Salaatit

Mansikka-halloumisalaatti

Mansikka-halloumisalaatti

Kesällä tekee mieli ihania salaatteja ja varsinkin hedelmäisiä tai marjaisia sellaisia. Niin nytkin. Lisäksi rakastan juustojen ja hedelmien yhdistelmiä, joten makean mansikan kaveriksi valikoitui suolainen halloumi. Toisaalta halusin saada myös päätökseen makumieltymyksieni kamppailun ja niinpä tämä oli sellainen kerta, kun halloumia tein pitkästä aikaa kotikeittiössä. Makuuni soveltuu silti paremmin grillijuusto, varsinkin Arlan. Salaatissa syntyi kuitenkin ihana makujen liitto, kannattaa kokeilla! :)

  • 100 g mansikoita
  • ½ jääsalaatti
  • kourallinen rucolaa
  • kevätsipuli varsineen
  • muutama oliivi
  • 5 cm pala kurkkua
  • muutama kirsikkatomaatti
  • 200 g halloumi-juustoa
  • vaaleaa balsamicosiirappia (Rajamäen)
  • hyvää oliiviöljyä (Gaea)

Revi salaatti lautaselle ja lisää joukkoon rucolaa. Pilko kurkku, tomaatit ja kevätsipuli, lisää salaatin joukkoon. Puolita mansikat ja lisää ne salaatin pinnalle oliivien kanssa. Leikkaa halloumi viipaleiksi ja paahda ne parilassa tai pannulla kauniin värisiksi. Lorauta kastikkeeksi hyvää oliiviöljyä ja vaalea balsamicosiirappia. Tarjoile heti, ettei juusto muutu kumimatoksi.

Hyvää, joskin ei sovi odottelemaan yhtään, sillä halloumi sitkistyy todella nopeasti. Ihanan makeaa, suolaista ja säväyttävää. Mikäli halloumista ei pidä, voi juustoksi valikoida chevreä, brietä, fetaa tai grillijuustoa. Tai vaikka jotain perusjuustoa, jossa on tarpeeksi luonnetta. Balsamicosiirapin voi korvata tavallisella balsamicolla tai vaikka juoksevalla hunajalla.