So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

leipurinessussa

Terveyshifistelijä pukeutui leipurin essuun

Leipurin saappaissa

Arvatkaapa mitä! Yllätin itsenikin. Puin leipurin essun päälle, kaivoin yläkaapista pölyyntyneen kakkuvuoan, ja tein elämäni ensimmäisen raakakakun. En todellakaan voi ottaa kunniaa pullantuoksuisen emännän tittelistä, vaikka ravinto ja syöminen itselle tärkeää onkin. Pidän hyvästä ruuasta, tykkään kokeilla erilaista ja nauttia euforisista makuelämyksistä, mutta en kuitenkaan viihdy tuntikausia keittiössä.

Ja makeat jälkkärit eivät oikein ole mun juttu. Suosin omassa keittiössä melko yksinkertaisia kokkailuja. Sellaisia nopeita, maukkaita, ravintorikkaita juttuja treenin ja töiden lomassa. Metsäretkille ja kajakkiin lähtee mukaan jotain energisoivaa ja helppoa. Mutta tästä kakkusuorituksesta voin jopa sanoa olevani ylpeä. Lupasin jo äidille tehdä tällaisen joulupöytään. Ja who knows, jospa leipurikärpänen puraisikin?!

Tutustuin Aino Mäkelän ihanaan blogiin. Silmiini osui jouluinen raakakakkuresepti, joka kuulosti tarpeeksi simppeliltä valmistaa. Valkosuklaa-glögi-pipariraakakakku. Innostuin ja halusin kokeilla. Kaapeistani ei löytynyt kaikkia aineksia, enkä jaksanut raahautua kauppaan. Päätin luovia. Soijalesitiinin korvasin psylliumilla, macademiapähkinöiden tilalla toimi hyvin saksanpähkinä-cashew-parapähkinä-ym-sekoitus. Koivusokerin korvasin kookossokerilla, gojimarjojen tilalle sopivat karpalot ja puolukat, ja kookosmannan sijaan käytin kookosöljyä. Tocokin oli loppu ja stuntin roolin sai lucuma. Niin, ja lisäsin täytteeseen hieman limeä, koska se sopii mielestäni ihan kaikkeen.

Onnistui, ja vielä loistavasti! Ei liian makeaa, ei aiheuta ähkyä ja sellainen raikas marjaisa herkku, jonka pohja maistuu ihanasti joulupiparilta. Granaattiomenan siemenet pinnalla antoivat ihanan kirpakan säväyksen. Nehän on muuten superterveellisiä!

En ole Ainon versiota maistanut, mutta tämä oma teokseni on saanut kehuja kaikilta koemaistajilta! Ulkonäköön panostan ensi kerralla hieman enemmän, mutta harjoitusversioon olen kovin tyytyväinen! Kiitos Aino inspiraatiosta ja reseptistä! Suosittelen testaamaan Ainon reseptillä herkuttelua tästä. Ja hei, tämä on terveellistä herkuttelua!

Joulukuun kauneutta.

Fiilistelyreferaatti

Pidin joulukuun alussa pitämättä jääneet lomapäivät, ja sairausloman vuoksi olen ollut myös treenitauolla. Olen ollut harvinaisen paljon kotosalla. Ainoastaan kevyt kävely on ollut sallittua, ja tälläkin viikolla jokainen iltapäivä olen saanut ihastella huikeita auringonlaskuja. Lucky me! Olen nauttinut pienistä omista retkistä Helsingin edustalla ja samalla kertonut turisteille ylpeänä maastamme. 

Postasin Facebookiin blogin sivuille ihan oman auringonlaskufiilistely-albumin. Voit seurata blogini FB-sivuja tykkäämällä sivustostani tästä, johon julkaisen aina myös uusimman postauksen. Instagramissani (jota pääset halutessasi seuraamaan tästä) tunnelmoin usein myös luonnon kauneutta.

Fiilistelijä lempipuuhissaan 💛

Herkistelyä

Tulen pohdiskelemaan tätä aihetta yksityiskohtaisemmin myöhemmin. Vuosi on päättymässä ja uusi alkamassa. Hyvä hetki summata yhteen kuluneen vuoden tapahtumia ja tuntemuksia. Itse olen miettinyt, ovatko ikä ja/tai itseen kunnolla tutustuminen tehneet musta totaali-herkkiksen? Onko "koviskyttä" muuttumassa kokonaan pehmeäksi? 

Huomaan entistä vahvemmin heittäytyväni kuuntelemaan sydämen ääntä, ja rohkeammin seuraavani intuitiota. Liikutun myös nykyään tavallista herkemmin. Tunnen sydämeni pakahtuvan onnellisuuden tunteista ja itselle tärkeistä pienistä asioista lähes päivittäin. Vai olenko vaan muistanut pysähtyä aiempaa useammin? Eräs viisas ystäväni kutsui tätä käynnistyneeksi kasvuprosessiksi. 

Kun sydän murtuu auki, pääsemme elämän syvimmän inhimillisen salaisuuden äärelle. Se on aidon, oman identiteettisi salaisuus."  -Neale Donald Walsh-

Tähän herkistelyyn liittyen myönnän, etten koskaan ennen ole oikein ollut jouluihminen. Minua on lähestulkoon ahdistanut kaikki jouluun liittyvä hössötys. Mieluiten olen ollut sukeltelemassa jossain kaukana turkoosissa vesissä, tai sitten olen ollut töissä. No, edelleen parhaani mukaan välttelen kauppakeskuksia ja Stockaa koko joulukuun. Joulun kaupallisuudesta en pidä, vaikka toki toivon, että jokainen lapsi saisi joulupukilta ainakin sen yhden paketin.

Herkkislinjalla jatkaen myönnän (samalla hieman itseäni hämmästellen), että tätäkin tekstiä kirjoittaessani taustalla soi Spotifyssa joululaululista, ostin joulun makuista raakasuklaata, maustan kahvini piparkakkumausteella, ihastelen hyasintin tuoksua ja kotini on täynnä kynttilöitä. Tein jopa inkivääri-kombutsasta glögiä eräs ilta. On muuten virkistävä juoma myös pullosta suoraan nautittuna jääkylmänä. Maistapa tätä joskus! 

Ei musta sellaista joulufania edelleenkään ole tullut, että syyskuussa jo asettelisin mistelinoksaa, askartelisin joulukortteja tai odottaisin kinkunpaistoa. Mutta huomaan nauttivani aiempaa enemmän glögin tuoksusta, tein quinoasta joulupuuroversion, ja nenän upottaminen hyasintin kukintoon saa mut hymyilemään. 

Be good, do good, feel good ❤️

Parasta joulumieltä ja hyvää oloa saa jakamalla hyvää. Muistetaanhan huomioida myös niitä, joille joulupukki ei vie ilman apuamme yhtään pakettia. Ja niitä, joiden pienille kasvoille toisi hymyn mahdollisuus päästä jonain päivänä kouluun. Jo muutamalla eurolla voit auttaa esimerkiksi täällä. Tai tehdä hyvää kotimaassamme tästä.

Oletko miettinyt, asuuko kenties naapuristossasi yksinäinen ihminen, jonka joulua voisit piristää viemällä hänelle joulukukan lämpimän halauksen kera? 

Ystävällinen teko päivässä tekee elämästäsi kauniimpaa. Rakkaus on kuin radioasema, ja meidän ei tarvitse kun virittyä aseman taajuudelle. Kokeilepa!

Ihanaa Joulumieltä. Sinulle.

❤️: Kristiina