So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

hyvääsinulle

Sinun vuorosi loistaa

Tervetuloa 2017!

On se aika vuodesta, kun tulisi pohtia minkälaisia uudistuksia haluamme elämäämme. On aika tehdä tilinpäätöstä päättyneen vuoden tapahtumista, käänteistä, onnistumisista ja oivalluksista. Voimme miettiä, millä saralla on parantamisen varaa, ja miltä näyttää viime vuoden oman elämän top ten. Elämä on loputonta oppimista. Emme ole koskaan valmiita.

Monet tekevät perinteisiä lupauksia vuoden vaihtuessa. Vakilupausten listaan kuuluvat iänikuisen laihduttamisen aloittaminen, tupakoinnin lopettaminen ja liikunnan lisääminen. Joku lupaa tehdä vähemmän töitä, toinen vannoo panostavansa enemmän parisuhteeseen, kolmas aikoo opetella uuden kielen. Osan listalla on enempi matkustelu, sokerilakko ja yöunien määrän lisääminen. Tipattomat tammikuut, puhelimen tuijottamisen vähentäminen, ja ystäville enemmän aikaa, kuuluvat usealle lupauslistalle.

Lupauksia voi olla hyvä tehdä, jos ne toimivat sinulle positiivisena motivaattorina. Jos ne auttavat sinua asettamaan itsellesi hyviä tavoitteita, opastavat kohti unelmiasi ja saat lupausten avulla riisuttua itsestäsi paremman version esille.

Mutta jos ne tuottavat sinulle paineita, sellaista negatiivista tunnetta ja mahdollisesti epäonnistumisen pelkoa, on hyvä miettiä, millaisia lupauksia haluat tehdä. Tai tarvitseeko mitään lupauksia oikeastaan edes tehdä?

Voisiko vuoden vaihtuessa palauttaa mieliin päättyneen vuoden sellaisia hyviä hetkiä ja kivoja juttuja, jotka tuottivat sinulle iloa. Ja päättää tehdä enemmän sellaisia asioita alkaneena vuonna. Sellaisia, jotka tuottivat sinulle hyvää oloa, saivat sinut säteilemään ja sydämesi hymyilemään. Entäpä, jos päätät olla armollisempi itseäsi kohtaan tänä vuonna. Opettelisit päästämään irti ahdistavista ajatuksista, stressaavasta mielestä ja onnellisuuttasi rajoittavista tekijöistä tai ihmisistä. 

Tee enemmän asioita joita sinä rakastat!
Do more of those things, that make you shine bright 💎
Muista, että oman aarteesi löydät sieltä, missä sydämesi on ❤️
Life begins at the end of your comfort zone. Astu rohkeasti ulos mukavuusalueeltasi.
Muista nauraa jokainen päivä! Älä kadota sisälläsi asuvaa lapsen mieltä.
Aitoa onnellisuutta on vaikea kätkeä. Onnellisuus on hyvän olon säteilyä, rauhallista mieltä, sydämen lämpöä, tasapainoa, ilon voimaa, rakkautta, ja hetkessä läsnäolemisen taitoa. Kiitollisuus on syy, jota onnellisuus seuraa ❤️

Entä jos päätät uuden vuoden kunniaksi kuunnella itseäsi paremmin? Kaikki tunteesi, joka ikinen tunne joka sinulla on, on viesti. Viesti sisimmästäsi. Kuulet ne kyllä, jos vain muistat kuunnella. Pelkkä huomion kiinnittäminen omiin tuntemuksiimme auttaa meitä ymmärtämään, mikä on oikein ja mikä on meille hyväksi. Kehomme heijastaa tunteitamme.

Stressi tuntuu syystäkin epämukavalta myös kehossa. Vastaavasti myönteiset tunteet synnyttävät onnellisuutta ja kehossakin tuntuu kepeältä ja hyvältä. Rakastuessa tuntuu, että koko keho leijailee ilmassa. Ja muista, että kaikki on hyvin myös silloin kun itkettää ja mieli on harmaa. Kuuntele ja kuule sinua. Kehoasi, mieltäsi ja sydäntäsi. Sanna Wikström kirjoitti ihanasti Hyvän elämän reseptit -kirjaansa: "Jos haluaa löytää elämänsä todelliset vastaukset, on kysyttävä Googlen sijaan itseltä, ja annettava vastausten tulla silloin, kun on oikea aika." Tuo on muuten yksi maailman ihanimmista kirjoista. Suosittelen jokaiselle!

Jos keskittyisitkin tänä vuonna enemmän sinun itsesi hyvinvointiin, siihen ihan koko pakettiin? Body-mind-soul -kombinaatioon. Pienin ja lempein, mutta päättäväisin askelin. Sinä olet tärkein sinulle.

Itsestä huolehtiminen ja itseensä rakastuminen ei ole itsekkyyttä. Kun sinä voit hyvin, ihmiset sinun ympärilläsi voivat hyvin. Silloin myös universumi tarjoaa sinulle hyviä asioita. Tai hyvin voidessasi kykenet havaitsemaan ne.

