joulu

Joulun lapsi

Mie oon joulun lapsi. Joulu on miun lempi "vuodenaika", niin kuin mie aina sanon. En tiiä johtuuko siitä, että olen syntynyt 23.joulukuuta ja saanut tonttulakin päähän jo sairaalassa vai jostain muusta syystä. Tonttu-toheloksikin itseäni joskus sanon, koska isken varpaani aina johonkin kulmaan, eikä mikään pysy käsissä. Joskus joltain kuulin, että se on merkki siitä että on tonttu. 

Nuo ikkunatarrat on ihania, ne on jo useana vuonna koristaneet miun ikkunoita ja peiliä. Lisää pitäisi kyllä ostaa. ;)

Meille tuli tänään kotiin joulu. Vuosia sitten aloitin joulun laittamisen jo aiemmin, mutta viime vuosina se on jäänyt aina joulukuulle. Johtuen varmaan osittain siitä, ettei puoliso ole yhtä rakastunut jouluun kuin minä. Lapset olivat aivan innoissaan tänään, kun lupasin jopa joulukuusen jo tänään laittaa. Nyt on siis koti jouluisesti koristeltu ja tunnelman voi heti aistia. Aion kyllä vielä muutamia uusia koristeita hankkia/tehdä, niistä laitan sitten kuvia instagramiin joulukuun mittaan.

Nyt ajattelin aloittaa pari omaa jouluperinnettä meidän perheessä. Ensimmäisenä se, että meidän joulu kestää koko joulukuun, ei enempää eikä vähempää. Aina 1.joulukuuta kaivetaan lasten kanssa joulukoristeet varastosta ja koristellaan koti. Joulukuun viimeisenä päivänä taas ne yhdessä viedään varastoon ja otetaan vastaan uusivuosi puhtaassa kodissa ilman ylimääräisiä härpäkkeitä. Toinen perinne olis sellainen, että kaikki lapset saavat valita kaupasta joka joulu yhden uuden kuusen koristeen itse. Voi olla aika sekava joulukuusi muutaman vuoden kuluttua. :D Mutta ei se haittaa, kauneimmat joulukuuset on lasten itsensä koristelemia. <3

Miksi sitten rakastan joulua? Tunnelman vuoksi. Rauha ja lämpö joka täyttää sydämen, se on ihanaa. Mikä sinusta on parasta joulussa? Onko teillä jotain omia perinteitä?

Rauhallista joulun odotusta sulle! :)