So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

uusivuosi

Uudenvuoden lupaus vs. uudenvuoden tavoite

Mie oon vuosikausia aina intoa puhkuen luvannut vaikka mitä uutenavuotena. Aina pitäisi aloittaa se "parempi" elämä. Mikä se on? Siinä vaiheessa kun ymmärtää että elämä on parasta just nyt, tajuaa myös ettei ne onnistumiset ole kiinni jostain tietystä päivästä vaan omasta tahdosta.Tai että jos epäonnistuu, niin sit ei ookaan koko homma menetetty, vaan nimenomaan niistä epäonnistumisista oppii ja kehittyy.

Mutta mitä se "parempi" elämä siis on? Jos ajattelet kaipaavasi "parempaa", niin silloin kannattaa tehdä tutkimusmatka omaan itseen. Mihin en ole elämässäni tyytyväinen? Vai olenko periaatteessa tyytyväinen, mutta kuitenkin unelmoin enemmästä? Jotta saavutan jotain jota kovasti haluan, olenko valmis luopumaan jostain joka ei ole yhtä tärkeää?

Uuttavuotta kannattaa mielestäni katsoa kokonaisuutena, missä näet itsesi vuoden päästä? Mitä olet saavuttanut? Mitä sinä haluat elämältäsi ja mitä sen saavuttaminen sinulta vaatii? Monet ihmiset tuntuvat vaan seilaavan päivä kerrallaan eteenpäin samaa rataa, pyrkimättä kehittymään tai oikeastaan vaan odottavan että se onnellisuus ja unelmat tuodaan tarjottimella eteen. Tai ehkä he eivät unelmoi mistään, tai sitten ovat vaan luovuttaneet jostain syystä. Tai sitten se vaan minusta näyttää siltä. Itse olen aina ollut unelmoija, mutta siihen se on sitten jäänytkin. Unelmien muuttaminen todeksi ja tavoitteisiin määrätietoisesti pyrkiminen onkin sitten hankalampi juttu. Se vaatii suunnittelua ja pitkäjänteisyyttä. Ja pitkäjänteisyys ei todellakaan ole miun juttu, myönnettäköön, mutta uskon että myös tässä suhteessa voi kehittyä.

Ensi vuonna aion lähteä tavoittelemaan unelmiani, mutta jotta ne selkeytyisivät eivätkä unohtuisi, aion kirjoittaa ne ylös paperille. Mutta en kirjoita vaan "aion laihtua" tai "nukun enemmän", vaan aion paneutua jokaiseen tavoitteeseen syvemmin. Mitä se tarkalleen on, mitä se vaatii, kuinka aion sen toteuttaa ja ennen kaikkea miksi haluan tätä muutosta. MUTTA, ei kannata vaatia itseltään myöskään liikaa. Asioiden täytyy olla sellaisia joita oikeasti haluat, asioita jotka haluat muuttaa loppuelämäksesi. Silloin kun tavoite on sellainen jota oikeasti tahtoo, niin myös matka sinne on mieluisa vaikka välillä kompastelisikin. Tai jos sinulla on monta tavoitetta, niin voit lähteä niitä tavoittelemaan myös yksi kerrallaan, pääasia että olet matkalla jonnekin.

Usko unelmiisi ja siihen että ne voi saavuttaa jos niitä vaan lähtee tavoittelemaan!