Makeat leivonnaiset

Mangokääretorttu

Elämäni onnistunein kääretorttu herkullisella mangotäytteellä

Kääretorttu on ihanaa herkkua, jonka valmistaminen joko onnistuu tai sitten ei onnistu. Yleensä miulla ei ole kunnolla onnistunut, sillä olen käyttänyt taikinana lasimenetelmällä tehtyä kakkupohjaa. Ikävän repeilevää ja ehkä liian ohuttakin kakkulevyä, jonka pintaan ei tartu sokeria ja koko räpellys on kaukana niistä upean muhkeista leipomoiden kääretortuista. Niinpä mieleeni muistui ystäväni Terhin hehkuttama loistava  kääretortturesepti  ja pitihän sitä kokeilla. Lopputuloksena oli elämäni kuohkein ja upein kääretorttu, eli Terhillä oli todellakin hallussaan avaimet täydelliseen kääretorttupohjaan! 

pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 prk mangotuorejuustoa
  • 1 prk säilykemangoa
  • ripaus vaniljasokeria
  • ripaus sokeria

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon peruna- ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita jauhot varovasti munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista pohjaa 225 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kauniin vaaleanruskea. Ripottele toisen leivinpaperin päälle tasaisesti hienoa sokeria ja kippaa juuri uunista nostettu kakkulevy sen päälle, irroita varovasti paistetusta pohjasta leivinpaperi. Anna jäähtyä ennen täytteen levittämistä leivinliinan alla. Tee sillä välin täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto. Leikkaa valutettu mango pieniksi kuutioiksi ja sekoita juustoseoksen joukkoon, tarkista maku ja lisää maun mukaan sokereita. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa ja levitä täyte tasaisesti kakkulevylle. Kääri rullalle leivinpaperin avulla ja anna makuuntua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Kuohkeaa, maukasta ja ihanaa! Pohja on paksu ja hieman mureneva, kuten pitääkin. Täytettä oli juuri passeli määrä ja se maistui tarpeeksi hyvin lopputuloksessa. Toisaalta kakkulevyä olisi voinut kostuttaa ihan vähän vaikkapa purkillisella mangososetta (vauvanruoka), sillä kunnolla valutettu mango ei tuonut lisäkosteutta eikä täyte vetistänyt kääretorttua säilytettäessäkään. Ihania kääretorttutäytteitä olisivat myös kermavaahto ja mansikat tai vadelmat, omenahillo ja kermavaahto jne. Mistähän saisin käsiini entisen koulukaverini kääretorttureseptin, jossa oli täytteenä ihanaa suklaatäytettä ilmeisesti kaakaosta valmistettuna... Se makumuisto on jäänyt ikuisesti mieleeni :)

comments powered by Disqus