So-Up -blogiyhteisö suljetaan 31.1.2020. Kiitos kaikille bloggaajillemme ja lukijoillemme yhteisistä vuosista!

luonnonkosmetiikka

Aamusumu - Nafhan Puhdistava kasvovesi

Vaikka Sukin kasvovesi toimii erinomaisesti iltatoimien osana, niin aamuisin kaipaan jotain kevyempää ja "raikkaampaa" (lue: halvempaa, mutta silti toimivaa). Päiväkäytössä en koe tarvetta hifistellä tehokkailla raaka-aineilla niin paljoa kuin yötä vasten. Minulle riittää, että kasvovesi kosteuttaa hyvin ja raikastaa uniset kasvot. Tällä hetkellä tuossa tehtävässä on Nafhan Puhdistava kasvovesi. Tuote on kohtalaisen uusi, se lanseerattiin Suomessa kuluneena kesänä. Se sopii kaikille ihotyypeille, vaikka pullon kyljessä lukeekin "puhdistava", josta voisi päätellä kasvoveden olevan tarkoitettu rasvoittuvalle iholle.

Maahantuojan mukaan:

"Nafha Puhdistava kasvovesi sisältää toisiaan täydentäviä aktiivisia luonnollisia ainesosia. Sitruuna ja pomeranssi yhdessä kaktusviikunan kanssa ravitsevat ja pehmentävät herkkää ja ärtynyttä ihoa. Taikapähkinä ja sitruunaverbena auttavat parantamaan ihon rakennetta samalla, kun kaunokainen, hevoskastanja ja carob vähentävät ihon punoitusta."

Inci-lista:

Aqua (Water), Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Water*, Glycerin, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Flower Water*, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water*, Lippia Citriodora Flower Water*, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder*, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract*, Levulinic Acid, Decyl Glucoside, Opuntia Ficus-Indica Stem Extract*, Parfum (Fragrance), Hydrolyzed Ceratonia Siliqua Seed Extract*, Sodium Levulinate, Glyceryl Caprylate, Aesculus Hippocastanum (Horse Chestnut) Extract*, Potassium Sorbate, Sodium Hydroxide, Citric Acid, Maltodextrin**, Phenethyl Alcohol, Sodium Benzoate, Limonene, Linalool, Citronellol, Geraniol.

*Luomutuotantoa **Luonnollinen ainesosa
Tarkkasilmäinen huomaa heti eron edelliseen esittelemääni Sukin kasvoveteen: Nafhan tuotteen ensimmäinen ainesosa on vesi. Eli miedommasta aineesta on kyse. Veden jälkeen tuleekin mittava lista erilaisia kukkaisvesiä, ja glyseriinikin on listassa sen verran korkealla, että tuotteen olisi voinut nimetä myös kosteuttavaksi kasvovedeksi.

Mitä lupauksiin vaikutuksista tulee, niin en varsinaisesti ole huomannut muutosta ihoni "rakenteessa". Punoituksen vähentymistä en pysty arvioimaan, koska ihoni harvoin punoittaa muuten kuin treenien tai saunan jälkeen. Mutta miselliveden jälkeen iholle suihkutettuna tämä miedosti sitruskukkaiselle tuoksuva vesisumu on aivan ihana. Se tuntuu kasvoilla mukavan viileältä (ei sellaiselta kylmägeeliviileältä kuitenkaan). Tämä voi tosin johtua myös siitä, että meidän vessa on järkyttävän kylmä tähän aikaan vuodesta. Mutta joka tapauksessa, kasvovettä on mukava suihkutella kaulaan saakka, kuten kuuluukin. 

Mineraalimeikkipohjaa käyttäville Nafhan kasvovesi sopii myös meikin kiinnittäjäksi, tekemään puuteroidun ihon pinnasta vielä vähän heleämmän. Itse harvoin käytän tätä kikkaa, ehkä sitten laitan mineraalipuuteria niin vähän, että se tuntuisi kaipaavan "sulauttamista".

Muutenkin Nafha ansaitsee suitsutusta tasaisen varmana suorittajana, sarjasta ei mielestäni löydy varsinaista heikkoa lenkkiä. Hienoa, että kasvovesi saatiin täydentämään sarjan muita tuotteita.

Käytätkö sinäkin eri tuotteita päivällä kuin yöllä? Oletko jo ehtinyt testata Nafhan kasvovettä?