Kakut

Amerikkalainen juustokakku - New York Cheese Cake

Paistettu amerikkalainen juustokakku on ihanaa

Olen saanut tämän amerikkalaisen juustokakun ohjeen jo nelisen vuotta sitten ja tänä keväänä olen leiponut jo kahdesti juustokakkua tällä ohjeella. Tämä on se perinteinen ja klassinen paistettu juustokakku, jossa maistuu häivähdys sitruunaa. Maku on samettisen pehmeä ja tuhti, joten kakkua riittää melko pieni palanen. Varoitus: tämä vie kielen mennessään!

28 cm vuokaan

pohja

  • 175 g digestive-keksejä
  • 50 g voita sulatettuna

täyte

  • 600 g Philadelphia-tuorejuustoa (maustamaton)
  • 2 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 1 dl maissitärkkelystä (maizena)
  • 1 tl vaniliinisokeria
  • ½ sitruunan mehu ja kuori raastettuna

Murskaa keksit (kattilassa perunasurvimella) ja sekoita keksimuruun sulatettu voi. Painele seos ison irtopohjaisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita pohja odottamaan jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Sekoita kaikki täytteen aineet sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Kaada täyte vuokaan ja paista 170-asteisessa uunissa n. tunnin ajan. Jäähdytä kakku ja anna sen vetäytyä jääkaapissa mieluiten yön yli. Tarjoile lisänä marjoista tehtyä kastiketta, joka on maustettu sokerilla. Voit myös notkistaa esim. mansikkahilloa kylmällä vedellä ja tehdä siitä kastikkeen.

Tästä ei juustokakku parane! Vieraat totesivat tämän olleen parasta juustokakkua ikinä. Ja sitä se kieltämättä onkin, juuri täydellinen leivonnainen. Kakku kestää pakastamisenkin, mutta se säilyy hyvänä useamman päivän jääkaapissakin. Ohjeella tulee iso kakku, joten vuoan on hyvä olla 28cm tai isompi halkaisijaltaan. Minä paistan kakun mieluusti lasipohjaisessa silikonivuoassa, jolloin reunus on helppo irroittaa kakusta ja lopputulos ei kärsi. Tosin ainakaan minä en saa silikonivuokaan reunalle taputeltua keksimurskaa, mutta pohjakin riittää, paistuessaan täytemassa tiivistyy. Vadelmista tai mansikoista tehty kastike on oiva pari kakulle, myös lakkahilloa on tullut kokeiltua kakun kaveriksi. Yksinään tarjoiltuna kakusta jää puuttumaan jotain, joten kannattaa täydentää makuelämys ehdottomasti kastikkeella!

Kakusta saa kauniin jo muutaman marjan avulla