Terveys

Flunssakauden tilinpäätös

Nyt kun kirjoitan tämän postauksen, saan varmasti jonkun megakevätflunssan :D Joka tapauksessa, kalenteri lähestyy huhtikuun puoltaväliä ja pahin sairastelukausi alkaa olla ohi. Olen talven aikana testaillut erinäisiä keinoja sekä terveenä pysymiseen, että flunssan selättämiseen ja ajattelin koota niitä nyt yhteen.


Sain Arctic Warriorsilta testattavakseni flunssan hoitoon ja ehkäisyyn tarkoitettua Puolustaja-uutetta, sekä stressin lievitykseen tarkoitettua Taistelija-uutetta. Puolustajan vaikuttavana aineena on väinönputki ja nokkonen, joista ensimmäisen pitäisi potkia jopa streptokokkia vastaan. Taistelijankin sisältä löytyy nokkosta, sekä lisäksi ruusunjuurta.

Vasemmalla Puolustaja, oikealla Taistelija.
Yrtit ovat uutoksina kasvisglyserolin seassa. Molempia tuotteita voi valmistajan mukaan ottaa kolme pipetillistä päivässä, itse en aivan tällaiseen tiheyteen yltänyt. Maut ovat molemmissa siedettäviä, eivät nyt mitään herkkua mutta voittavat esimerkiksi punahattu-uutteen heittämällä. Uutteet ovat muuten tällä hetkellä tarjouksessa Hyvinvoinnin tavaratalossa :)

Muita erikoisuuksia en ole flunssan ehkäisyssä käyttänyt, sillä esimerkiksi peruslisäravinteita (B- ja D-vitamiini sekä sinkki) en tähän kastiin laske.

Sen sijaan flunssan yllättäessä (minulla se alkaa aina kurkkukivulla ja sellaisella oudolla tunteella hengitysteissä) olen käyttänyt Vogelin kurkkusuihketta sekä kaksin- tai kolminkertaistanut sinkkiannokseni. Tuon Vogelin suihkeen vaikuttavana aineena on punahattu- ja salviauutteet etanolipohjassa. Toisin sanoen kannattaa huomioida tämä jos sattuu puhallusratsiaan. Etanolin huomaa myös käyttäessä, ärhäkän punaiseen kurkkuun kun suihkauttaa niin voi melkein kuulla virusten palavan... :D


Helmikuussa kurkun kipeytyessä sopivasti lomamatkalla käytin kurkkuun suihkutettavaa FluAcute Zinc-sinkkisuihketta. Aniksenmakuinen suihke oli kohtalainen miellyttävä käyttää, tosin suuhun jäävä jälkimaku on karmea. Tämä suihke ei niinkään lievittänyt kivuntunnetta, mutta rauhoitti muuten tulehdusta.

Olen sairastanut talven aikana kaksi mieto-oireista, käytännössä kuumeetonta tautia, eli voisin sanoa päässeeni aika vähällä (varsinkin kun huomioi viimeaikaisen stressin määrän). On oikeastaan aika mahdotonta sanoa, oliko käyttämistäni tuotteista mitään apua. Ainahan voi tietenkin spekuloida olisinko sairastunut pahemmin jos en olisi naukkaillut väinönputkea?

Yhden tuotteen sijaan uskon että kokonaisuudella on tässäkin asiassa suurin merkitys. Mikään yrtti tai valokaapeli ei pelasta laiminlyötyä kroppaa, aivan kuin Gore-Tex-kengätkään eivät auta jos kävelet liian syvään lammikkoon.

Kuinka sinulle kävi? Vältitkö kuluneena talvena jyllänneet influenssan ja RS-viruksen pikkuserkkuineen vai menikö nenäliinojen käyttö överiksi?

Edit: Arctic Warriorsilta laittoivat viestiä, että kuvassa näkyvä pipettiannostelu ei ole enää käytössä, vaan uute annostellaan lusikalla. Ihan fiksu päätös, koska varomattomasti käytettynä noissa pipettipulloissa tulee aina kontaminaatioriski.