hyvinvointi

Inkiväärishotti

Hiljaiseloa on ollut täällä blogin puolella, koska ollaan koko perhe oltu flunssassa jo 1,5 viikkoa. Räkää ja kurkkukipua on riittänyt ja levätäkin on pitänyt milloin se on ollut mahdollista. Nyt kuitenkin alkaa olla jo sen verran parempi olo että päätin kirjoittaa uuden tekstin, joka on ollut mielessä koko tämän flunssan ajan. Haluan nimittäin jakaa kanssanne inkiväärishotin ohjeen, jota ollaan juotu meillä nyt varmaan kuukauden ajan. Ja tämä on kyllä tullut jäädäkseen osaksi meidän aamiaista (kipeänä ollessa tuli kyllä naukkailtua pitkin päivää ja reilumman kokoisia annoksia). Mie rakastan inkiväärin makua ja tämä herättää sekä antaa energiaa uuteen päivään. 

INKIVÄÄRISHOTTI

5dl vettä

100g inkivääriä

1 sitruuna

2rkl hunajaa

Kuumenna vesi kiehuvaksi joko kattilassa tai vedenkeittimessä. Lisää raastettu inkivääri joukkoon ja anna hautua kannen alla 20min. Siivilöi inkivääriraaste pois. Purista joukkoon sitruunan mehu ja hunaja. Hunajaa voi laittaa oman maun mukaan, itselle sopiva on ollut tuo 2rkl. Pullota juoma ja nauti kylmänä.

Tykkäätkö sinä inkiväärishoteista ja onko siun resepti erilainen? Jaa reseptisi mulle, kokeilen mielelläni erilaisia versioita.