttä ja vahvuutta, erilaisia kotrasteja, joiden määrittely on välillä hankalaa. Kokonaisuus olen kuitenkin minä ja ihminen näyttää eri puolia itsestään tilanteiden ja toimintojen mukaan.


HERE WE GO.

Tulevaisuuden minä:

-Elokuvaohjaaja/käsikirjoittaja

-Muusikko

-Kirjailija

-Youtuben ja muun some -elämän visionääri

-Autovideoiden, musiikkivideoiden ja lyhytelokuvien tekijä

-Uran sivussa harrastuksina juoksua ja salitreeniä

Ja that's it. Siinä on mun sisäinen "sielun laulu". Näitä asioita teen/opettelen/tarkkailen jokainen päivä. Näiden asioiden parissa mulla on hyvä olla, nämä asiat vetävät eniten puoleensa. Listaan voisi lisätä monia osasia lisää, mutta pidän sen tässä vaiheessa lyhyenä ja pintapuolisena. Valehtelematta mukaan kuuluu tietysti myös laaja tunnettavuus, sekä bisnespuolen asiat ja brändäys. Kaikenkaikkiaan JANOAN menestystä. Suomalaisena se on joskus niin vaikeaa sanoa ääneen... :)

Nyt varmaan moni vähintäänkin miettii, että "voi tyttö pieni... helppoa ei tule olemaan"... sen olen saanut huomata monta kertaa! Rakastan kuitenkin haasteita ja epäilijöiden tuomaa ärsykettä, joka antaa vain lisää boostia! Ihmistä kun ei estä mikään, kun se jotain haluaa ;) Matkalla oppinut jo erittäin syvälle juurtunutta pitkäjänteisyyttä, sekä kasvanut ihmisenä sitä enemmän, mitä tarkemmaksi unelmieni raamit ovat hahmottuneet. 

Jokainen elää omaa ainutlaatuista todellisuuttaan.


Tavoitteilla on myös taustaa. Lukion viimeisellä luokalla tein laajaa itsetutkimus -työtä selvittääkseni vahvuuksiani. Selvitin asioita ja yritin nähdä itseäni milloin missäkin työtehtävässä. Tämä päämäärätön harharetkeily ei meinannut tuottaa tulosta, sillä olen aina ollut pieni kapinallinen ns. tavallisen elämän/ tavallisten uravalintojen suhteen. Totesin, ettei minua ole tehty normaaliin työelämään, vaan lähinnä laajoihin projektimuotoisiin tehtäviin.

Kirjailijan uraa olin pohtinut ala-asteella. Silloin myös suunnittelin erilaisia tarinoita, joita vain tupsahti mieleeni. Nykyään rakastan tarkkailla ihmisiä ja ympäristöä, käyttäen tehokkaan havainnoinnin hedelmiä kirjoituksieni palasina.
BOOM, vuosi sitten muistin myös erään itse keksimäni kirjan tarinarungon, joka on kulkeutunut ala-asteelta saakka mielessäni tähän päivään saakka. Se on p-a-k-k-o kirjoittaa! Niin voimakas tunne minulla siitä on. Siksi haluan kirjailijaksi. 


Elokuvaohjauksen ammatin löysin lukiossa, tutkiessani alan kirjallisuutta. Olin koukussa. Luin Aalto-Yliopiston pääsykoemateriaaleja ja kaiken elokuvaohjauksen koulutusohjelmasta. Sieluni oli myyty! Tuntui ettei enempää voinut innostua tai tuntea olevansa oikeilla jäljillä ! En päässyt Aaltoon, mutta kävin Lahden Kansanopiston Elokuva -linjan ja se vuosi oli pelkkää rakkautta elokuva-alaa kohtaan ♥ Siellä innostuin myös käsikirjoittamisesta ja dramaturgiasta, sekä vahvistin syvempää ymmärrystä elokuvataiteesta. 

Musiikki on aina kulkeutunut mukanani noin 4-vuotiaasta lähtien harmonikan soiton muodossa. Heti tämän vuoden alussa käynnistyy myös erittäin mielenkiintoinen biisiprojekti, josta kuulette myöhemmin lisää ;)

Tiedäthän, kun tunnet voimakasta vetoa tiettyihin asioihin ja se tunne ei jätä sua rauhaan.

Tiellä on ollut kuoppia ja onnistumisia, muutamia vuosia. Erityisesti oma ajatusmaailma on kokenut muutoksia, mitä enemmän tietoa ja kokemusta on karttunut matkan varrella.
Tulevaisuuden minä tulee poikkeamaan nykyminästä. Se ei tarkoita kuitenkaan, että ihminen muuttuisi joksikin toiseksi. Ihminen pystyy pitkäjänteisellä asenteen ja ajattelumallien muutoksilla tulemaan tietoisemmaksi kyvyistään ja muovautumaan asettamiinsa tehtäviin sopivaksi. Lähtökohtaisesti voidaan ajatella kaikkien olevan samalla viivalla. Tärkeintä on valita tavoitteensa ja tähdätä tavoitetta kohti. Innostus, intohimo ja haasteet kouluttavat.  

Kysymys on siis lähinnä siitä, kuinka pitkälle uskaltaa unelmien perässä mennä ? Kuinka laajasti uskaltaa tulla ulos omasta muotistaan, joka koostuu lähinnä menneisyydestä ? Jos määrittelee itsensä menneisyyden perusteella, tuomitsee itsensä peruutuspeilissä näkyvien rippeiden perusteella.

Ihmisen on ohjelmoitava itseään jatkuvasti uudelleen, kehittyäkseen parhaaksi versiokseen.

Ihmisen haaveet ovat ylensä arvaamattomia ja yllättäviä ääneen sanottuna, mutta äärettömän mielenkiintoisia ! Unelmia ja tavoitteita tuntuu välillä olevan myös liikaakin, mutta luotan asioiden järjestäytymiseen. Elämässä ehtii kokeilla monenlaista, askel kerrallaan :) 

Vinkkini nro. 1 on EHDOTTOMASTI se, että kirjoittaa haaveet ylös. Mielellään päivittäin. Se on avain kaikkeen, ja auttaa ajatuksia ohjautumaan oikeaan suuntaan. Päivän startti on keskittyä hetki tulevaisuuteen ja rakentaa tulevaisuutta itsensä ja unelmiensa näköiseksi. Lopulta elämä on itsesi, eikä ympäristösi hallussa. 

Disneyn sanoin: If you can imagine it, you can do it !