Joskus on hyvä pysähtyä ja pohtia, mikä olikaan oma tarkoitus tässä elämässä. Aina on oikea aika tehdä oikein. Jokainen teko on tärkeä. Jokainen ajatus ja tunne ovat tärkeitä. Elämä on ainutlaatuinen ja lyhyt seikkailu. Se menee helposti ohi kuin pikakelauksella, jos ei koskaan ehdi tai muista hidastaa. 

Moni meistä haaveilee koko viikon perjantaista, odottaa koko vuoden kesää, unelmoi 48 viikkoa vuodessa lomasta. Helposti odotamme ja suunnittelemme tekevämme asioita sitten lomalla, sitten kun on aikaa ja rahaa, vaikka sitten kun on eläkkeellä. Sitä "sitku-aikaa" ei välttämättä ehdi tulla koskaan. Arki on kuitenkin sitä, jossa suurimman osan elämästämme vietämme. Kiire ja velvollisuudet saavat helposti aikaan sen tunteen, että odotamme jatkuvasti pääsevämme siitä arjesta pois.

-Pablo Picasso-

Arki, ja jokainen päivä tarjoaa meille niin paljon. Kohtaamisia ja oivalluksia, iloja ja suruja, kiukuttelua ja suudelmia, onnistumisia ja kompastumisia, katupölyä ja metsän huminaa, kyyneleitä ja naurua, kiristäviä skragoja ja treenihikeä, lyhyitä yöunia ja rutiineja, puurtamista ja oppimista, sporan takavaloja ja merisumua, luopumisia ja rakastumisia, harmaata ja sateenkaaria, yllätyksiä ja elämyksiä, ruokakauppaa ja liikenneruuhkaa, chiliä ja haaleutta, räntäsadetta ja villasukkia, kasvukipuja ja duurisointuja, haasteita ja tasaista, alkuja ja loppuja, kaktuksia ja silkkiä, kurahousuja ja mansikoita, selviytymisiä ja kaatumisia, haukotuksia ja turvallisuutta, risuja ja romantiikkaa, intohimoa ja elämänpaloa, kikattelua ja onnellisuutta, tunteita ja rakkautta. Arjen timantteja. 

Arjessa on helppo ajelehtia sen enempää pysähtymättä tai pohtimatta. Elämän ei kuitenkaan ole tarkoitus olla kilpajuoksu tai suorite, joka kahlataan täysillä maaliin saakka. Mikään tavoite tai kiire ei ole niin tärkeä, että unohdat elää. Ei unohdeta, että elämä on lahja, ja olemme vain käymässä täällä. Kohtaa oma arkesi lapsen ihmettelyn kaltaisella tavalla, avoimin mielin, uteliaana, ja aistit avoinna. 

Muistathan, että sinulla itsellä on mahdollisuus vaikuttaa millaiseksi sinun elämän ja sinun arkesi päätät rakentaa. Olet oman elämäsi arkkitehti ja käsikirjoittaja. Master chef! Sinä valitset. Idätä unelmasi siemen tänään. Poista elämästäsi kaikki, mikä aiheuttaa sinulle stressiä ja vie hymysi. Jokainen hetki on uusi mahdollisuus. Elämä on tässä ja nyt. Eilisestä voit oppia, huomisesta unelmoida, mutta tämä hetki on nyt.

Unelmoi isosti, säkenöi enemmän ja loista kirkkaana. Ole oman elämäsi tähti 🌟

Jos säteilet aitoa rakkautta, valoa, iloa ja lämpöä, saat niitä myös osaksesi. Jos säteilet pelkoa ja epäilystä, kohtaat sellaisia tilanteita. Seuraamalla sydäntäsi, löydät rohkeutta niiden asioiden tekemiseen, joita olet syntynyt tekemään. Kulkien sydän elämän kompassina, voit huomata,  että maailman keskipisteeksi vaihtuu ottamisen sijaan antaminen.

Tekemällä ja jakamalla hyvää, sinäkin voit paremmin. Keskity ratkaisuihin, älä ongelmiin. Helposti vaikuttaa, että optimistit ja positiiviset ihmiset saavat aina hyviä kokemuksia ja ovat aina onnekkaita. Optimismi pohjautuu sille, että hyväksyy asiat joita ei voi muuttaa, ja keskittyy niihin joihin voi vaikuttaa. Ja sille, että haluaa nähdä hyvän ja keskittyä siihen.

Tarjoile uuden vuoden kunniaksi lempeyttä, myötätuntoa ja rakkautta sinua itseä kohtaan. Sinulla on lupa olla onnellinen. Päätä, että tämä on sinun vuotesi. Ota vähän enemmän aikaa itsellesi.

On sinun vuorosi loistaa! Ole sinun elämäsi tähti.

Onnellisia hetkiä ja ihanaa alkanutta vuotta! Sinulle.

❤️: Kristiina

P.S. Mikäli haluat jatkossakin lukea kirjoituksiani, voit seurata blogiani Facebookissa ja Instagramissa.