So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

girlystuff

Mago - Prinsessakutrit eräjormalle

**Kaupallinen yhteistyö

Mago hiustenpidennykset

Kovaa keikkaa ja enkelin kiharoita

Työni, harrastusteni ja uuden opiskelunkin perusteella voisi helposti kuvitella, että kuljen aina maihareissa ja suojaliivissä, treenitrikoissa tai vaelluskengissä. Ja kyllä, melko paljon tottakin. Mutta miesvaltaisella alalla työskennellessä ja harrastaessa olen silti aina halunnut ja pyrkinyt säilyttämään naiseuden ja naisellisuuden. Siksi olen halunnut pitää kiinni myös tyttöjen jutuista ja tietyistä kauneudenhoitoon liittyvistä asioista, vaikka arjen helppous näissä asioissa onkin tärkeää. Eivätkä ne ole toisiaan poissulkevia asioita. 

Lapsena leikin ennemmin puissa kiipeillen kuin barbeilla. Mun mielestä on romanttisempaa nukahtaa tähtitaivaan alla vierekkäin tukka pörröisenä makuupusseissa, kuin kilistellä shampanjaa luksusjahdin kannella. Valitsen sademetsissä samoilun Milanon muotiliikkeiden sijaan. Nauran typerälle äijähuumorille, eikä minua oikein houkuta tyttöjen meikkikutsut.

Vastakohdat ja kontrastit värittävät elämää kivasti. Kaikessa. Rakastan hempeillä ja tunteilla isosti, vaikka ronskit ja karut työkeissit ovatkin arkeani. Eräretkellä rämmitään suossa, vaelluksilla saatetaan mennä päiviä ilman suihkua, ja vuoren huiputuksen tuomaa tunnetta on vaikea päihittää. Liikutun kyyneliin saadessani seurata kilpikonnavauvojen ensiaskelia kohti valtamerta, ja joka sukelluksella toivon saavani kohdata haiden kanssa. 

Mahtavan endorfiiniryöpyn tuova kovasykkeinen hiit-treeni ja hikinen intervallijuoksu korreloivat hyvän olon kanssa. Silti meditatiivinen yin-jooga ja mielen hiljentyminen on yksi parhaista. Siskon neljävuotiaan kanssa säännöllisesti vietetyt prinsessapäivät ovat molemmille tärkeitä. Me lakataan kynnet pinkeiksi ja shoppaillaan Annaa&Elsaa, mutta silti me myös tykätään potkia palloa ja virnuilla pieruvitseille. 

Urheiluhullulle erähenkiselle poliisille hiustenpidennykset? Are you serious?

Luottokampaajani varmaankin kyllästyi kuuntelemaan haikailuani pitkistä hiuksista, jotka mulla aina ennen oli ihan luonnostaan. Siis sellaiset kunnon selkään asti ulottuvat -pitkät. Juuresta ne kyllä kasvavat edelleenkin sellaisella vauhdilla, että kohina kuuluu. Kuitenkin vuosien raidoituskäsittely, aina samassa kohdassa pidettävä ponnari, ja laiska hiusnaamioiden ja muiden tehohoitojen toteuttaminen ovat saaneet aikaan sen, että haurastuneet latvat katkeilevat samaa tahtia kun juuresta kasvavat. 

Helsingin CityCenter- ja Espoon Iso Omena -kauppakeskuksissa sijaitsevien Piece of Hair -kampaamojen perustaja, omistaja ja ystäväni Piia Martiskainen ehdotti, jos kokeiltaisiin minulle puuvillalangalla kiinnitettäviä hiustenpidennyksiä. Aluksi emmin. Olin kuvitellut, että päähän tulisi kasa kahisevaa teippiä, ja etteivät ne mitenkään voisi kestää minun vauhdikkaassa elämäntyylissä. Kuuntelin kuitenkin hänen ehdottamaansa ajatusta luonnollisista Mago-pidennyksistä.

Mikä Mago on?

  • höyhenenkevyt
  • allergiatestattu
  • ympäristöystävällinen & eettinen
  • hellävarainen hiuksille
  • helppo ja nopea poistaa
  • ei sinettejä
  • ei liimaa
  • ei kemikaaleja
  • ei teippejä
  • ei ompelua

Itselleni tärkeimpinä oli Magojen luonnollisuus ja kemikaalittomuus. Sana Mago tulee korean kielestä ja tarkoittaa luontoäitiä. 

Magojen kiinnittäminen ja poistaminen tapahtuu hämmästyttävän yksinkertaisesti. Käytännössä hiuksen tyveen solmitaan puuvillalangalla lisää luonnollista hiusta, eikä tämä vaurioita omaa hiusta lainkaan. Kiinnityssolmu on lähes huomaamaton, ja hiukset laskeutuvat luonnollisesti. Oikein kiinnitettynä Mago-pidennykset eivät voi pudota kovassakaan menossa. Huolellisesti ja ohjeiden mukaan hoidettuna nämä pidennykset kestävät 3-6 kuukautta. Ja jos solmukohta hieman pidemmällä tyvestä ei itseä häiritse, niin helposti nämä kestävät vieläkin pidempään. 

Kokeillaanko? Kyllä kiitos!

Katso tästä lyhyt video hiusteni kiinnittämisestä.

