Leivät ja sämpylät

Nyhtöpossu-pitaleivät

Nyhtöpossua ja guacamolea pitaleivässä

Tein aiemmin keväällä parista kilosta kassleria nyhtöpossua, joten sitä jäi monta pussillista pakastettavaksikin. Niinpä vappuna (jep, päivitykset laahaa hieman...) pääsin ruoanlaitosta helpolla: pari pussia nyhtistä sulamaan, guacamole muutamassa minuutissa valmiiksi, kasviksia palasiksi ja kaikki herkut pitaleivän sisään. Nyhtöpossun loput ajattelin käyttää cannelloneihin tai lasagneen, että saan käytettyä kaappien kätköistä tuotteita pois. On nimittäin aikamoiset määrät erilaisia ruokatarvikkeita niin pakastimissa kuin kuivakaapeissakin, vaikka yrittää pitää ylimääräiset jemmat minimissä. Ja kohta on taas marja-aika...

4 annosta

  • 400 g valmista nyhtöpossua
  • 4 pitaleipää
  • 1 prk kermaviiliä/ranskankermaa
  • 2 avocadoa
  • ½ pieni sipuli
  • 1 lime 
  • ripaus chilijauhetta
  • ripaus suolaa
  • tomaattia
  • kurkkua
  • sipulia
  • jäävuorisalaattia

Ota nyhtöpossu sulamaan ja laita se pieneen uunivuokaan. Paista 175 asteessa, kunnes liha on lämmennyt ja saanut hieman väriä. Tee sillä välin guacamole valmiiksi, eli muussaa avocadon malto, lisää joukkoon hienoksi silputtua sipulia (noin puolikas), limenmehua ja ripaukset mausteita. Yleensä laitan guacamoleen vielä kuutioitua tomaattia, mutta tällä kertaa jätin sen pois muiden täytteiden takia. Suikaloi sipulia, hienonna tomaattia, kurkkua ja salaattia. Paista pitaleipiä uunissa pakkauksen ohjeen mukaan juuri ennen tarjoilua. Halkaise pita, sipaise pohjalle kermaviiliä, lisää kasviksia ja kunnon kasa nyhtöpossua. Viimeistele annos guacamolella ja tarjoile välittömästi.

Herkullista! Nyhtöpossu ja pita ovat oiva pari, joiden kaveriksi käy myös guacamole varsin mainiosti. Sisään voisi laittaa myös hyvää juustoa tai majoneesia, mistä ikinä sattuukin pitämään. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun perheeni pääsi maistamaan nyhtöpossua ja hyvin maistui heillekin. Liha sai kiitosta mukavasta maustaan ja mehevyydestään, vaikka en edes laittanut nestettä mukaan lämmitysvaiheessa. Se mitä näistä pitoista jäi lihaa yli, taisi päätyä lopulta salaattiin tai leivän päälle. Ja seuraavan kerran pitää kyllä pitaleivät tehdä alusta alkaen itse, niin maut saisi vielä uudelle levelille. Lapsuudesta saakka täyttämässäni ruokaohjekirjassa on joku pitaleipien resepti, mutta ystäväni ohje taitaa olla vieläkin parempi. Pitääkin etsiä resepti jostain!