Grillaus

Sinihomejuusto-ananasburgerit

Burgereissa maistuu sinihomejuusto, pekoni  ja ananas

Juhannusta vietin perheeni kanssa maalla ja pääsinpä hääräämän mummolan keittiössä ihan mieleni mukaisesti. Kauppareissu tapahtui nopeasti kohtuullisen pienessä kaupassa ilman ennakkosuunnitelmia, kun kuukausien pähkäilyt eivät tuottaneet tarkempaa lopputulosta. Päädyin tekemään grilliruokia ja jotain leivonnaisia, kuten britakakkua. Burgereitakin oli pakko saada ja niihin bongasin kaupasta uutta slaissattua sinihomejuustoa. Niinpä äkkiä bataatti kainaloon, loput tarvikkeet kärryyn ja kokkaamaan! Näissä burgereissa on hyvä kombo makeaa ananasta, suolaista sinihomejuustoa ja aromikasta pekonia. Mikäli grilli suo, voit valmistaa koko ruoan grillissä.

4 annosta

burgerpihvit

  • 400 g naudan paistijauhelihaa
  • mustapippuria myllystä
  • merisuolaa myllystä
  • sipulijauhetta

muut täytteet

  • 4 siivua Burger blue -sinihomejuustoa (Castello)
  • 4 siivua cheddaria (oikeaa tai Hochland-avaruusjuustoa)
  • 4 ananasrengasta
  • 8 siivua pekonia
  • jääsalaattia
  • tomaattia
  • sipulia
  • hampurilaiskastiketta/majoneesia/sinappia/ketsuppia
  • 4 hampurilaissämpylää 

lisäksi

Aloita jauhelihan maustamisella muutama tunti ennen kokkailua. Muussaa kädellä lihan rakenne rikki ja mausta se reilulla pippurilla, suolalla ja sipulijauheella. Muussaa taikinaa lisää, että mausteet sekoittuvat siihen tasaisesti ja muotoile massasta neljä palloa jääkaappiin kulhoon. Anna pihvimassan maustua valmistamiseen saakka kylmässä. 

Valmista jauhelihan maustamisen jälkeen bataattiranskalaiset oheisen ohjeen mukaan, varaa niiden paistamiseen aikaa noin tunti. Kun bataattiranskikset alkavat olla about kypsiä, paista pekoniviipaleet toisella uunipellillä rapsakoiksi tai grillaa ne kypsiksi. Paista ananasrenkaat paistinpannulla voissa kauniin ruskeiksi (tai grillaa kauniit raidat ananaksiin) ja laita odottamaan pekonipellille uuniin burgerien kasaamista. Revi salaatti, leikkaa sipuli ja tomaatti ohuiksi siivuiksi ja varaa muut ainekset valmiiksi. Juuri ennen pihvien paistamista painele jauhelihataikinasta burgerisämpylän kokoinen ouht pihvi ja paista se nopeasti voissa kuumalla paistinpannulla melkein kypsäksi tai grillaa hyvällä lämmöllä lähes kypsäksi. Anna vetäytyä hetki foliossa pöydällä tai uunissa. Paahda viimeisenä nätti pinta sämpylöihin ja kokoa burgerit mieleisillä täytteilläsi. Tarjoile välittömästi.

Nam nam! Burgerit on kyllä hyviä ja nopeitakin valmistaa. Meidän grillissä pihvinpaisto olisi ollut sen verran riskaabelia touhua, että päädyin tekemään kaiken sisällä keittiössä. Kieltämättä savunmaku ja paahteisuus olisi käynyt tähän enemmän kuin hyvin. Mutta kyllä nämä maistui ihan hyvin siltikin. Tuo uusi valmiiksi viipaloitu ja näpsästi pakattu sinihomejuusto on kylllä hyvä veto burgerin väliin, ei hajoa kuten kolmiosta leikatessa eikä aina halua tehdä jotain homejuustosoossiakaan burgeriin.

comments powered by Disqus