Ennen ja jälkeen
Espoon Iso Omenan tyylikäs Piece of Hair By Redken
Iso Omenan Piece of Hair -liikkeessä pesupaikalla saat rentoutusta koko keholle hierovassa tuolissa, sekä taitavan kampaajasi toimesta päänahalle. Ihanaa luksusta arkeen "Nykin maisemissa".

Hiusten alkuperä kiinnosti myös. Simply Natural Mago kuuluu Simply Natural -tuoteperheeseen ja hiusmateriaalille on myönnetty Euroopan unionin GSP-todistus sekä ISO 9001-2008. Magoissa on käytetty parhaaseen Super Remy -laatuluokkaan kuuluvia hiuksia, joiden hankinta on eettisesti kestävällä pohjalla. Pidennykset valmistetaan laatusertifioidussa tehtaassa Indonesiassa intialaisten naisten hiuksista. Tuon EU:n GSP-todistuksen voi saada ainoastaan sellainen yritys, joka osoittaa tuotteidensa parantavan taloudellista kasvua kehitysmaissa.

Mago-hiuksia on saatavilla 30-, 40- ja 50 cm pituuksilla, eri värisinä, sekä suoraa, laineikasta ja kiharaa. Lisäketupsuissa on puuvillalankasolmut, jotka kiinnitetään vetosolmuilla hiuksen tyveen. Solmut kestävät vettä, shampoopesua, muotoilutuotteita ja -laitteita. Kiinnityslanka on huomaamaton, lisäkkeet eivät tunnu juuri miltään, eivätkä solmukohdat näy.

Hiuksia voi käsitellä täysin normaalisti. Niitä on tärkeää, ja pitääkin harjata usein. Kampaamosta saa ostettua pidennyksille soveltuvan harjan. Ja Simply Natural lupaa pidennyksille 3 kk takuun, kunhan käytät Simply Natural Hair Extension -hoitotuotteita. Ainoa, jota kampaajani kehotti välttämään, on hyvin runsas kloori- tai merivesi. Lomareissulla voi sitoa tukan ylös nutturalle, jos paljon viihtyy vedessä. Yöksi pitkät latvat suositellaan sidottavaksi löysälle letille.

Summa summarum

Olen ollut supertyytyväinen. Kiitos. 

**Kaupallinen yhteistyö: Sain kiinnitykset ja alennuksen pidennyksistä blogin kautta. Kiitos mestari-Piia ja Piece of Hair ❤︎

Magot ovat kestäneet loistavasti vauhdikkaassa menossani mukana. Kuljen useimmiten hiukset ponnarilla tai letillä, mutta onhan letti näiden kanssa näyttävämpi ja pidempi. Ja kivempi! Tukka auki hulmutessa, tuli pituutta juuri toivomani verran. Magoilla on pidentämisen lisäksi mahdollista myös tuuhentaa omia hiuksia, tai paikata esim. puolieroja tai muita huonosti kasvavia kohtia päässä. Sano hyvästit haperoille latvoille ja kokeile Magoja!

Suurten kehujen lisäksi miinuspuolena voisin mainita kiireiselle sen, että hiusten kuivaamiseen menee aikaa 5-10 minuuttia pidempään entiseen verrattuna. Mutta eipä ponnaripäänä kulkiessa hiuksia tarvitse joka päivä pestä. Toinen "miinuspuoli" on se, että jäähän näihin koukkuun! Vihdoin se ihanan pitkä tukka, joka mulla oli aina ennen ihan luonnostaan.

Ei tämä tällainen tietenkään elämässä välttämätöntä ole, ja monen mielestä täyttä turhuutta ja rahan tuhlausta. Mutta nää on näitä tyttöjen juttuja. Turhamaisuus on joskus ihan sallittua. Tykkään etenkin tämän pidennystavan luonnollisuudesta, ympäristöystävällisyydestä ja kemikaalittomuudesta. 

Magot ovat kestäneet hyvin vauhdikkaassakin menossa mukana.

Lähteet: Kampaajan kertoma, oma kokemus ja Simplynatural.fi/mago 

Mago-tarjous lukijoilleni!

Blogin lukijoille Piece of Hair tarjoaa maksuttoman pidennysten konsultoinnin, jossa katsotaan sinulle sopiva pidennystekniikka (teippi-, letti-, sinetti- tai Mago-pidennykset), värisävyt sekä hinta-arvio. Konsultointi ei sido sinua mihinkään. Mainitse Elämänlumo-blogin nimi varatessasi.

Loistavasta palvelusta ja omista kokemuksistani kiitollisena lämmin suositus asiasta kiinnostuneille. Piece of Hair -kampaamoissa on muuten valikoimissa myös ihana pikakampaus. 25-35 minuutissa kampaajasi loihtii sinulle juhliin tai arkea piristämään upean kampauksen toiveidesi mukaan. Miehille löytyy valikoimaa parran muotoilusta rentouttavaan päähierontaan. Liikkeet ovat Espoon Isossa Omenassa ja Helsingin CityCenterissä. Käy tutustumassa tästä.

No beauty shines brighter than that of a good heart ❤︎

P.S. Olen saanut kokeilla näitä jo vähän pidemmän aikaa. Magot ovat läpäisseet testin niin viidakossa, vuoristossa, pinnan alla, rosvojen perässä juostessa, lenkkipolulla, treenisalilla kuin erämaavaelluksillakin. Todistusaineistoa näistä kuvista.

Ihanaa syyskuuta ja kuulaita ruskapäiviä sinulle! Ensi kerralla laskeudutaan taas luontoon!

❤️: Kristiina