unelmointi

Älä unelmoi elämääsi, vaan elä unelmaasi

Tuntuuko joskus, ettet onnistu missään? Tai että junnaat vain paikallasi? Kaikki muut menee eteenpäin, mutta sinä tunnet olevasi siinä missä aina. Unelmoit, mutta siihen se jääkin. Jäät odottamaan sitä "parempaa" huomista tai ylipäätänsä odotat jotain. Minä olin ennen sellainen odottaja, en tekijä. Hetkittäin vieläkin, kunnes havahdun siihen ettei kukaan muu kuin minä, voi lopulta päättää mihin suuntaan lähden. Tai voinhan minä jäädä myös odottamaan... Sekin on valinta.

Minulla on ollut paljon unelmia. Osa on vieläkin ihan samoja kuin 10 vuotta sitten, osa on saavutettu, osa on muuttanut muotoaan ja uusia unelmia on syntynyt. Mutta unelmat jää unelmiksi, ellei niitä muuta tavoitteiksi.

Mistä sinä unelmoit? Kuinka voisit saavuttaa ne? Tee niistä todellisia ja ala oikeasti tavoittelemaan niitä. Ai miksikö? Koska silloin elämä alkaa tuntua elämältä. Mieti mitä sinä ihan oikeasti haluat saavuttaa elämässäsi? Missä näet itsesi 10 vuoden päästä? Entäs 20 vuoden päästä? Mikä on sinulle tärkeää, pystyisitkö luopumaan jostain joka kuluttaa sinua tai vie paljon aikaa joltain tärkeämmältä? Mikä ei oikeasti olen kovin tärkeää? Elätkö sellaista elämää jota oikeasti haluat elää? Vai elätkö toisen unelmaa? Mitä tarvitset saavuttaaksesi tavoitteesi? Kirjoita itsellesi ylös mitä haluat ja miksi. Tee osa tavoitteita. Tee valintoja. Mene kohti unelmiasi ja nouse vaikka tulet välillä kaatumaankin (tai jos jostain syystä jäät taas odottamaan). Jokainen pienikin valinta vie sinua jonnekin. Uskalla valita, ole rohkea! Mutta muista, ettei kaikkea ole tarkoitus saada heti ja kerralla. Elämä antaa juuri sen verran kun olet valmis ottamaan vastaan. <3

Käytännössä sinä itse rakennat oman elämäsi päätöksilläsi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan, sinä valitset joka päivä monen asian välillä. Kukaan muu ei elä sinun elämääsi, etkä sinä elä muiden elämää. Toki muutkin tekijät, kuten sairaudet, vaikuttavat elämän suuntaan, mutta hyvin suureen osaan asioista voit kuitenkin vaikuttaa. Rakastu elämään!

Kuvaaja: Suvi Reijonen

Tällaista tajunnanvirtaa tällä erää, toivottavasti jäät oikeasti miettimään. Koska SINÄ olet tärkeä! <3